nyår

Inred med konstraster..

Jag är en förespråkare av att inreda med konstraster!
I mitt jobb som inredningstylist, är mitt uppdrag att skapa livfulla reportage som ger mersmak. 
Jag har träffat på många olika sorters hem och människor genom åren. 
De hem som gjort starkast intryck på mig är de hem där inredningen är gränsöverskridande,fulla av kontraster och motsättningar. Vad sägs om röd vit randigt tak, likt ett cirkus tält,eller dramatiskt svarta väggar,med en inredningsdekor i guldmetallic.
Hemmen med den mest kraftfulla inredningen där inredningen är dramatisk och hänförande,är ofta inredd med ett spektrum av matt och blankt, mjukt och hårt, stramt och lurvigt.
 Det är motsatserna som skapar liv,och håller ihop helheten.
Nyss så besökte jag ett mysigt bonnakök, med en bohemisk touch. Där fanns en härlig tavelvägg med allsköns konst och runt det gamla vackra trärena bordet samsades gamla pinnstolar målade i silver och guldmetallic. Spretigt kanske någon tänker,men så var det inte alls! Helheten var enhetlig, mjuk och spännande där de metallicfärgade stolarna hade en alldeles särskild effekt på omgivning. 
Man kan helt klart säga att stolarna gjorde rummet. 
Det är när man tar ut svängarna som man synliggör varandra och skapar harmoni.
Jag tror att vi alla lite till mans längtar efter glitter och glamour i vardagen. Saker som glimrat har alltid gett oss det där lilla extra. Just nu är guld och koppar heta inredningstrender. Glitter och glamour har lämnat de fina salongerna och har flyttat in i folkhemmet. Förr var det vackra väggklockor med tjusiga sniderier, guldramar i rokokostil som stod för flärden i hemmen.  Idag finns det en uppsjö med lampor ljusstakar, skålar i skimrade koppar och guld. Dessutom så pryder böcker från Dior,Coco Chanel våra hem. Modeskapare som använder sig av kontraster,där det ena plagget efter de andra skimrar i kapp i flärdfulla metallicnyanser.
Alcro har tagit fram en en serie med mettalicfärger i flera nyanser. Förutom guld och silver finns det grönt,gult,orange,blått,rosa. Färger som får vardagen att skimra. Dessa färger kan målas på allt från väggar till lampfötter, och kan ge ditt hem ett spännande uttryck där matt möter blanka motsatsen. Färgen Dekor Metall fångar upp ljuset och förändrar hela uttrycket i rummet. Det som är så spännande och utmanade med Dekor metall är att en metallfärgad yta upplevs olika beroende på vilken form den har, och hur ljuset faller på den,dessutom så påverkar de olika målningsättet hur man upplever ytan.
Inlägg i samarbete med Alcro.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »