renovering

Att renovera från grunden

Det är ganska så mycket jobb att fixa ett rum från grunden. 
Sen så gör vi det inte helt lätt för oss heller. 

Man hade ju kunnat sätta in både ny pärslspont och nytt tägolv!
Men inte vi..Jag vet inte hur många timmar jag lagt på det gamla taket. Varje bräda har fått tvättats, skrapas och slipas innan målning. Dessutom så har jag varit tvungen att skarpa och slipa mellan varje bräda i taket.

En del blåsor blev det – men det här blir bra. Det känner vi även, om vi skulle vilja göra något annat en att renovera just nu!

Men vi jobbar på sa att det bli färdigt!

Dottern sa innan starten av renoveringen. När kommer mitt rum renoveras, typ när jag flyttat hemifrån eller, och då kände jag att det var dags att ta tag i rummet!

Pärlsponten i valvet är nysatt, av min pappa, han  är till stor hjälp. Han har även satt gips och spacklat. Väldigt tacksam för att få hans hjälp. Elen det fixar min farbror, tack Mats, för all hjälp!

Golvet, ja det tog vi fram för 3 årsedan, fick intrycket att det skulle var svårt att slipa pga liten yta, så vi stod över och målade golvet. Golvet var väl fint nått år, sen så kändes det mest ofräscht!

Mannen tillbringade eftermiddagen på knä i går och hyvlade bort färgen med en elhyvel, (fantastiskt svärfar att du hade en sån, du har verkligen räddat oss)

Innan hyvlingen så har jag tagit bort lagningen som jag gjorde mellan varje planka innan det målades. Puh, vilket jobb men nu är golvfogarna fixade i både dotterns och sonens rum intill. I dag ska sonens rum tömmas och, golvet hyvlas. På fredag hämtar vi slipmaskinen och golven ska slipas i helgen.

På måndag lutar jag av golven för att ett dygn senare olja golven med en blandning av vitolja och klar olja!

Sen så ska dotterns rum tapetseras,listas och sen är det nästan klart. Hyllor ska upp innanför valvet med..
Den här färgen har vi målat med..

1: Vi grundar med Jotuns kvist och spärrgrunning! 

2: Ladysensetive!

Här kan man se när vi höll på att måla.

Ha det så gott/Anna

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »