recept,  samarbete

ITALIENSKA PIZZOR

Inlägg i samarbete med ITAILANISSIMO

tipo00

Jag hade under en längre tid tänkt att jag skulle börja baka bröd och pizza med Italienskt mjöl, då det sägs att det mjölet är så mycket bättre. När jag var i Norge hos min goa vän Gun för några månader sedan blev jag bjuden på hemgjord vedeldad pizza bakad på Italienskt mjöl  tipo 00 och det blev startskottet för mig att googla upp riktigt bra Italienskt mjöl, och hittade då Italianissimo i Lomma och gjorde en stor beställning av mjöl.

Och jag måste säga att det Italienska mjölet är så mycket bättre. Jag kan äta allt med gluten i medlhavsregionen och sydeuropa, men bröd bakat på Svenskt mjöl går så där, jag blir svullen i magen. Mjölet i sydeuropa är inte förädlat som vårt mjöl är och på så vis är inte glutenkedjorna så sönderslagna och skapar då inte svullen mage.

Jag berättade för Itailianissimo om mitt intresse för goda råvaror och min passion för att baka bröd och pizza och vi bestämd oss för att starta upp ett samarbete och i lördags gjorde jag en pizzakväll för la`familia med råvaror i från italianissimo

weber

Vi är storgrillare och har köpte en weber i sommar och en pizzasten, och jag måste säga att det blir väldigt gott att baka pizzorna på grillen. Jag frågade Alvaro på Italianissimo om vilka pizzor han tyckte var godast och fick tips på en potatispizza.

Det är en vit pizza, så man hoppar helt sonika över tomatsåsen. Först lägger man ett rikligt lager av buffelmozzarella gjord på buffelmjölk och sen skivar man över rå färskpotatis och toppar med flingsalt och rosmarin. WOW, alltså! helt uppriktigt så är detta den godaste pizza jag någonsin ätit. Vilken mozzarella, den var helt magisk. Ni hittar den här, in och beställ för den här kan man inte leva utan, känner jag nu. Det blir aldrig Icas billigast mozarealla på pizzan något mer.

Klickade hem pesto, oliver, soltorkade tomater och en fantastisk tomatmarmelad som vi hade som tillbehör till pizzorna. Vi valde även att fuska till det med köpt tomatsås, och den var supergod, så den kommer vi köpa igen.

    Vi hade även riktigt goda tomater, champinjoner och ruccola som tillbehör till pizzorna och hade även beställt buffelmozzarealla i miniformat att toppa pizzorna med, eller bara stoppa i munnen som en mumsbit.

Vädret visade sig inte direkt i från sin bästa sida, men vi satt och åt under taket med vinrankor som fond medans det smattrade på taket. Det var riktigt mysigt.

grilla mosarella

Vi fick tips om att göra en traditionella margarita och toppa med färsk Salsiccia , det var gott det!!!

maragarita

Till dessert som vi knappt fick ner då vi var så mätta blev det, goda korvar, salametto och saliccia Romagnola

Bakverken ni ser är Marasche och Argostine fyllda med citronkräm.

Jag är mycket svag för ost och Parmigiano Reggiano var sjukt god. Och jag är även riktigt förtjust i rökt ost och blev väldigt glad över att jag hittade en Scamorza i Itaianissimo´s sortiment.

Ja som ni förstår så var det här väldigt gott. Jag har blivit lite besatt av tanken på att få äta potatispizza igen, och tror att vi ska grilla pizza på fredag kväll, det känns som ett måste nu förtiden, för hur ska man liksom kunna leva utan att få äta det, ler:)

Klicka in er och gör en beställning vet jag. Italianissimo säljer råvaror med hög kvalité, ni lär inte bli besvikna.

Trevlig kväll/Anna

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »