hälsa,  samarbete

I jakten på HÄLSA – DNA test

Dna test i samarbete med Celledger


Jag vill vara frisk, och ha en fungerande kropp. Men det går så där med det. Och i jakten på att få vara frisk och ha en kropp med fungerande förbränning, ämnesomsättning och cirkulation har jag gjort ett Dna test.När jag började styrketräna för några år sedan var det med motivationen om att få en starkare kropp, gå ner i vikt och må bättre helt enkelt.

Visst fick jag en starkare kropp men jag gick inte direkt ner i vikt. Jag slutade med LCHF för att se om det blev bättre resultat, och visst blev det så. Jag gick ner några kilo, men sen så händer inget mer och jag har massa fett som borde ha förbränts ut i från hur mycket jag har tränat och intensiteten på träningen, dessutom så har jag skött kosten exemplariskt och ätit det jag ska äta. Jag har liksom gjort alla rätt. Många gånger har det känts så tungt, varför får inte jag resultat, andra som inte sköter kost och träning lika frenetiskt som jag får resultat och jag har tänkt många gånger att jag bara skulle behöva äta sallad och träna 8 timmar om dagen för att gå ner i vikt.
Givetvis så skulle jag aldrig göra det, då jag tror på riktigt bra mat och inte en svältkost.

Min Pt-Paulina har gett mig träningspass, där jag tränat intervallträning som är bra för fettförbränningen och styrkträningspass, och upp till träningen på gymmet som har varit ca 5-6 dagar i veckan så har jag gått 30 min i raskt tempo 5-7 dar i veckan. Ni hör ju, detta borde ge resultat, med tanke på att jag äter precis det jag skall äta efter min muskelmassa och vikt osv.

GAAAAAAAAAAAAAH, ja ni fattar frustrationen!!!

Min Pt- Paulina kom i kontakt med företaget Celledger som utför DNA-prover. De kollar inte upp sjukdomar och sådant utan DNA-testet visar en personen genetiska förutsättningar.

Detta lät ju oerhört intressant och båda Paulina och jag hoppades på att kunna hitta pusselbiten till varför inte min kropp inte fungerar som den borde, då det verkar som förbränningen ligger nere totalt.

och jag kan säga er att det finns inget som provocerar mig som när jag får råd från folk hur jag skall träna och äta, de säger jag undviker bröd och socker och tränar ett par i gånger i veckan och går ner i vikt och när jag nu har fått mer muskelmassa så förbränner kroppen ännu bättre.

GAAAAAAAAAAAAAAH,vad kul för dig tänker jag och säger det ibland med.

MEN SÅ FUNKAR INTE MIN KROPP, MEN DEN BORDE FUNKA SÅ!

JAG ÄR INTE NÅGON FUSKIS

JAG SKÖTER TRÄNING OCH KOST, DET ÄR SÅ SJUKT ORÄTTVIST!!!

Hur som helst jag fick hem DNA-provet och fick spotta i ett litet rör som skickades in på analys. Ett par veckor senare damp boken ner i brevlådan.

OCH vad tror ni det stod i boken??????????????????????????????????????????????????????????????

Jo, Jag saknar FETTFÖRBRÄNNINGSGENEN, och måste träna nästan dubbelt så hårt som alla med normal förbränning, så sjukt orättvist…… (det finns många fler än jag i Sverige som har den här genuppsättningen så jag är inte ensam i min kamp)


Men åh andra sidan så kändes det på något sätt befriande för jag visste ju att jag hade gjort allt jag kunnat, men var detta hela sanningen att det var kört för mig, att jag alltid skulle få dra med extra kilon?

Men Dna testet visar även att mina muskler är mer uthålliga än explosiva, så träning med mer uthållig karaktär passar mig och att min aeroba potential är medelhög vilket också passar den typen av träning. Testet visade även på attt jag var som gjord för långdistanslöpning, cykling och simning. Kan säga att jag skrattade gott åt det, då jag inte känner mig särskilt lockad av något av de tre sakerna då jag har skadat mina knän i tonåren och de inte håller för att springa tex. Men cykla skulle jag kunna tänka mig. Funderar faktiskt på att ta upp min spinningträning igen för det tyckte jag var väldigt kul.

VI BACKAR TILLBAKA LITE OCH KIKAR PÅ MINA PROVRESULTAT.

Här ser man att jag är känslig för kolhydrater och har lätt att gå upp i vikt,japp så är det och det hade jag räknat ut tidigare och har pga det ätit en kost med lite kolhydrater och nästan inget socker alls de senaste 6 åren.

ANNA – ALLTID HUNGRIG? Japp det är jag om jag äter en kost med lite fett och lite kolhydrater. Brukar skoja om detta, men det är inte hela sanningen. Jag är inte alltid hungrig, men min kropp kräver att jag äter regelbundet för att inte få kraftiga blodsockerfall.

Jag behöver äta mellanmål mellan måltiderna och äter det rekommenderande fem- sex måltiderna om dagen.
Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål,middag och ibland något mellanmål på kvällen, tex en stor morot. (Äter inte kakor, godis osv)

Här kommer det intressanta som gjorde mig väldigt glad.

Jag har långsamt åldrande.
Tack Gode Gud för det att jag fick en sådan bra vinst i mitt DNA system när jag saknar fettförbrännigsgenen.
#förevigt27år enligt vissa,ler:)

Jag brukar ju säga att jag snart ser ut som en rysk kulstötare då späcket sitter kvar på min kropp och muskelmassan ökar, ler:) så några problem med att bygga muskler har jag inte.

VAD ÄR DET JAG STRÄVAR EFTER DÅ?
Förra året gjorde jag en avancerade kroppsmätning och fick fram att det är lämpligt för min kropp att väga runt 70- 75 kg till min muskelmassa, det tycker jag låter realistisk.
Det gör jag inte i dag, jag pendlar mellan 78-80 kilo och upp till 83 kilo när jag binder mycket vätska.

och nu kommer fortsättningen på DNA-provet, vad jag gjorde åt det jag fick veta om min kropp.

När man binder vätska så indikerar det på att någonting är fel i kroppen,förmodligen ett lymfsystem som inte fungerar som det skall. Men innan jag kan hjälpa igång lymfan så måste jag lära mig andas på ett biologiskt riktigt sätt. Via näsan och med andetag som aktiverar diafragman.

Min PT- Paulina är utbildad till ”Cool Lymphatic Breathing insructor” (utbildad av Sveriges främsta inom området Anders Lönedal och Linda Öhrn) .
Med hjälp av Paulinas kunskap så skall vi starta om min kropp genom att fokusera på att ändra om mitt felaktiga andningsmönster,samt stimulera igång lymfsystemet så att det kommer i den funktion som det är tänkt att den skall ha i en frisk och hälsosam kropp.

DET NI! Även om mitt DNA- har dålig förutsättning till förbränning så är det inte kört. Nu skall vi få iordning på min kropp och fortsättning följer om vad som händer i min kropp efter omstarten…

Jag är väldigt tacksam för att ha gjort DNA-provet, det gav mig massa information om min kropp och nu använder jag den informationen till att få en friskare kropp. Något som mer var väldigt intressant som jag fick reda på är att mitt blodsocker är normalt. HUR KAN DET VARA NORMALT, tänker jag? Jag har ju ju massa blodsockerfall om jag inte äter regelbundet, om det inte är genetiskt vad beror det på då?

När jag har lyft den frågan med Paulina så har hon sagt att ”eftersom rätt andning och ett fungerande lymfsystem är nycklarna till många negativa och ej fungerande funktioner i våra kroppar,så kan även mina system vara något som kan avhjälpas genom att man fokuserar på de områdena. Givetvis kan hon inte lova något,men hon tycker det är förbluffande att dessa två system kan påverka så otroligt många delar av vårt mående.” Och nu när jag lagt om från att bara andas med munnen till andas med näsan,så håller jag tummarna att mina kropp skall börja fungera normalt. Paulina har berättat om andra människor som har haft liknande eller värre besvär än mig som fått ordning på sina kroppar. Så det finns hopp för mig med,skönt för ibland känns det tungt,när man längtar efter resultat.

Jag blir dessvärre småkrasslig hela tiden, och för att råda bot på det äter jag alla möjliga sorters bra vitaminer och probiotika för att stärka mitt immunförsvar.  Paulina har förklarat att när man andas fel och lymfsystemet inte fungerar så kan det ska kan det visa sig som i mitt fall att man är småkrasslig hela tiden och aldrig blir riktigt sjuk. Så håll tummarna för mig att jag kommer att bli både friskare, och få en bättre förbränning och cirkulation i kroppen.

’Tryck här så kan ni läsa ett inlägg som Paulina skrivit om ämnet ovan.Vill du också göra ett DNA prov?

Celledger erbjuder mina läsare 1000 kr rabatt på ett DNA prov med koden truelsen,klicka här  och lägg in koden i webbshoppen,erbjudandet gäller till 30 april.

I nästan inlägg i jakten på full hälsa kommer jag berätta mer om lymfandning och vad man kan få reda på när man gör en håranalys.

Ha det så gott/Anna

No Comments

 • Sonja

  Det finns ingen fettförbränningsgen!!Och en DNA test kan inte ens bestämma ögonfärg av probanden, inte heller nagra gener. Men du far väl tor pa sant trams, lycka till!

 • ANNA TRUELSEN

  Hej Sonja.
  I själva rubriken står det att Fettförbränningsgenen saknas. Det betyder inte att LPL genen saknas helt, utan det betyder att jag inte har den fördelaktiga genetiska variationen av LPL-genen som ger extra fettförbränning mot normalt, jag har inte Lipoprotein lipase deficiency.
  Läser man nedanför så står det: Analys har visat att du är bärare av två vanliga kopior av LPL-genen, vilket betyder att ur fettförbränningsynpunkt är din nytta av konditionsträning som vanligt (ingen extra nytta)
  Det betyder att jag har nytta av konditionsträning men jag har inte den där extra boosten i fettförbränning.
  Ha det så gott/Anna

 • Sonja

  Jösses, skulle du verkligen ha Lipoprotein lipase deficiency, alltsa saknar fettförbränningsgenen skulle du ha symptom i form av smärta och pankreatitis!! Det är inget fel, det är en riktig sjukdom och har ingenting att göra med att det är svart att ga ned i vikt! Verkar sa att de testerna kan berätta hur manga fairy tales som helst till okunniga…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »