kök,  renovering,  samarbete

Mina bästa kökstips del 1.

 

Inlägg i samarbete med Benjamin Moore Sverige

Inlägget innehåller adlinks.

skafferi
Sedan sist när jag visade upp köket har vi kommit i ordning lite mer och köket känns lite mer bebott även om det är väldigt spartanskt inrett. Jag är inte så mycket för prylar och tycker om när inredningen och arkitekturen är i samspel. Just nu så har jag anordnat en kökssfs på instagram där många är med och visar upp sina kök och ger sina bästa tips. Så har du instagram sök på #annaskökssfs så får du många fina tips. Här kommer några tips från mig. Vi är så nöjda med vårt kök i från HTH som heter Shape. Vi har egentligen inte ändrat särskilt mycket på planlösningen, utan har placerat skåpen där vi hade dem tidigare då den planlösningen är den bästa för vårt kök. Men bredden på skåpen är annorlundare än tidigare. Tex så ville jag ha ett 80 cm bänkskåp och stor vask då vi tidigare hade ett 60 cm skåp med två hoar, avskydde det, tyckte det var så opraktiskt.(  ska visa vask mm när golvsocklarna här på plats) Något mer som vi ändrat på är att vi inte har ett hörnskåp i vårt nya kök, då jag inte gillar hörnskåp då det lätt samlas en massa bråte där. Vi har helt enkelt valt bort hörnskåp och har en passbit där istället. På grund av detta så fick vi mindre plats i skåpen och mindre förvaringsutrymmen är ju alltid en utmaning. Jag löste det hela genom att en del saker aldrig mer kommer in i köket, ler) utan får förvaras i ladan. Men vi har ett stort skafferi som sväljer mycket så där förvarar vi alla specerivaror, folie, plastpåsar osv. Större prylar som vår airfryer (fritös får bo i källarn) Inom några veckor kommer våra golvsocklar under köksskåpen på plats, det ser jag verkligen fram emot, då blir köket helt. Vi har även valt bort handtag på våra luckor och har ett click and push system. Diskmaskinskåp, vaskskåp och kyl & frys har en elektrisk click and push funktion. Vi har även valt helt släta luckor då jag höll på bli tokig på allt damm och smuts som fastnade i skarvarna på de gamla köksskåpen och lådorna vi hade innan.
Vi är väldigt förtjusta i de grå kulörerna i köket som skiftar i takt med att ljuset ändras. Väggkulören är den samma som i matrummet och heter Metropolitan Af-690 i från Benjamin Moore.
Bänkskivan heter Storm Gris och är i från Stenskivor.se och är en keramisk skiva som tål hur mycket som helst. Tåligare än en stenskiva och precis lika snygg (men tyvärr mycket dyrare) Men vi hade bestämt att vi skulle ha en så tålig skiva som möjligt åt stenhållet, så även om vi fått rabatt eller ej så var planen att vi skulle ha en sådan skiva då vi sällan har haft budget att välja vårt första val. Trädörren till höger leder in till vårt skafferi som vi byggde när vi flyttade in för 10 år sedan. Vi har bytt ut alla kontakter till kontakter i från Renova och det är en detalj som gör sådan skillnad i vårt kök.
Thonet
Snyggaste stolen ”ever” i från Dakabom. Jag håller tummarna på att hon skall få in fler stolar så jag kan byta ut stolarna i vardagsrummet med, föredrar slitet mörkbrunt istället för perfekt svart.
vedspis
Vi eldar flitigt i vedspisen, mysigt och hemtrevligt.
house doctor
Älskar vårt nya porslin i från House Doctor som heter Rustic. vi har köpt, djupa tallrikar, mattallrikar, assietter, skålar och muggar. Här kan du hitta det.
Panel
Ett hett tips från mig är att bygga paneler. Paneler skapar en fantastisk känsla i ett rum. Väggarna är målade samma kulör som i köket Metropolitan AF-690 . Panelen är målad med färgen Benjamin Moore Advance som är en  Alkyd i glans 20. (NCS 0500) Taket är målat med samma färg, fast i glans 40 för att ljuset skall kunna reflekteras bättre.
byggnadsvård
Jag är inte så förtjust i taklampor som stjäl rymden i ett kök och vi valde då att sätta in lamphållare i porslin i från Gysinge som vi dirmrar och som bara finns där och inte tar för sig för mycket.
Om någon vecka eller så kommer våra nya kamin installeras och i den vevan så kommer även en plåt att läggas över det gamla klinkert som jag inte är så förtjust i. Över köksbordet hänger glödtrådslampor i textilsladd, och de är en klar favorit här hemma och har hängt med ett par år. Ha det så gott/Anna

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »