matrum

Spegelpaneler

 

Ritning – sekelskiftespanel

De vanligaste frågorna jag får om mitt hem är vad väggarna i matrummet är målade i för kulör och hur vi byggt panelen, får även frågor om vad vi har för golv så jag tänker att vi tar en sak i taget och i dag så ska ni äntligen få info om hur panelen byggdes.

*Panelerna är byggda i mdf av snickaren Lucas Hedberg. Jag visade en inspobild som panelen sedan utformades utifrån, där vi även tog hänsyn till t.e,x var kontakterna skulle hamna, hur hög panelen skulle vara och hur bred varje sektion skulle bli.

Vi utgick i från fönstrens form som har stående glas, dvs glasen är kvadratiska upptill och högre än de är breda på nedre rutorna. Vi mätte rutornas brädd och delade det på hälften och det måttet fick styra hur breda speglarna skulle bli på panelen. Hade vi inte gjort så här så hade panelen upplevts som klumpig och inte smält in och harmoniserat med fönstren.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »