elementskydd
samarbete,  vardagsrum

Bygga elementskydd

Inlägg i samarbete med Benjamin Moore Sverige

Elementskydd
Nu är det inte mycket kvar i vardagsrummet innan det är helt klart. Egentligen är det bara en kabellist och pardörrarna som skall komma på plats efter de är färdigmålade. Två elkontakter i taket skall flyttas med så att de hamnar mitt över borden. Sen så gäller att boa in sig, men det får ta tid och göras med omsorg. Under förra veckan roade vi oss med att måla golvsocklar och sätta upp dem samt så var snickaren här och byggde elementskydd utav mdf och klöverplåt.Visst blev det bra! Jag har målat elementskydden med färg i från Benjamin Moore. Först spacklar man igen hålen som spikpistolen har gjort, därefter sandpapprar man mdfen så att färgen kan fästa riktigt bra. Jag grundmålade med Smart Prime som är en avancerad vattenburen akrylatgrund från Zinsser.  Och målade sedan två lager med Benjamnin Moore Advance som är en Alkyd i NCS S 0500 N. Gallret på elementskyddet går under namnet klöverplåt och här valde jag att måla med Bin Advanced -Kvist & isoleringsgrund då den hindrar plåten från att rosta. Efter det rollade jag på två lager med Benjamnin Moore Advance i NCS S 0500 N.
Jag hade en klar bild framför mig hur jag ville att elementskyddet skulle se ut och lyckades hitta en bild som motsvarade det när jag googlade på elementskydd. Vår snickare Lucas Hedberg förstod precis vad jag menade och gjorde fem stycken elementskydd som nu är som ett smycke ihop med de gamla korspostfönstren och panelerna.
Jag gillar hur elementskyddet bara finns där och blir en del av panelerna. De  syns inte så mycket men om de inte hade funnits där så hade man behövt titta på de fula elementen, som faktiskt är ett av de störta problemen när vi fotar inredningsreportage, då ett fult element kan förstöra känslan i hela rummet.
Rosenskärm
I veckan som var så åkte jag inom Blomsterlandet och käpte blomman / Rosenskärm som kommer bli så vacker när den blommar.
furugolv
Är så glad för helheten, med helrenoverat från topp till tå. Ska bli spännande att se hur det blir när pardörrarna kommer upp igen. Golvet är helt fantastiskt, tänk att de kunde bli så fint. Ångrar inte en sekund att vi lejde ut golvslipningen till Oscarsgolv.

En kul nyhet är att Benjamin Moores hemsida nu är online. Klicka in er dit för massa inspiration. Jag hade stor hjälp av den när jag valde ut provkulörer.

Ta och följ Benjamnin Moore på instagram med så att du inte missar nyheter från dem. Jag vet nämligen att de kommer ordna seminarier och kurser i färglära runt om kring i Sverige i år.

Dessutom så kommer jag att anordna en tävling i samarbete med Benjamin Moore nästa söndag där en person har chans att vinna färg . Det vill ni inte missa kan jag lova. Tävlingen kommer att rulla på mitt instagramkonto och jag kommer att länka dit här ifrån.

Ha en riktigt skön söndagkväll. Ställ gärna frågor om renoveringen om ni undrar något. /Anna

2 Comments

 • Anu Zachrisson

  Hej,
  Gillar elementskydden var hittade du eller snickaren gallret någonstans?
  Jag har hittat på Byggfabriken men bara små bitar.
  Tacksam för info.
  Vänliga hälsningar Anu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »