Odla,  samarbete,  trädgården

Min köksträdgård

Samarbete med Weibulls.

Förså
För några veckor sedan testade jag att förså bladpersilja från fröer jag tagit hand om i från förra årets upplaga som gick i blom. Att dessa frö kommit upp ger mig hopp att de fröer jag har försått skall gro med.

Weibulls
Många av er har troget följt mig på min story på instagram och sett hur jag sedan juldagen har grävt i trädgården. Grusgångar har bräddats och helt nya odlingsytor har tillkommit.

Vi har under de senaste åren odlat, sallad, dill, persilja, gräslök, västeråsgurka, zucchini, lite morötter & palsternackor samt örter.

I år kommer de bli allt i från potatis till rotselleri och så kommer jag odla ätliga blommor som tex, krasse till blommor som är vackra i vas inne, som tex malva & vallmo samt plantera flera olika sorters  perenner. 

Mina fröer kommer i från Weibulls ett välkänt märke som funnits länge och som har hög kvalitet på sina produkter. Det bästa av allt är att de har webbbutik så man slipper att åka till affären. Spaden, den lilla krattan, krukorna (ej terrakotta krukorna) och pinnarna som man skriver vad man sått på kommer i från Weibulls med.


Här ser ni några av alla de fröer som skall ner i jorden.

Vallmo

Jag sår försådden i vårt brygghus och har sedan sådden på tillväxt i mitt kontor. Där får de ljus & värme.

Det ska bli så kul att odla i år. Jag har längtat så länge efter detta. Älskar att kunna hämta in maten som skall tillagas i från trädgården.

Ovan ser ni en del av den yta jag ska odla på. Upp till detta har jag några stycken odlingslådor. Det ska bli kul att få visa er mer när plantorna som jag försått tittat upp. Ha det så gott/Anna

 

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »