badrum,  Reklam

Råda bot på fuktproblem, när värmen stängs av!

Reklam för Substral/ Silverfiskfälla. 

Fuktproblem i badrummet vill nog ingen av oss ha. Men när vi stänger av värmen i badrummet så ökar fukten.

Här kommer mina bästa tips på att ta hand om fukten.

*se till att badrummet har ventilation, en paxfläkt är en väldigt bra investering som går i gång vid behov.

* sätt in en torrboll som suger upp fukt.

*torka handdukarna någon annanstans.

*öppna badrumsdörren när ni har duschat. Har man en eldstad så blir det lätt torrt inne och då kan man använda sig av fukten från duschningen att återfukta luften.

Fukt
När det blir fuktigt så trivs skadedjur och silverfisken är ett bra exempel på ett djur som dyker upp när det är fuktigt. Med Substrals Silverfiskfälla kan ni fånga in silverfiskarna och genom att jobba på att hålla nere fukthalten så mycket som möjligt i badrummet så minskar ni risken för obehörigt besök av Silverfiskarna och av dålig lukt i badrummet som det kan bli när man inte får bort fukten.

Ser ni fällan i bilden?

Den är obligatorisk i alla rum vi inte har värme på nu.  Några silverfiskar i badrummet är oftast ingen fara speciellt inte om man har ett badrum som är gjort efter alla konstens regler, då har man inget att vara orolig för, mer än att det känns ofräscht med silverfiskar. Jag tänker även så här, om silverfiskarna plötsligt dyker upp så betyder det att vi behöver få ner fukthalten i badrummet.

Om silverfiskarna håller till i vardagsrummet eller sovrummet kan det vara ett tecken på fuktskada, och då bör man kontakta sitt försäkringsbolag och göra en fuktmätning.

 

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »