nyår

Ja, det var det med konstraster då..


Kontraster kontraster kontraster..Ja jag gillar kontraster..tyvärr har jag inte haft så mycket att skapa kontraster med innan..men jag har gjort så gott jag kan..Jag är ju en Allmoge lover!! Älskar Vårt lands inredningsHistoria..Det gamla bondesamhället..Drömmer mig bort i böcker som Driver dagg faller regn .Prostmamsellen , folket på Innanhaug och alla andra gamla bygde romaner..Sen så sörjer jag Sveriges Urbanisering,När så många lämmnade landsbyggden, det läser jag om i Sven Edvin Saljes böcker….Jag älskar att läsa om hur det var förr.

Jag är så lycklig över att jag har fått möjlighet att lära känna ett äldre par som gladeligen låter mig husera i deras bod..Deras skrot är mina skatter..Helt otroligt att få köpa så gamla fina ting.Här har en böjd nummerplåt fått hamna, och en liten liten yttepyytig underbar alldeles lovely jordglob som jag kom hem med i lördag samtidigt som storebror jordglob till vänster!!

Tänk vad gamla ting kan göra en alldeles lycklig..Jag har aldrig haft förmånen att få gammla saker av släktingar. Så att på detta sett komma i kontakt med gamla fina ting gör mig så glad..Tänk vad en gammal margarin låda kan piffa om hela köket..mer om det en annan dag..

ha det bra mina söta goa rar vänner..
Kramar Anna

29 Comments

 • Guldkant På Livet

  Kikar in bland dina vackra väskhögar igen… glömde ju säga, tack för rara ord om reportaget och du, hur jag ser ut, det är inget att se fram emot men du ser mej i min blogg, längre ned i sidospalten: )

 • ~~♥ Mamma Millan ♥~~

  Hej anna! Så fint inlägg! Gamla saker är alltids fina, dels för att de har rn historia att berätta!
  Har bara ärvt 2 ting…en vacker byrå med piggtittare fr farmor, suktade alltids efter den vackra spegeln som liten!..o ett vackeet gammalt vitt vitrinskåp fr mornor..som min morfar snickrat själv!

  var i dina trakter i helgen!;)

  kramelikram ♥ mamma millan

 • Vit som snö

  Hej Anna!
  Underbara saker! Faktiskt är det fint med kontraster, allt kan inte vara vitt om varje sak ska komma till sin rätt!
  Jag blir glad att höra att du hittat en skattkammare! Tänk vad många äldre som har, i deras ögon, skrot som dom inte kan drömma om att någon vill ha. Säkert glädjer du dom med att låta deras ting leva vidare!
  Kram Cilla

 • Lotta

  Hej Anna.
  Nu har jag nog bestämt var hyllan ska sitta,provar under natten.Jag är intresserad av knoppbrädor (2st),du kan väl kolla frakten på ett ungefär.Ha en fin arbetsvecka.Kramisar Lotta

 • Sommarfågel

  Hej, va roligt att höra att du tycker om att läsa om hur människor levde förr, jag är själv helt såld på att få ta del av de livsöden som skildras i dessa böcker.
  Vilken lycka förresten att få ta del av vänners gamla ting!
  Tack Anna, för en fin blogg och fina bilder.

 • Viveka i Bläckhornet

  Ja det är kontrasterna som gör att man ser allt det andra.

  Lyckliga du som har hittat en sån skatt att gräva i. Härligt med såna människor som delar med sig.

  Den pyttelilla jordgloben var ju huuuuuu gullig som helst. Har aldrig sett en sån förr.

  Väskorna går ju inte av för hackor heller.

  Kramar till dig

  Viveka

 • Lyktor och Tyg

  Visst är det roligt med historia, å just få tänka in hur de levde. Kanske vi drömmer oss bort om att det var bättre men det vet vi inte. Jag tror att det många gånger var mycket tuffare då men ett lugnare samhälle. Inte hets och stress.
  kram Kristina

 • Made in Persbo...Carina

  Hm…undrar om jag har kvar min bok "De som aldrig sett havet"…jo men det är jag nästan säker på att jag har. Dan Korn har dokumenterat de sista resterna av gamla "orginal" som lever som förr i modern tid. De berättar sina livshistorier och man blir full av respekt inför deras livsöden.
  Du får gärna låna den om du vill Anna!

  Så otroligt fint du gjort det på skänkarna. Jordglobarna är så fina. Jag fick ju tag på en till L på loppis idag men den var ju fullstor.
  Resväskorna och trälådan med handtag är så grymt snygga också.

  Ha det gott vännen!
  Kram, Carina

 • moni

  konraster er vakkert og skaper liv og detet var jo bare helskjønt satt sammen. Elsker de gamle koffrtene. Ønsker deg ei nyelig helg:) klem monica

 • Guldkant På Livet

  Ja, vi bloggare iu denna genre är kanske födda i fel sekel. Allt var vackert förr om man man jämför med det som tillverkas i dag och visst är det intressant med vår historia. Vilken lycka att få tillgång till ett uthus med så mycket fint, underbara resväskor och skänkar!!! Ha en skön helg! Mari.

 • Vita-hjärtan

  Jaa, gamla saker är en skatt! Det är så härligt att varje sak har en historia, speciellt glad är jag för saker som har tillhört min släkt.. Jag blir så inspirerad av ditt inlägg så jag får nog åka ut till min pappas föräldrahem en femtielfte gång och gå igenom ladugårdarna, det är min skattkammare det.. 🙂

  Hoppas din helg blir fin, kram Evelina

 • LenaS

  Åh det kunde varit mina tankar du satt ord på där i början, precis så känner jag också,älskar att läsa böcker som utspelar sig för länge sen, ser jag ett gammalt foto eller en gammal sliten pryl drar mina tankar genast väg bakåt i tiden.
  vad häftig den svängda nummerplåten är,bilderna är jättefina, gillar verkligen ditt hem.
  Ha en fin dag!
  Kramis/LenaS

 • helen

  Vilken lycka!! Tänk att det finns skattkamrar kvar fortfarande…

  Jag förstår att du är i himmelriket bland dessa underbara ting!!

  Sen är det väldans roligt för oss som läser din blogg att få ta del av dina fynd, och sucka längtansfullt…

  Ha det gott!

  Kram!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »