samarbete,  trädgården

Odlingssäsongen har börjat

 

Reklam för Impecta

 (Bilderna ovan är fotade runt 20 maj förra året)

Vilken underbar tid vi har framför oss. Naturen grönskar och fåglarna kvittrar. Maj månad som vanligtvis brukar vara varm och härlig har varit kall och ruggig, men helt plötsligt händer det och vi har ett par dagar med tvåsiffrigt. Det sjuder av liv i mina odlingsbäddar, det jag sått har grott och puffar på markduken som ligger som skydd för väder vind och katter.

Jag tycker mycket om att odla och har sått grönkål, svartkål, Nyzeeländsk spenat, gurka, zucchini, pumpa, selleri, persilja, koriander, bönor, sallad, flera varianter av dill, rädisor, betor, ringblommor, krasse och flera olika sorter av vallmo, blomstermorot, slöjsilja mm.

Jag fick en riklig skörd förr året och ser fram emot årets skörd. Fram till dess vårdar jag mina odlingar ömt och ser till att växterna får vatten och näring.

Man kan nog  säga att jag odlar pumpa för ett helt kompani, men jag älskar verkligen pumpa och har i år testat lite andra sorter och kommer ha allt från små runda till stora runda, butternut och runda zucchini till vanliga zucchini.

Jag älskar grönsaker och de är helt klart huvudpersonen på min tallrik. Det är oerhört lyxigt att kunna gå ut och plocka in det man skall äta till middag.

I går skördade jag den första salladen. Två år i rad har jag sått tidigt i en pallkrage som jag täckt med fönster. Så otroligt lyxigt att kunna gå ut och skörda primörer så här tidigt. Nästa år kommer jag även kunna skörda sparris då de har hunnit bli tre år och redo för att skördas. Det ser jag verkligen fram emot, då sparris är en lyxvara i mitt liv.

Det är fantastiskt lyxigt att kunna gå ut i trädgården och plocka sin egen bukett.

Förra året byggde vi upp takterrassen igen, då vi var tvungna att montera ner den i samband med vattenläckan. När bilden togs så skulle vi precis börja med att sätta upp staketsektionerna. 

Jag kan knappt hålla mig, längtar så efter att det skall vara så här lummigt i köksträdgården.

Längtar efter att få skörda bönor och koka upp den snabbt och servera med smör och flingsalt.

 

Det hade varit kul att veta om ni odlar, vad odlar ni i så fall?

Förra året fick jag en riktig favorit- Nyzeeländsk spenat, den är lätt att lyckas med och man kan skörda av den i flera månader då den inte går upp i blom. Jag har aldrig tidigare  lyckats med vanlig spenat då den alltid går upp i blom, men den här, den har jag kunnat äta av i flera månader, spenat är ju både så gott och så otroligt nyttigt.

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »