matrum,  mina reportage

Home again..

Sifferservetter – Granit!
Ja, men det är väl som man säger. ”Borta bra men hemma bäst”
Vilka trevliga dar jag har haft! Det är fantastiskt kul att träffa nya människor och göra reportage. De flesta brukar förvånas över vilket jobb det är att göra reportage. Jag brukar säga att det är som att göra en film. Man bygger miljön för varje bild, för att skapa den där goa känslan i bilderna!
Fick en fråga om det bra är roligt att jobba med att göra artiklar! Ja, det är väldigt roligt, men oerhört mycket jobb. Reportagen hittas och säljs inte av sig själv. Jag sitter många timmar i veckan och letar, planer och säljer in jobb. Man måste ha ett driv som egen företagare. Vara ödmjuk, men ta för sig. Man får jobba för att ha goda relationer med tidningarna, vilket inte sker automatiskt, man måste göra sig ett namn i tidningsvärlden..
Jag ska ha koll på vad tidningarna vill ha. Vilket innebär att jag många gånger får tacka nej till tips om hem. Vilket är jätte tråkigt. Men jag har inget val, utan måste rätta mig efter vad mina uppdragsgivare vill ha.
Jag får inte ett lönekuvert regelbundet den 25 varje månad. Utan jag får tjäna ihop till min egen lön.
Det är inga lättförtjänta pengar att jobba med att gör artiklar, inget man blir rik på!. Men det är oerhört roligt och värt allt slit. Jag mår väldigt bra att få jobba som egen företagare. Det passar min personlighet. Då jag är en problemlösare av höggrad och har ett enormt driv. Skönt att hitta ett forum i livet där ens personlighet passar.
Ni som drömmer om att bli egna företagare. Råder jag att satsa 100%. Vilket innebär att man måste ”ligga på” för att få kunder, satsa sin tid och vara tillgänglig dygnet runt de första åren! Jag tror inte på armbågsmentalitet, utan tror på ärlighet, ödmjukhet och men på samma gång ta för sig!
Ibland får jag frågan om man får något för att man ställer upp med sitt hem i en tidningsartikel.
Ja, man får något!  Professionella yrkesmän/kvinnor kommer hem till dig i form av stylist/skribent och fotograf. Dagen brukar vara inspirerande på alla sätt. Ett möte som ger mersmak . Många gånger så blir familjen så inspirerad att de själv kan ta steg i riktning mot det mål de vill nå.Många frågar om tips och råd både inrednings och fotomässigt.Vilket är jätte kul att få dela med sig av!
När jag hade reportage hos mig innan jag började jobba med det själv.Blev jag oerhört uppmuntrad av besöket av reportageteamen som var här. Deras besök resulterade för mig, i att jag vågade tro på min förmåga, vilket har mynnat ut i att jag i dag jobbar heltid med att gör artiklar.
Dessutom så får man fina bilder på sitt hem! Att sedan få se sitt hem i en tidning är få förunnat. Tidningarna sollar fritt mellan alla hem och stilar som finns. Det är deras tycke och smak så styr. Det säger egentligen inget om vad som är fint eller fult, utan deras beslut styrs av trender och deras profil för tidningen. De hem som visas upp i en tidning har något extra enligt dem! När man ser bilderna på sitt hem så känns det riktigt fint. Jag har sparat alla tidningar från reportage som gjorts här. Det är otroligt roligt att bläddra genom dem!
Så ja, man får mycket när man är med i ett reportage!
Ha en fin dag/Anna!

14 Comments

 • Sussi

  Dina bilder är verkligen proffsiga nu, Anna! Du är jätteduktig!
  Och det var så kul att få lära känna dig!
  Ha nu en riktigt mysig helg!
  Kram
  Sussi

 • Jenny

  Tack för spännande läsning! Ja, så är det ju, att alla vill väl vara med i ett inredningsrepotage, jag drömmer också om det… Klart jag tycker om att se alla dessa fina villor, gårdar, gamla hus, nya moderna. Sen finns det ju lägenheter, som jag har, men då är det ju "våningar" med högt i tak och stora rum, jag söker efter alla dessa lägenheter som finns där ute, som har tips om förvaringar och stilar som passar i 50-60-talshus… Kanske en speciell tidning med bara lägenheter och balkonger, det skulle jag köpa iaf!!! Det finns ju mycket ensamhushåll i Sverige med folk som inte har råd med eget hus! HSB-tidningen får jag ju, men den är inte så himla rolig…
  Tänk, nu pratade jag visst av mig lite här hos dig, jag tittar ofta in här, alltid fint!! Härligt att höra om personer som jobbar med sitt drömjobb!!
  Ha en härlig helg, kram Jenny

 • Kamomilla

  Håller så fullständigt med dig i allt. Jag är ödmjuk och tacksam för alla de familjer som släppt in mig i sina hem och känner en glädje för alla fina möten..

 • creando

  Japp, kan bara hålla med. Inspirerande och skitkul att ha er här :)Jag hade inte vågat släppa vem som helst här, men ni är helt rätt för det ni gör 🙂

  Kramar Kicki

 • Har en drøm...

  Flotte bilder!!
  Så heldig du er, for en jobb:)

  Elsker stilen din, og fallt helt for TineK koppene med marrokansk mønster, jeg har bare sett de med striper… er det "gammelt design"?

  Ha en fin fin fredag:)

 • Potrina

  Fantastiske bilder!! Tusen takk for tips, er det noe jeg drømmer om og kunne tenkt meg så hadde det vært et yrke som ditt..

  Er du selvlært, eller har du utdannelse?

  Klem fra Potrina

 • Elin / Draumesidene

  Så vakre bilder! Favoritter: keramikk glassa i svart og kvitt – LOVE! Eg hadde uten tvil startet for meg selv, viss ryggen min noen gang blei bra. Elsker å møte nye folk, fotografere og skrive. Men at det er slitsomt; DET har eg fått erfare! Håper helga di blir fin!

  klem,
  e

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »