kök,  Odla,  Reklam

Väcka liv i pelargonerna

Reklam för Substral

Växtnäring Ready to use
Substral

Jag älskar den här tiden när man ska ge lite extra kärlek till sin pelargoner som varit i vintervila.
Jag tar bort alla bruna blad och skakar av den gamla jorden och lägger pelargonens rötter i blöt i ca 15 min så de får suga upp vatten. 

Därefter ger jag pelargonen ny jord och så får den en liten slurk, 1-2 kapsyler universalnäring ”Ready to use” från Substral  . Jag gjorde samma procedur förra året och det var helt klart ett vinnande koncept då jag aldrig förr har haft så fina och växtkraftiga pelargoner.

Plantera om
I nästa steg så är det dags att frisera pelargonerna så de blir kraftiga plantor. Jag  klipper ner pelargonerna ungefär till 15 cm, klipper av precis ovanför ett blad.
Sticklingar
Några av stänglarna jag klipper av behåller jag och ansar på blad så att endast 2-3 blad är kvar, kortar ner till lämplig längd och stoppar sedan ner sticklingen i en kruka med såjord. När sticklingarna har rotat sig ordentligt planterar jag om dem. Har även satt några sticklingar i ett glas med vatten. När de får rötter planterar jag dem.

One Comment

  • assiche

    Lancet 4 25 1981; 1 8226 919 920 priligy tablets price Briefly, the droplet generation cartridge Bio Rad 186 4007 was inserted into the holder Bio Rad 186 3051 and 20 Ојl of the prepared PCR mix was added to the middle sample well, as per manufacturer s instructions

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »