nyår

Årets Julgran står så grön och vit i stugan…

I år är Julgranen större än nånsin..alla som känner mig vet att jag är en GRANFANTATIKER!!!Jag bara måste ha en tät bred och stor gran..I år är den lite för stor..Men den får absolut plats..Det blev nödfalls granen i år..Vi gick i två timmar i våra vänners skog och letade gran..Det var så otroligt vackert..för marken var alldeles täckt av snö. Vi hittade ingen bra gran i år..Det fanns verkligen inga normalstora granar..Men vi såg att denna granen var så fin,vi såg oxå att den var så enorm..Men den fick det bli för vi hade inte mer tid att leta efter gran..

Tycker att den är magiskt fin nu i sin vita skrud..Jag kan berätta att jag först klädde den som förra året..Men jag trivdes inte alls med det pyntet i år..Tog ner allt pynt och började från början..är man granfantaiker så är man ..hi..hi.. Knåpade ihop lite strutar av tårtpapper..sen hängde jag i mina vita och silvriga kulor som legat oupphängda ett par år…..

Jag visade glatt mannen granen..han sa hum..ja sa- tycker du inte att den är fin..Han sa den är ju helt vit!! Ja , ja han har ialla fall sagt att han låter mig hållas med mycket bara för att han älskar mig så.. Vilken kärlek tjejer!! Jag kan nog inte visa min kärlek på det området..typ, jag vill inte ha ekköket bara för att göra honom glad..Utan jag får komma på andra saker..där jag får offra mig..För det är väl det Kärlek handlar om !!
Tack för alla krya på dig hälsningar!! Jag känner mig mycket bättre..Är nog snart helt frisk och kry!
(Ps..Jag bakade brödet innan jag blev sjuk..När jag är sjuk så försöker jag vila mig…Jag har flera bilder som väntar på att bli inlägg..därför så kommer inte alltid dagsfärska bilder…!!)

Ha det så bra kära läsare och bloggvänner..kram på er..Ni förgyller mitt liv!!
Kram Anna

34 Comments

 • Marie

  Hej Anna!

  Vilken underbar gran, sååå vacker! Här har granen också kommit på plats, blir så stämningsfullt och juligt så fort granen kommer in.

  Skönt att du känner dig bättre, inget kul att vara sjuk över julen!

  Önskar dig och din familj en riktigt God Jul!
  Kramar Marie

 • Heaven and Earth

  Vilken undebar gran Anna!
  Har ingen gran alls iår o det känns lite konstigt, men samtidigt så behöver jag ju inte städa undan några barr!!!

  Önskar dig o din familj en underbar vit jul!
  Många kramar!
  Iréne

 • Anonym

  Vilken jättefin gran, den var verkligen i min smak. Jag kikar in och önskar God Jul idag, ifall att jag inte hinner det i morgon för då ska jag iväg och träffa vänner, baka lite och mysa förstås. ta hand om dig och hoppas att du får en fin jul. Vad skönt att ni fick sålt det andra huset.
  God jul och många kramar från Susanne

 • Bodil B Morse.

  Hej Anna!

  Vilken fin gran ni har införskaffat.
  Vår gran går också i vitt och i silver.
  Jag ska visa bilder på den imorgon.
  Om vi inte hörs innan så önskar jag dig och din familj en riktigt God Jul.
  Kram Bodil.

 • Loppisliv

  Godmorgon Anna! Himmel vilken tät och vacker gran, den gör sig verkligen där hemma hos dig. Ohh vad härligt med all plats väl?? Själv måste jag välja en smal variant. Tänkte ha en liten nere i finrummet bara för sakens skull och en normalstor uppe i tvrummet. Hihihi visst är man sån att juldekorationerna ändrar sig i takt med att man ändrar inredningstil…för himmelens många år hade jag rosa kulor i min gran…kan du tänka???jag har dem kvar sparade i en låda, men idag skulle jag då inte vilja sätta upp dem precis 🙂 Ha nu en underbar julhelg om vi inte hörs innan. Många kramar Paula

 • LantlivsAnette

  Gomorron Anna !
  Åhhh, jag kippar nästan efter andan här…sååå vacker gran..
  Vet du, jag känner starkt för att gå ut i skogen och hitta en ny gran…en sån som du har !!!
  Det ska ju fotas här hos mig nu i Jul, till en tidning för nästa Jul..ojjj nog skulle jag ju behöva en tätare gran..himmel..
  Nu måste jag tillbaka o kika mera, på dina fina paket o allt..
  Vad skönt att höra att du är bättre nu, det är inte roligt att vara sjuk, speciellt inte till Julen…
  Idag jobbar jag till sju på kvällen, vi har öppet extra nu inför julen..
  Ha det gott
  Kraam Anette

 • Evelina

  Den ser väldigt fin ut på bild iallafall… där gör det ju inget att den är stor 😉 Vi fick också en bamse i år, på TREDJE stället vi var på. Jag AVSKYRatt köpa gran. 99.99 % av alla granarna är fulare än ALLA granar jag någonsin sett på 30 år som vi gått i skogen för att hugga gran. Köper någon en gran utan grenar typ… för 200 spänn?? Ofattbart.
  Kram å krya på dig!

 • Kamomilla

  Vilken fantastisk gran! Vår ser ut som ett skelett jämfört med den!! 😀 Men huvudsaken är ju att man har en som doftar gran på riktigt…

  Vad jag är glad för er skull, att få fixa jul i eget nytt hem är underbart!
  God Jul till dig!
  Kamomilla

 • Mamma C

  Vilken vacker gran ni hittade. Jag har inte varit hos dig på ett tag så jag skrollade ner. Jag tar gärna och lånar ditt recept av julbrödet.
  Kram mamma C

 • livetpåfyran

  jättefin gran. Barnen får alltid vara med o klä granen hemma hos oss. Så det blev lite röda kulor med i år! Ska ta kort och visa på bloggen…

  Ha en riktigt god jul i det nya huset!!

  Kram Pia med familj

 • Körsbärsgården

  Hej och tack Anna!

  Du förgyller mitt liv och säkert mångas med mig också! Trevliga inlägg med vackra bilder och ärliga, härliga texter och tips: något att se fram emot bland vardagens alla måsten.

  Vilken stor, präktig gran Ni har och vad fin den är med allt sitt pynt! Den pryder verkligen sin plats. 🙂

  Vänlig kvällshälsning från Karin i Körsbärsgården där snön faller. Den är mer än välkommen efter den senaste tidens töväder.

 • Anonym

  Stor, men underbar!
  Ja, våran blev en knubbis också. Den mellanlandar nu i entrén, där det är lite svalare.
  Barnen har redan märkt ut nästa års gran, som vi får komma tillbaka och hugga!

  Du har fått det så fint!
  Bra att du mår bättre nu.
  kram
  ingela

 • Kristina

  Åååååååååå så fin å stor, jag är också en granfanatiker, även om jag inte lägger ner hela min liv i att ordna med jul och stressa runt.. det vägrar jag .. så älskar jag att ha gran. Vi her tyvärr plastgran pga allergi men det blir fin ändå. Förra året hde jag bara vitt å silver ska klä likadant i år tänkte jag.

  Min man har lite svårt i bland att lägga märke till små förändringar, men han säger alltid till mig att jag är fin, sen är han ju en underbar karl på att städa och tvätt , det är sån kärlek för mig. Jag har lite problem med min kropp så det är så skönt att han fixar allt sånt praktiskt.
  julkramar från Kristina

 • Kannor och karaffer

  Vilken underbar gran!!!!!!

  En sån vill jag har också – idag är min J ute och ska fixa en gran. Jag har gett lite råd vi får väl se om den blir lika vacker som din…..hoppas innerligt!

  Du har verkligen gjort fint hemma – här håller vi också på nu jag och barnen – det fixas både högt och lågt.

  Passar på att titta runt över en kopp kaffe…..

  Vill önska en trevlig advent!
  Kram
  Ann

 • Willewira

  Hej vännen!

  Vilken underbar gran!! Den är så vacker!!!

  När det gäller granens pynt så får jag lägga mig… Ska visa våran väldigt röda gran senare…men den har inslag av vitt och silver. Så jag får nöja mig med det.

  Jag visade maken bilden på er gran och han tyckte den var jättefin… så kanske till nästa år jag kan få byta pynt. Tyvärr så vet jag inte om barnen går med på det.
  Vad tror du om två granar??
  Fast i olika rum förstås… 🙂

  Hoppas du mår lite bättre nu. Det gör jag, även om hostan fortfarande håller mig vaken om nätterna.
  Har lugnat ner mig i min julstress nu… tar en sak i taget och det jag inte hinner, hinner jag inte. Så det så!

  Önskar dig och familjen en underbar jul med mycket glädje och julefrid!

  Stor kram
  Willewira

 • Emelie

  Jättefin gran!
  Det är det roligaste jag vet att klä julgranen! Det är så rogivande och stämningsfullt på något sätt. Och jag blev själv väldigt nöjd med årets gran. När det gäller granar är jag perfektionist. Men det får man vara 😉
  Vad gulligt av din man! Min är likadan och han lägger ALLTID märke till vad jag har gjort här hemma och säger alltid ”åh, vad fint du har gjort det, tur jag har dig” Och det värmer mycket 😉
  Men att visa man älskar karlarna får man låta han spela X-Box en hel dag utan att klaga eller berömma honom och koka kaffe och fixa när han varit duktig och burit in ved. Tror vi alla har det likadant 😀

  Kram Emelie

 • gamla skolan

  vilken gran !!!! så otroligt vacker , själv har jag i år bara en liten gran , stående i en zinkbalja . Men nu ångrar jag mig nästan att jag inte valde en STOR gran . Adventskramar Susanne / gamla skolan

 • sussie

  Hej Anna!! men vilken Gudomligt Vacker gran finaste ja sett. va fint du gör överallt måste kika vidare..Åh ja vill också ha snöflingor på min sida men ja e inge bra på o fixa sånt där ja får be en kompis om hjälp..
  En god Jul till dig kramkram snowwhite-sussie

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »