nyår

Målar absitinens, eller???

Ja, kära vänner..kan man drabbas av målarabstinens…ja, det är jag helt säker på!! I söndags eftermiddag så kände jag mig så rastlös..Mannen ville ta det lungt och vila sig..tyckte att jag skulle göra det med..Men näää..jag ville måla..sagt och gjort jag tog i tu med den cremelaserade sekretären som jag har där hemma…Skrubbade med svinto för att få bort all lasyr..Så kul det va..det var en riktig vila att fixa för mig..det kunde ju inte mannen förstå..att skruva upp skruvarna till beslagen var jobb för honom..men han gjorde det mycket motvilligt..(ja jag förstår honom han arbetar ju med sina händer 5 dagar i veckan och sen skrapar och målar vårt hus..klart jag unnar honom vila..)

Ja nu är i alla fall ett av mina regn projekt målade..nu måste jag genast hitta på nya projekt jag kan ta i tu med vid dåligt väder..fniss fniss!!Ja, ja har ju mastodont projektet trappan..det kliar rejält i fingrarna kan jag säga..men jag ska ju allt få måla..det finns allt ett par fönster på huset som ska målas av mig..en balkong osv….Jag kommer inte direkt gå målarlös..äh jag menar sysslolös..fniss!!

Vill ni se hur sekretären såg ut innan tryck här!! (bilden är från i vintras!)
Jag var bara tvungen att möblera om bland mina saker som stod på skänken..de passade liksom inte längre in där nu!!Den ny inköpta loppisfyndade fågel buren fick flytta dit..jag kan ju avslöja att den knappt han att torka innan jag piffade till den..ja ni förstår jag såg att den inte riktigt var så vit som jag ville ha den när jag fick upp den i bra ljus…Så det var bara att klena på mer vitfärg!!!

Iden till detta vackra stilleben fick jag i Carolyn Westbrooks bok Home!! Jag bara älskar hennes stil..Men den ljusa Romantiska stilen är den som attraherar mig mest!!

Vackra detaljer från min sekretär!!

Har kommit på att de gamla loppisfyndade saker som jag har.Betyder mer för mig en saker jag köpt nya..Kan det vara för man har längtat så efter grejerna och haft sån tur att man sprungit på dem till billig peng måntro!! Denna kupan hittade jag på Loppis är så glad för den..Den påminner verkligen mig om att man kan hitta fina saker på loppis..Jag hade precis beställt en vacker glaskupa från en inredningsaffär..Hittade denna kupa samma dag som jag fick hem den från inredningsaffären.

Så jag tror verkligen mina Loppisfyndade saker symboliserar att man kan hitta vackra inrednings saker till sitt hem för liten peng..Det är så roligt att ha unika saker som man kan sätta skapa en personlig stil med!!

Självklart så tycker jag att inredningsaffärerna har fantastiskt vackra saker..men det är en sån lycka att finna det föremål som man längtat så efter!!!Eller vad säger ni?

Jag har tyvär inte hunnit besöka er alla!!Jag började jobba igen efter 4 veckors sjukskrivenhet i måndags!! Tack för all omtanke..det har gått över förväntan att börja arbeta igen..har inte haft speciellt ont i handen…Det går fin fint!!…
Tack för alla fina kommentarer..kul att ni kikar in till mig..härligt att få besöka er tillbaks och inspireras av varandra!!

Jag är jätte glad för de anonyma kommentarer jag får, ja,anonyma och anonyma..eller rättare sagt Sylvia, kul att du kikar in till mig..trodde först att det var min Bästa vän Sylvia men se det var det inte utan en ny bekantskap ..jätte trevligt!!..Säg till om du skaffar en blogg..så jag kan kika in till dig!!

Ha det så gott kära läsare och bloggisar!!

Kram från MyLovelyThingsAnna

35 Comments

 • Lilla Blanka

  Ja det blev bra när räcket blev vitt, hatar det där tryckimpregnerade..hu..men nu är det vitt o fint 🙂 och trallen ljus..
  Hur går det med huset, målar du allt själv? Var det vitt förut eller byter ni färg? Vi har gammalrosa nu o vill ha cremevitt.

  Kram
  Mia

 • Under en vind

  Nej målarabstinens lider jag inte av…snarare tisbrist…hi hi…just nu är det lite för mycket i förhållande till hur många timmar dygnet besitter…men det mesta är ändå roliga saker!

  Vad fin din skänk blev och mysigt dekorerat runt om! Kan inte bli bättre!

  Önskar dig en riktigt skön helg! Stor kram!

 • Morse farm

  Hejsan vännen!

  Jätte vacker blev skänken och ditt knapp/näck arrangemang var jätte fint!
  Du är så duktig och har så mycket energi. Jag önskar du kunde sälja den energin på burk!
  Ha det gott!
  Kram Bodil.

 • Nygammalt

  Så mycket fint du har, det är inte klokt! Blev ju superbra med den vita färgen. Vet du vad Anna, jag tror att du har drabbats av målarsjukan 😉
  Om du får slut på saker att måla så är det bara att hojta till, har en pall (ministege) här som behöver målas men jag finner aldrig tid till det, ha ha.

  Tycker som du att de loppsifyndade sakerna, eller gamla saker överhuvud taget betyder mer för mig än alla nyinköpta.

  Må så gott!
  Kram.

 • Marie

  Sekräteren blev superfin som vit och du har arrangerat sååå vackert på den. Jag kan också drabbas av målarabstinens, hihi. Just nu har jag inget som behöver målas och jag känner riktigt hur det kliar i fingrarna att få gå loss på något med lite vit färg!!!!!!

  Vad skönt att det har gått bra att jobba och att handen inte gör för ont!

  Ha en bra torsdag!
  Kram Marie

 • Anonym

  Hej Anna. Jag har varit ute och tittat på din bloggsida,och det var mycket som väldigt fint.Kram Susann.

 • Det lantliga hemmet

  Vad fint det blev, jag har samma problem att färgen hinner knappt inte torka förren det ska fram eller pyntas..tihi.. vad fint du har pysslat och fixat med alla saker.. ha en skön onsdag Kramar karro

 • livetpåfyran

  Va superfin din sekretär blev. Jag har faktiskt länge undrat när du skulle ge dig på den…JÄTTESNYGGT!!
  Jag tycker som du, sakerna man hittar känns mera själsliga på något vis.
  Din fågelbur är bara så söt, kram Pia

 • Marie-Nostalgi och Romantik

  Jag vet precis vad du menar. Jag gillar ju också gamla saker och har gjort det länge.. Ibland kan jag känna att tingen har något att berätta, och då kan jag börja fantisera om den personen som har haft saken förut, och hurdant liv den personen hade osv…Vad som hände i världen just då. Tycker att det är både kul och spännande.
  Så fint det var med knapparna i en skål… Bara vita knappar, hihi
  Sen är man nog lite rastlös när man har så mycket ideer man vill förverkliga.
  Kram
  Marie

 • härliga saker

  Jag känner verkligen igen mig ,har ofta målar absitiens fas det är bara roligt.
  Så jätte fin skänken blev,du har så mycket fina saker som du ställt på den.
  Kram ylva

 • Lilla Blanka

  Hej Anna!

  Wow vad mycket fint..! Sekretären är jättesöt och allt fint du har arrangerat och fixat..underbart!

  Jag pratade lite med Ulrika och föreslog att vi skulle ses och gå på loppis ihop nere i dina trakter 🙂 Vad tycker du? Skulle vara så kul att ses.

  Kram
  Mia

 • MiaMaria

  Vackert!

  Visst är det något speciellt med de gamla saker man fyndar. Kanske inte alla men vissa får en speciell plats i hjärtat och det brukar ju vara de som man länge letat efter och helt plötsligt står de framför en…underbart och glädjen är stor. Och att det inte kostar så mycket är ju bara toppen för lilla plånboken.

  Har faktiskt en speciell sak som jag fyndat i dagarna, men som måste sys och målats…hoppas att det blir bra.
  HA´en bra dag!
  MiaMaria

 • Anonym

  Jag lider av samma ”sjukdom”!
  Vila för mig det är när jag får göra något kreativt, jag har precis börjat måla min spegelbyrå, ska visa den så fort den torkat.
  Vad fin din skänk blev, snyggt arrangerat också.
  Vad bra att det funka med din han och på jobbet,

  Ha en fin Onsdag
  kram Pernilla

 • ~Anitas Ljuva Rum~

  Hihi ja jag gjorde inte så märkvärdigt! Men efter jag målat lådan vit så shabbade jag till nötningar med ett sandpapper. Men nötningen syntes inte, de blev så ljusa pga lådan var ljus innan. Så då tog jag en gammal skoborste som hade torkad skokräm på sig (går säkert med mjuk också)…ja jag bara putsade på med borsten där jag nött bort den vita färgen. Och nötningarna blev mörka och fina! Gjorde förresten samma sak med IKEAs hängare,(se den under kateg. Hallen).

  Kramisar Anita

 • LantlivsAnette

  Gomorron !
  Jaa, du , nog känner man till det där med målar abstinens..hii..hii
  Jag måste jämt ha nåt målarprojekt..ibland blir jag lite less på mig själv, men samtidigt så blir man ju så nöjd sen när man målat.
  Ojj vad fin din sekretär blev..jisses….du är flitig du..
  Ha en bra dag, jag börjar klockan två,så jag hinner ju faktiskt måla lite 😉
  Kram Anette

 • Hanna i Det stora grå huset

  Hej Anna!

  Här har du en som INTE lider av målarabstinens!!! Oj, vad jag har målat där i källaren de senaste kvällarna! Lite av det ska till min mammas butik, precis som du anade. Fast det blir inte att tjäna pengar på det direkt. Mer en kul grej. Något för mig liksom. Jag har ju gått hemma länge nu.
  Din sekretär blev verkligen fin. Skulle verkligen vilja ha en jag med…

  Ja du. Jag håller med dig så. Mina loppis och auktionsfynd betyder faktiskt allra mest för mig. (Och kyrkostaken då!) De känns unika, personliga och helt rätt. Jag tycker inte om att lägga för mycket pengar på en sak, och jag tycker inte om att ha samma som alla andra. jag söker gärna inspiration hos andra, men vill ha det på mitt vis, med mina egna saker och inte massproducerat- senaste modet från köpcentrat. Visst, någon detalj.. (Som grodan nu då), men mest annat. Då trivs jag bäst. Dessutom så är själva jakten efter sakerna så himla underbar!!!
  Tänk att idag var en av min 9-åriga dotters klasskompisar här. De satt i vardagsrummete och hon (kompien) utbrast: ”Å, det är så himla fint här! Det känns så lyxigt!!!”
  Hihi, det tog jag som en riktig komplimang! Kompisen hade ingen aning om att hon var omgiven av loppisfynd! 🙂 Vitfärgen är också bra…

  Sköt om dig Anna!
  Önskar att du bodde närmre så att vi kunde ses någon gång, och gå på loppis ihop!
  Kram Hanna

 • Linda/Lantliv i lägenhet

  Hej goa Anna!

  Jag håller med dig, det är MYCKET roligare med ett loppis-hem som är personligt präglat! Sen finns det ju mkt fint nytt oxå…tycker dock bara jag alltför sällan hittar dessa guldkorn på loppisarna…måste kanske besöka dem mer ofta??

  Skönt att det går bra att jobba m handen!!Kram på dig!

 • Vidunderligt vitt

  Ja sånna där huntonit skivor eller var det heter som bara är och limma dit verkar väldigt smidiga, är förhoppningsvis inte så dyra heller. Sekretären blev kanon fin! Den där målar abstinensen känner jag igen, alltid finns det nått som behöver lite färg:) ha det bra. kram

 • Tina

  Så mycket fint du visar!!! Sekretären blev ju jätte fin!!! Jo, målar/projekt finns det gott om…det känns igen. Vad snäll du är mot karln…jag använder piskan mest hela tiden jag… 🙂 Kram Tina

 • Vårt lilla hem

  Halloj målarmästaren! 😉

  Så fin den blev, som en dröm i vitt!!

  Hihi, känner igen det där med att vara rastlös,fast detär bra, man får ju saker gjorda 🙂

  Visst är det underbart med loppisfynd! Härlig känsla att fynda något man verklien vill ha,minst lika kul som att köpa nytt, och så kan man köpa meer 🙂

  Kraam! Jenny

 • ~Anitas Ljuva Rum~

  Men det var det värsta så vacker skänken blev! Och vilka underbara saker du har där på den!
  Hördudu…gissa om jag känner igen mig med motvillig make då man är på värsta fixarhumöret =)

  Kramisar Anita

 • Annas skattkammare

  Sekretären blev hur fin som helst Anna! Önskar jag hade din energi så jag kunde få klart mina projekt någon gång, men nästa vecka är det sommarlov.. så då… =) Du har så otroligt vackra detaljer på sekretären! Håller verkligen med dig om att man känner mer för sina loppisfynd än för de nyinköpta.. DE är mer unika och känslan sitter kanske kvar i dem sen någon använt dem för lnge sen.. Skönt att höra att det går bra med handen! Ha det gott vännen! Kram /Anna

 • Änglahem

  Kvällens vännen min,

  Vad FIN sekretären blev i vitt!!! Nu när den är målad ser man ju att den kanske var lite sjaskig i färgen innan, fast den var fin innan med tycker jag. Men nu passar den ju in än bättre i ditt ljuvliga hem!!

  Fågelburen blev bra där!!! Jag har en mastodont stor bur uppe på vinden sen vi hade fågel….men näää det blir nog för stort…*suck*.

  Jag tror att de gamla fyndade sakerna betyder mer just för att dels är det fyndat till billig peng(så man känner sig duktig*tihi* inte slösat fööör mycket pengar) och sen just det att man är ganska ensam om det….blir ju mer unikt på det viset, och sen att man kan göra om det till precis som man vill ha det…..men det är bara vad jag tror.

  Passar det fortfarande på tisdag fm? Jag hör av mig senare i veckan.

  Ha det bäst!!
  Kramar, Ulrika

 • lottens vita och gröna

  hihi gud vad du och jag är lika där… det är ju rofyllt att jobba ju…man blir ju stressad av att bara sitta, min man är av annan åsikt där…skänken blev ju underbar och dina arrngemang är superduper!så skönt att handen käns bättre! ha det gott vännen! varmkram lotten

 • Ann-Catrin / finthemma

  Godkväll du rara!

  Skulle kunnat vara jag som skrivit det där.. på pricken likadan är jag!
  men så vacker skänken blev.. fantastikst vacker..och så fint du arrangerat pp den med..DU KAN DU!!!

  En ren inspirationskälla är du”!

  KRAAM A-C

 • Mamma C

  Den blev toppen snygg nu. Va duktig du är. Men kan känna igen mig i dig. Att man känner avkoppling om man får göra något man tycker om. Det blir inte någon ro i kroppen att bara sitta på ändan. Det var ett vackert arrangemang med kanpparna. Skönt att du är bra i dina händer nu.
  Kram Mamma C

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »