samarbete,  sovrum

Allmoge & orientaliskt!

Keliminlägg i samarbete med carpetvista

Det orientaliska har alltid attraherat mig, det är som det finns nedärvt i mig. När jag hör folkmusik från fjärran land är det som något vaknar till liv inom mig, hela jag dras med. Dessutom så hänger sällan mina armar invid min sida utan de gestikulerar ivrigt när jag pratar.ler;)

Orientaliskt – allmoge, har det något gemensamt?

Jag tycker att det är så intressant med länders sömnader och vävda verk lång tid tillbaka, för mig finns det mycket likheter mellan allmogemönster och mattor vävda i kelim stil.

Jag har länge funderat på att skaffa en kelim matta och nu ligger det en här i sovrummet. Så fort den kom på plats så kände jag att sovrummet var i hamn. Mattans mönster heter Kelim Golbarjasta, och jag älskar verkligen det här mönstret. Ni hittar liknande mattor på carpetvista 

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »