nyår

Härligt vinter grönt porslin…

Det här fina Engelska lantliga porslinet fick jag av dem som vi köpte huset av!! Vanligtvis så är jag väl inte så förtjust i den här stilen..men oj så jag gillar dessa tallrikar.. Det är så fint att duka med dem..otroligt snyggt på vitt bord med vita servetter, trevliga glas på fot och gedigna bestick..Det ser härligt lantligt, vinter grönt ut…

Nu känner man verkligen att tiden lider mot Jul..Jag har bestämt mig för att bara göra julgodis och bakning när jag har lust..Då känner jag inga krav..Och plötsligt så står jag där och bakar och har massa lust..I går så bakade jag lussekatter..pepparkasdeg ska sättas i veckan..jag bara älskar den goa doft som blir när man rör ihop pepparkaksdegen..Mums för varm pepparkaksdag..

Ha det så bra..tack för alla besök och hälsningar..Kram Anna

32 Comments

 • milly Garden

  Så flitig du är. Lussebullar det har jag bakat ett måste till lucia…men peppisarna har jag skjutit och skjutit på..men i morgon kanske!! Jättefinatallrikar du fått..så snällt av dom. Dina tallrikar skulle passa jättefint till min loppisduk som går i Grönt! ska visa dom på bloggen så får du se den!
  Kram Marina

 • MiaMaria

  Hej Anna!

  Vilket vackert porslin jag riktigt ser så vackert det blir mot en vit dukning….

  Håller med dig inget krav i bakningen , då kanske det blir flera tilfällen.
  Har bakat lussebullar och annat med saffran i….får se om jag hinner med något mera….men,men.

  Ha´det så gott!
  MiaMaria

 • Hannis

  Tyckte det var vackert!
  Och för att inte tala om den fina girlangen med danska flaggan.

  Jo,den lilla blev sjuk.
  Har varit en fruktansvärd tid men nu är det ok.
  Hemskt att stå bredvid och känna sig maktlös men dessto större glädje och tacksamhet nu.

  Kram Hannis

 • livetpåfyran

  Jättefint porslin. Jag bakar också bara när lusten faller på, fast jag har ingen assistent och då blir det jobbigt med tunga degar…

  Igår gjorde barna och jag knäck, det blir den första av många kok för här ÄÄÄÄÄlskar vi knäck!

  Kram Pia

 • Kristina

  Jättefina tallrikar! Även om man gillar vitt är det kul med andra färger, för du blir vitt vitare tycker jag om du förstår vad jag menar, man behöver kontraster.

  Helt rätt inställning till julbak och pyssel, bara att njuta och tycka det är roligt.
  kram Kristina

 • Körsbärsgården

  Hej Anna!

  Vilken ära att få servisen i gåva av husets gamla ägare! De måste tyckt om Er och känt att Ni var rätt människor att ta över och förvalta både hus och porslin. Säkert tyckte de att servisen hörde hemma i huset hos Er också. 🙂

  Här har det sytts lite idag. Nya linnegardiner till vardagsrummets alla fönster. Underbart att sy i hellinne som beter sig som tyg och inte som tuggummi…

  Pepparkaksdag låter härligt! Vi har bjudit hit barnens kusiner på pysseldag på lördag och då ska vi bla baka pepparkakor. Har en del annat som vi ska göra också och det blir nog en trevlig dag för alla, hoppas jag i alla fall!

  Adventshälsning från Karin som i ärlighetens namn hellre äter degen än pepparkakorna. 🙂

 • Heaven and Earth

  Låter så gott det där med hembakt pepparkaksdeg… har aldrig gjort det själv.
  Köper antingen färdiga peppisar eller färdig deg… men likt hos många andra familjer så tycks den ta slut väldigt snabbt!! Oftast innan man hinner baka…
  Kanske är det nån slags nationell, pepparkaksdegsätarbacill???? 😉

  Porslinet var verkligen vackert! Tänk att få servisen med huset!! Coolt!

  Ha en go torsdag!
  Kramis! Iréne

 • Mia

  Oj vilket vackert porslin, vilken tur att ni fick det!

  Jag fick ett ryck i helgen, gjorde mintkyssar… så smaskiga så att de tog slut efter bara två dagar. Både jag och sambon var i skålen och nallade, till slut fanns inget kvar. Får se om ett nytt ryck kommer så jag får göra nya.

  Ha en fin kväll!

  Kram Mia

 • Jeanettes hus

  Hej Anna,

  Det var länge sen jag var inne på besök hos dig.
  Som vanligt kände jag mig välkommen in….
  Du har verkligen gjort så fint i ert nya hem.
  Massor av fina bilder!

  Tack för alla tips och idéer.
  Vi ses väl på bloggträff i vår????

  ha en skön och fin julhelg
  Kramisar Jeanette

 • Anonym

  Vilket ljuvligt porslin! Det är ju verkligen det som är perfekt när det mesta är vitt då kan verkligen en del saker kommma till sin rätt. Detta porslin är verkligen läckert till jul men även fint till vårens färger och arrangemang tror jag.

  Ja här bakades det peppisar så det stod härliga till igår. Nu ska jag börja med delarna till pepparkakshuset som ska stå färdigt till helgen

  Kramar Lena

 • envilsenloppa

  Va härligt med egengjord pepparkaksdeg ! Här blir det inga hembakta nånting i år , när vi håller på med köksrenovering , skönt !!
  Fast tråkigt för barna .
  Vilket underbart porslin du visar , engelskt porslin är så vackert , jag gillar den där stilen både i grönt, rött och framför allt blått .
  Ha det gott !
  kram/Lotta

 • Anonym

  Hej Anna!

  Åh, så vackert porslin!! Jag har några Engelska tekoppar och fat som jag tycker är väldans trevliga.
  Förra veckan rörde jag ihop pepparkaksdeg…och visst doftar det jul och mys. Men vi behöver baka mera, förstår inte var de tar vägen…
  Jag blir GLAD av att titta in till dig!! Tack för att din blogg finns! (Även om jag inte delar ett lika starkt inredningsintresse som du har)
  KRAM Annelie

 • Anonym

  Hejsan!

  Vilket vackert porslin! Kan tänka det smakar extra gott att äta på det, när du fått det av de fina människorna ni köpte huset av. 🙂

  Sen vill jag att du ska veta att jag blir så GLAD av att läsa din blogg!!! Tack för att du delar med dig av ljus och värme!!!

  Kramar i massor
  Anette utan blogg

 • Viveka i Bläckhornet

  Tänk att det där porslinet har min mamma haft i alla år och har aldrig ”sett” det förut. Men för ett tag sedan upptäckte jag plötsligt så fint det är. Har sagt till mamma lite försiktigt vem som gärna vill ha om hon lessnar på det…;)

  Kram Viveka

 • hemtrevnad marie

  Så vackert porslin!!
  Så gott med lussekatter, har inte bakat det ännu…men har en saffranskaka i ugnen nu!
  pepparkakor bakade vi i fredags…fast jag hittade inte mitt vanliga recept, så jag fick inte en varm deg, hihi…den var kallrörd med knappt någon sirap och inget ägg…men den var helt okej att baka ut…och ungarna gillade degen de också…
  ha det gott!
  kramis

 • Emelie

  Jösses vilket vackert porslin. Själv letar jag febrilt efter en ”ny” servis på loppisar och antikt. Inget går upp emot det gamla vackra porslinet.

  Själv gav jag mig på julgodisbaket häromdagen nä jag kände mig taggad. Det skulle inte gjort. Misslyckades både med vita tryffeln och min chokladfudge. Det var katastrof i köket. Så pepparkakor tänker jag inte ens ge mig in på att göra. Iofs brukar det inte bli så många eftersom jag äter upp halva degen! Hihi!

  Kram på er!
  Emelie

 • Änglahem

  Hej Anna,

  Underbart porslin! Vilka pärlor ni köpte huset av, delade med sig av både det ena och det andra vad det verkar som!

  Åhhh..vännen….jag ser eran järnsäng där….slänger mig i den för en vila! Är så trött i både kroppen och knoppen!, begav mig till Ge-Kås i går em. Inte mycket folk, kunde valsa omkring därinne, vilket ju i gengäld blev att jag gick igenom HELA butiken…nerifrån och upp, sakta mak…och vagnen full!*tihi*
  Så idag betalar jag den roliga stunden med värk både här och där, jag har inte tid med vila! men jag måste ju. Om jag inte totalt vill ramla ihop som en sork på julafton.

  Är du klar med julklappsinköp! Baka lussebullar ska jag göra…en annan dag*fniss*.

  Må så gott Vännen!
  Kramar, Ulrika

 • Willewira

  Vilken tur du har som fått ett sådant porslin!!

  Jag älskar grönt – harmonisk färg – och skulle bli överlycklig om jag fick händerna på ett porlsin som detta.

  Jag ser dukningen framför mig… underbart vackert!!

  Själv letar jag efter ett liknande proslin, men i rött. Så ser du en servis, rörstrands bengali eller gustavsbergs fasan, säg till!!

  Håller med dig fullt – inget luktar som gott som julbaket!!

  Önskar den en dag av den bästa sorten!!
  Kram Willewira

 • Emma

  Åhhh vad fint poslin, det var helt ljuvligt. Gött att få sådan lust att baka. Vi ska oxå baka lussekatter nu till lucia och igår gjorde vi brända mandlar.

  Kram Emma

 • LantlivsAnette

  Halloj Anna !
  men jisses vilket vackert porslin..himmel vad bra att dom gav det till dig !!
  Vilken fin juldukning det blir nu..Jag har ett liknande porslin fast med röd dekor…den är också så fin att duka med till jul..
  Igår kom mina danska flaggor..dom var i trä på grov snodd, sååå fina..jag satte dom i den lilla granen..
  Så du bakar och fejar…vad du är flitig..kasta över nåra pepparkakor till mig är du snäll, jag är smått beroende av dom..;)
  Ha det gott min vän
  Kraam Anette

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »