nyår

Har sytt en lampskärm av ett vackert överlakan! Och hängt upp vackra koppar på krokar!

Har knåpat ihop en lampskärm!Trodde inte jag ska få till det.Så därför känner jag mig mycket nöjd.

Klippte till en bit av överlakanet. Gjorde en rundel, efter lampstommens övredel. Sydde ihop tyget så sömmen kom bak. Monogrammet fram. Därefter sydde jag fast rundel i tyget som jag lade veck på.

Det var lite trix med det hela. Nålarna var kassa så jag fick sy utan att nåla upp. Sömmen kom ej exakt mitt bak. För jag hade klippt av lite för mycket på ena sidan. Men det gjorde inget eftersom det var på baksidan. Så lycka till alla symaskinsägare med överlakan i gömmorna. Hade ingen trevlig lampfot. Men fick en lysande idé efter en stunds tänkande. Klädde in en grön tråkig lampfot i vit lakanstyg. Band en vacker spets runt foten. Så blev den en jättefin lampfot

Kram Anna

26 Comments

  • HannaH i Det stora grå huset

    Åh; jag skrev precis världens kommentar men av någon anledning försvann den bara… Försösker igen.
    Jag blev jätteglad av att läsa det du skrev hos mig, och länka gärna -såå positivt! Kan jag kanske göra detsamma till dig?
    Jag blev så glad av att läsa det du skrev under rubriken´´ tankar om inredning´´ , det skulle lika gärna kunna vara jag som skrivit det(ja, förutom en del mindre detaljer). Jag är hemmamamma till 4 barn, och Gubben ´´vanlig´´ industriarbetare. Vi har det inte fett ställt så att säga. men med loppisbesök och second-hand shopping så går det alldeles utmärkt att pyssla hemma och inreda det fint ändå. Och dessutom så är det ju myckeet personligare så! Jag gillar dig skarpt redan, den första jag sett här som skrivit på det viset om pengar! kul att se att det finns fler ´´vanlliga´´ människor här bland inredningsbloggarna…
    Sköt om dig och på defenitivt återseende!!!
    Kram Hanna

  • Lea

    Hejsan!
    Men oj vad glad jag blev när jag hittar din blogg. Känner igen mig så i din beskrivning. Jag har just börjat jobba 80% efter 4,5 år och 2barn. Nu är min sambo hemma istället.
    Man får trixa lite, och använda sin fyndradar.
    Till något helt annat… är det 15 W lampor du har i lampskärmen eller vad ska man ha?
    De var otroligt fina måste jag säga!!!! Du är verkligen duktig på att fixa och ha mycket god smak!!
    HA en bra dag!
    /Lea

  • Marie

    Din lampskärm blev jättefin, vad duktig du är på att sy! Vad fint det blev med kopparna på krokarna och vet du vad, jag har en exakt likadan bricka. Jag gillar den jättemycket!

    Kram Marie

  • Sophie

    Vilken fin lampkjol, en sån vill jag också ha. Har tänkt länge på att försöka mig på att göra en, men jag är så himla dålig på att sy. Har inget tålamod när symaskinen krånglar. Men jag ska nog ge det ett försöka i alla fall. När jag såg hur fin din blev.

    Vad roligt att du tyckte om min tallrikshylla. Du måste visa en bild på din när den är klar.

    Ha det så bra/ Wilmas vind

  • Evelina

    Vilken söt lampskärm Anna!! Ja! det blev ett skåp idag men tyvärr hittade jag inte lampfoten du talade om, den måste ha varit såld. Försökte ringa dig om du ville haft någon annan men ni var inte hemma. Fast du hittar säkert någon på billigbilligloppiset 🙂 kanske ska du ta med mig dit nästa vecka?! 😉

    Kram!!

  • Ulli

    Vilken fin lampskärm! Tänk vad en del kan och är påhittiga. Jag köper en skärm i lampaffären och det är ju inte alls detsamma.

    Ha en trevlig helg!

    Kram
    Ulli

  • Under en vind

    Har länge varit på gång att sy lite egna tygskärmar och här fick man ju amssor av inspiration till det! Nu ska jag fundera över min modell….
    Koppar på rad är så fint! Jag älskar koppar…trots att jag varken dricker kaffe eller te….lite knasigt! Ha en skön helg! Kram!

  • MiaMaria

    Hejsan Anna!
    Vilka fynd du har gjort som du visar i dina inlägg….Självklart sak det vara billigt annars får det vara….
    Se vad fint du gjort lampskärm och lampfot…..det är bara fantasin som sätter gränser…Snyggt jobbat!
    Har funderingar på att sy någon lampskärm vi får se vad det kan bli……..

    Ha´nu en skön kväll!
    Miamaria

  • ippibacken

    Du har mycket fin a ideer som jag gillar, och att gå på loppis är jättekul. Jag tittar in hos dig nästan varje dag.
    mvh Susanne

  • Tidsmästarinnan

    Men ooo vad snygg den blev!!! Jag är djupt imponerad!
    Jag ska försöka skaffa ett lämpligt lakansobjekt och prova jag med, min skärm är mer ”trattformad” så jag vet inte riktigt hur jag ska få till tyget upptill lika snyggt som du fixade. Lampfoten blev ju jättefin också, vilka bra idéer du har!
    Kram och trevlig helg!
    S.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »