mina reportage,  mitt hem

Hur man gör sin egen kransstomme-Reportage i Allers Jul!

Reportaget är gjort av Anna Truelsen Foto Carina Olander

Som 18 åring gjorde jag min första Adventskrans! En fantastisk ”järnlady” i vår by ville samla ihop gamla som unga och lära dem hur man binder en krans. Från den stund var jag helt fast.I många år band jag enriskransar på frihand utan stomme, så roligt.

När jag satt i en frisersalong ett par år senare och tittade i en tidning, så hittade jag en artikel om hur man gör sin egen kransstomme av gladpack och tidningspapper.Efter den dagen var jag totalt fast.Många kransar började tillverkas i alla olika varianter, grannarna på gatan, mina föräldrar och vänner fick ta del av mina kreativa alster!!

Tycker att detta är ett super bra sätt, då gladpack och tidningspapper är sånt man i stort sätt alltid har hemma, och då kan man vara kreativ när andan faller på!

Jag brukar att klä kransarna med mossa, granris. Översta kransen är klädd med bullig mossa , samt spanskmossa och en liten krans med äpplen på ståltråd i.

Den nedersta kransen är klädd med mossa, spanskmossa, snöbär, och ett par röda bär som jag saknar namn på!!

Mitt tips är, våga testa, eprimentera.Det mesta från naturen brukar passa bra i en krans!!
I Allers Jul får du en steg för steg instruktion hur du gör din egen kransstomme!

Lycka till nu!!kanske hänger det en egenhändigt gjord dörrkrans på era dörrar till Jul!!

Kram Anna

20 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »