resor

Höstutflykt till Tjolöholm

Tjolöholm är väldigt speciellt för mig. Min farfar är uppvuxen i allmogebyn i stugan som i dag fungerar som museum. För några veckor sedan var Carina och jag ute på Tjolöholm och gjorde reportage om Allmogebyn och fotade en del i från stugan där min farfar är uppvuxen, det var väldigt roligt.

Vi fick även titta in i de andra stugorna som är renoverade och hyrs ut för övernattning och i fredags  så övernattade jag och mannen i Ryktade Bengtssons stuga. Det var så mysigt. Vi hade med oss god mat som vi tillagade och när vi vaknade och det var frukostdags så fanns det frukost som Tjolöholm förberett och satt in i kylskåpet.

När vi var mätta och belåtna tog vi en promenad i det vackra höstvädret.

Jag älskar naturen ute på Tjolöholm och har varit ut här varje långfredag sedan jag var 16 år. Varje gång så säger vi att vi skall ute och gå samma runda senare när det är grönt ute, men det har aldrig blivit av förrens i år.

Vi passade även på att gå en visning på slottet och dagens visning gick i Downtown Abbey stil.

Innan vi åkte hem passade vi på att äta lunch i Storstugan och det kan verkligen rekommenderas. Vilken mat, vilka smaker. Maten var fantastisk, ni vet så där god så att smaklökarna galopperar.

Har ni inte besökt Tjolöholm så kan jag varmt rekommendera det och snart går årets Julmarknad av stapeln, den får ni inte heller missa. En av Julens höjdpunkter för oss.

Ha det så gott/Anna

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »