resor

På upptäcktsfärd i Marrakech

Jag har fått så många frågor om Marrakech så jag bestämde mig för att skriva ett nytt inlägg om denna underbara stad. Ja, för det är så jag känner. Jag är förälskade i denna stad. Älskar myllret av människor, mopeder, åsnor med kärror, människor i en stridd ström på väg framåt. Dofterna av kryddor, och långkok av kyckling, med oliver och insaltade citroner.

När jag var i Marrakech så bodde vi i en Riad som heter Riad Espoir i den gamla delen av Marrakech som kallas Medinan.  Husen såg anspråkslösa ut med små smal gränder som ledde fram till en port.  Vi visste inte riktigt vad som skulle möta oss inför husets murar. Jag kan säga att jag blev överväldiga.
En Riad är uppbyggd med ett öppet rum på botten, med en pool eller springbrunn, grönska i form av slingrande buskar, träd, blommor mm, och kanariefåglar och papegoja. Det märkliga var att man hörde inget av oväsnet från gatan inne i Riaden. Där var det rofyllt och lugnt, precis vad man behöver efter ett par timmar i folkvimlet.

Vår Riad hade tre våningar, och takterass. Alltså det var så fantastiskt. Jag älskade att ligga på Takterrasen och blicka ut över hustaken, och var det klart väder så kunde man se Atlasbergen.

Jag kan verkligen rekommendera en tur upp i Atlasbergen. Vi reste med ett företag som heter Marockodeisgn som har sin rötter i Marocko och hade på så vis med oss våra egna guider. Visst kan man hyra en bil och åka upp själv. Men det är inget jag hade gjort. Dels för att trafiken är helt galen. Inte en enda billist i Marrakech tycker om en lucka i trafiken. Ser de en så tränger de sig in,ett oerhört hetsigt sätt att köra bil på och en olycka kan lätt ske. Jag rekommenderar er att boka en turisttur till Atlasbergen.

Jag googlade lite snabbt och hittade ett företag som erbjuder turistturer till både Atlasbergen och öknen.

När jag åker tillbaka så vill jag ut på en ökentur. Helst så skulle jag vilja övernatta i öknen och få se stjärnhimlen. Det skall var magiskt har jag hört.
Här hittar ni företaget som ordnar rundturer.

Vi besökte flera fantastiska restauranger och åt allt i från en god bit kött till mer traditionell Marockanska mat som t.ex. Tagine. Här på Restaurang  IL Limoni.
Här kan ni läsa om restaurangen samt några andra restauranger i denna mytomspunna stad.

Compitir Darna Marrakech var en otroligt häftig restaurang med fantastisk mat och uppträdanden. Den måste ni besöka. Här kan ni läsa om den.

Vi tog även en drink på det 7 stjärna hotellet La Mamounia. Tyvärr så hade vi så lite tid så det blev bara en drink där,hade velat tillbringa ett par timmar där. Har dessutom inga bilder att visa upp för er, då det var kväll när vi var där. Men klicka er in på deras hemsida och njut.

Grand cafe De La poste Marrakech var en mysig restaurang med.

Något som kan vara bra att veta är att de pratar Franska och Arabiska i Marrakech. De flesta är inte så bra på Engelska. Vi åkte inte med en enda taxichaufför som vi kunde kommunicera med, det var lite krångligt kan jag säga.

När jag åker tillbaka så skall jag ladda ner en app som översätter det man säger. Känns nödvändigt vid taxiresor i allafall. Taxibilarna, ja det är ett kapitel för sig själv. Jag kan säga att det kör runt många gamla gula Mersor i från 80 talet.

Men ladda ner appen, det kommer jag att göra.

Sen så har vi det berömda torget Jemaa El-fnaa, gycklarnas torg. Tack o lov så var ormarna inte ute när vi var där, puh. Men vi åt gott på restaurangerna runt torget och njöt av utsikten över folkvimlet på torget nedanför. Ja, och så måste ni ju besöka turistområdet i Medinan och köpa med er något fint hem.

Det var lite kort och gott om Marrakech. Det kommer mer efter nästa gång jag varit där. Hoppas att det inte dröjer.
Ha det så gott/Anna

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »