resor

Resa säkert i coronatider!

För några dagar sedan stod jag på den här balkongen och njöt av utsikten över havet och gamla stan i Zadar i Kroatien. Jag och min man åkte dit på tisdagen den 7 sep och tre dagar senare så kom min vän Paulina  ner till oss.

Zadar old townDen här gången bokade vi boende via booking. Jag hittade en lägenhet med den här fantastiska utsikten som vi föll handlöst för.  Solnedgången var helt magisk.

Lägenheten heter Zadar Panorama Apartment. 
Ni hittar även mer från lägenheten på FB 

Den har två sovrum, ett badrum & 1 toalett. Kök med vinkyl & diskmaskin, kyl/frys med matrum och vardagsrum i ett. I hallen finns t.o.m. tvättmaskin & torktumlare.

 

Jag har varit mycket i Kroatien och trivs verkligen där. Ett fint land med trevliga människor, stabilt väder, intressant historia och god mat.


resturant  Fõsa i Zadar åt vi en himmelskt god tre rätters menu med wine paring. Vi fick även ett glas bubbel och en otroligt god aperitif. Resturangen har helt klart stadens bästa läge invid vattnet. En 3 rätters med wine paring gick på 700 Sek, otroligt bra pris då restaurangen har en Michelin stjärna.

En annan trevlig matupplevelse hade vi på den här gatan. Här åt vi en otroligt god octupus sallad. Här hade de dessutom husets vin, där ett glas gick på 20 Kuna ca 25 kr. Stället heter Retoran Konoba More.

Croatiafulloflife

Här kommer några fler tips på restauranger;)

Tinel, där vi åt Fish plate for two & grillade grönsaker. Denna resturang ligger mysigt i en smal gränd.

På dagarna låg vi och solade och badade på stranden som heter Kolovare. 

Där åt vi lunch varje dag. Favoriten var tonfisk pizza!
Kolovare beach

Hur är det att resa i Corona tider, gissar på att ni undrar det! Många säger att de ska resa när pandemi är över. Tyvärr så kommer vi nog få dras med den ett tag till!

Jag har goda nyheter, det går att resa säkert i dessa tider. Vi har varit på både Kreta & Kroatien i år.

Resa i Corona tider

Här kommer några viktiga saker att tänka på innan man reser!

 • Se över din hemförsäkring så att du har ett fullständigt reseskydd som täcker vid sjukdom som t.e.x. Corona utomlands.
 • De flesta försäkringar har även att man behöver ha varit frisk de 3 senaste månaderna, alltså inte sökt läkarvård eller fått behandling. Bedömer försäkringsbolaget att sjukdomen/skadan kan behöva vårdas utomlands så täcker inte försäkringen kostnaden. Min man Michael var inlagd på sjukhuset i maj och när vi åkte till kreta i juli så hade det inte gått 3 månader. Då fick han göra en medicinsk förhandsbedömning via SOS international och de kunde avgöra utifrån informationen han gav till dem att det inte fanns någon risk att han skulle behöva läkarvård utomlands.
 • Försäkringen skall täcka, vård för sjukdom/skada, karantän, flyg hem.
 • Har man ingen bra försäkring så kan man teckna Goudas reseförsäkring.  min kompis tecknade den.

Något mer som är viktigt är att man noga följer utvecklingen i det landet man ska til!

 • Håll koll på UD
 • läs på landets hemsida vad som gäller när man reser dit. Både Kreta & Kroatien hade ett dokument man skulle fylla i online, sedan fick man ett bekräftelse mejl på att man var registrerad.

Håll dig frisk!

 • Se till att hålla dig frisk innan du ska resa. Undvik stora folksamlingar två veckor innan du åker. Både min man & son var förkylda ca 10 dar innan vi skulle åka. De fick vara i karantän även efter neg Corona test, så att jag skulle klara mig.
 • Åk absolut inte med symtom, du kan pajja semestern för andra och riskerar att hamna i karantän själv.
 • För oss var det viktigt att vara full vaccinerade, jag skulle aldrig resa med bara neg, coronatest! Det är för riskabelt! I allafall enligt oss.

Vi har valt att bo i lägenhet båda gångerna för att ha så lite kontakt med andra människor som möjligt, men jag tror definitivt att det går att bo säkert på hotell med.

Vi bokade flyg med Ryanair och fick tag på riktigt billiga biljetter! Ryanair flyger från Göteborg/Stockholm & Växjö till Zadar!

Det som gäller i dagsläget är att man har munskydd på flygplatsen och i flygplanet. I Kroatien skulle man ha munskydd i butiker, i taxi och inne på restauranger.

Från flygplatsen kostar det 600 Kuna ca 800 Sek med taxi in till stan.

Om ni har några frågor om att resa i denna tid så ställ dem gärna!

Ha det så gott/Anna

 

7 Comments

 • Vop

  They’re far more stylish than your average video game website tat. Bruh this was from the google new tab game Image Credits: Google Q. What do you hope people around the world will think and feel when they see this Doodle? Das heutige Doodle wurde von der Doodle Art Directorin Thoka Maer illustriert. Im Folgenden erzählt sie, was sie über die Entstehung dieses Doodles denkt: Today’s Doodle honors International Women’s Day by celebrating many ways in which women support women. The vignettes within each “GOOGLE” letter highlight just a few of the many areas in which women around the world support each other to progress and improve each other’s quality of life. Players can choose to host a game with up to seven friends and family via a custom invitation link OR just play with randomized players around the globe. The team built several systems to enable this multiplayer gaming, all running on the Google Cloud Platform, including integrating Open Match, a highly-scalable, open source matchmaking framework cofounded by Google Cloud and Unity.
  https://dominicksrol266664.vidublog.com/18946613/2-player-games-pc-free
  There have been 21 likes from 26 votes on this game. If you are a super Mario game fan then I am sure you love playing the Mario kart pc game online. Enjoy this thrilling hack of our beloved classic, Mario Kart! Enjoy with Mario, Luigi and the rest in the craziest kart races. Dodge obstacles, overtake your rivals and do your worst tricks! Click the Mario Kart Tour icon on the home screen to start playing If you are a super Mario game fan then I am sure you love playing the Mario kart pc game online. We uses cookies to personalize content and ads to make our site easier for you to use. We do also share that information with third parties for advertising & analytics. Enjoy this thrilling version of classic Mario Kart! Join Mario, Luigi and their friends in this thrilling Kart race dodging obstacles and speeding up. Who will be the champion?

 • Vug

  People sometimes move to nursing home when they unable to take care of themselves due to medical, cognitive, behavioral or functional issues. In addition to custodial care, nursing home residents may get help taking medications or managing chronic conditions. This report contains a listing of disciplinary action initiated by the Illinois Department of Public Health in the last quarter against facilities that have been determined to be in violation of the Nursing Home Care Act, or have been recommended for decertification to the Illinois Department of Public Aid or the U.S. Department of Health and Human Services. Get the public health news you need. To look for and compare nursing homes in your area, see Medicare’s Nursing Home Compare. Also get tips for choosing a nursing home.
  https://wiki-fusion.win/index.php?title=Brows_brushed_up
  Take Tom Ford’s Eye Defining Pen, but switch out the brush side for a kohl pencil, subtract $50, and you have NYX’s Two Timer. On one end, you’ve got a reliable matte-black kohl; the other, a precise felt-tip liquid pen. If you can’t decide which one suits you best (or you oscillate freely between the two), it’s the only eye product you need. Win-win-win. (The third win is for your holiday party eye.) What We Love: The gel liner is sharpenable and available in a nice array of shades. L’Oreal’s classic liner pot is still a best-seller, and rightfully so. One of this beauty editor’s favorites for beginners, the miniature painter’s brush makes application easy to get accustomed to, giving users total control. Maybelline Eye Studio Master Precise Ink Pen Eyeliner ($6.29) – True to its name, this felt pen style liquid eyeliner has a precise ultra-fine elongated tip that draws a sharp, thin line without tugging or dragging on skin. It delivers rich color that sets quickly and really goes the distance, lasting all day but I don’t find it to be completely waterproof so those with allergies or watery eyes might want to skip this one.

 • nox

  Show all ingredients by function If you follow me on IG than you may recall this new series I’m bringing to the blog where I review products that YOU want to learn about. This is a new series for 2018 so the first product(s) I’m reviewing are two that I’ve personally wanted to try out. I’m also going to share a little bit about my skin and skincare routine, too. So here we go! Overall, Tula is more cost effective. It’s priced less per ounce and you can often find discount code. It’s also more readily available so you can still maximize on rewards from places like Nordstrom and Ulta. Purifying Face Cleanser has also gotten rave reviews and seems to be a well loved product across the board. If you like a simple routine, this cleanser works great for removing makeup and cleansing skin. And you don’t tend to need a ton per wash so the bottle lasts ages.
  http://busin.wixweb.co.kr/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=33738
  Parabens are also commonly found in conventional mascara. If you’re someone that wears makeup (especially daily), then this is a problem! The regular application of hormone disrupting mascara is a no-go, sister. This is why it’s so important to find a natural mascara brand that you love. We’ll review the best natural mascara in this article, but first you need to understand the risks of continuing to use the conventional stuff: Take on the world with #BigMoodEnergy, dramatic lashes, and all the confidence in just one swipe. This volumizing, lifting, and curling mascara gives you the false lash effect of your dreams without smudging or flaking. For a bold look with definition, the brush head boasts an hourglass shape with intertwined bristles to load up your look with pigment while separating each lash. If you’re looking for one of the best drugstore mascaras, e.l.f. mascara is perfect for a luxury look without the price tag. The creamy formula is infused with jojoba wax to hold your lashes’ curl and give you a smooth, effortless application every time.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »