resedagbok,  resor

Rovinj både från havssidan och promenad inne i staden

I går besökte vi Rovinj, vilket var ett kärt återseende för mig då jag var där förra året. Den gamla stadsdelen ligger på en halvö och har oerhört mysig stadskärna med slingrande gränder.

På bilden ser ni Rovinjs motsvarighet till Gondol.

Förr aåret när jag seglade blev jag helt biten och skulle helst vilja tillring veckor på en segelbåt, men det har vi dessvärre inte råd med. Men vi bokade in oss på en heldagssegeltur med Spark sailing. Vår skeppar Jura tog oss med på en tur runt Rovinj och sen bara det ut i Rovinjs skärgård. Alla som ville fick vara med och styra båten vilket min familj verkligen uppskattade.

 Vi stanande till vid en härlig badvik och njöt ett par timmar av bad i det turkosa vattnet.

 När vi kom i land så tog vi oss en tur runt om i staden, som bjuder på mycket vackert. Längst upp på toppen ligger kyrkan som vi gick in och tittade i. En kyrka som verkligen är värd ett besök. Klicka in er på Rovinj turistbyrå och läs mer om staden

Ha det så gott/Anna

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »