nyår

Köket, hemmets hjärta!!

Ja här är mitt kök..hemmetshjärta…..Önskar att det alltid vore så här upp plockat..nu när vi målar vårt hus så förfaller allt inne..jag har bestämt mig för att acceptera det..jag kan inte klona mig..Helt omöjligt att vara på alla ställen…Det känns som man fyller varje minut på dagen med saker som ska göras…Jag tänker hålla stressen nere..Gör avtal med mig själv om vad som bör göras och vad jag kan strunta i..bestämt mig för att se det som jag gör ..inte det som jag inte hinner göra..Då känner man sig rätt nöjd!!!

Ja en liten målar rapport ska ni allt få!! Vi har börjat att måla sidan som är vid våra sten plattor… Mannen gör det grövsta jobbet..står på stegen och balanserar…Jag står på balkongen och målar vägg och staket runt balkongen…Bilder kommer förhoppningsvis nästa vecka…

Nu har jag äntligen fått köpt mig ett olivträd!! Tänk om det blir oliver på!! Jag är en stor oliv älskare ..jag kan äta oliver som godis..Gärna stora härliga Kalamataoliver!!!!

Denna fina tallrik fick jag av min mamma!!! Gillar den vågiga kanten på tallriken!!

Mina syrener påminner om min underbara farmor..när jag var liten och farmor var min dagmamma så lekte jag under de stora vita och lila syrenerna..
När jag flyttade in i vårt hus för 14 år sedan så grävde vi upp små syren buskar hos farmor och farfar..Nu när det Blommar och doftar så härligt i min trädgård påminns jag hela tiden om mina underbara farföräldrar som inte är i livet längre!!!Tänk vad växter betyder mycket..hade jag köpte den i någon plantskola så hade jag uppskattat den för att den är en Syren..Nu när den kommer från farmor och farfar så bär den på barndomsminnen och kärlek till min farmor och farfar istället!!
Tack för alla trivsamma hälsningar!!

Ha det så gott!!

Kramar MylovelyThingsAnna

45 Comments

 • Lena i et bæssmorhem

  Så vakkert kjøkken du har. Kjenner meg igjen med det at husarbeidet kommer langt ned på prioriteringslisten, kan du tro… Har ”gravd fram” litt av det i dag… Trives så dårlig når det blir masse rot og hybelkaniner (dammrottor), men, som du sier, man får ikke gjort alt! Trodde det skulle bli lettere med husarbeid mens vi var trangbodde, men det blir så mange ting på så liten plass og så mye annet å stå i med, så av og til føles huset som en svinesti… Så blir det vel desto deiligere når vi får bedre plass og bedre tid… 🙂 Mannen har lagt tregolv på det nye kjøkkenet i dag 🙂 Heeeerlig!!!

  Har også syriner etter farmor og farfar, vi bor jo i huset deres. Måtte flytte to av dem da vi gravde i fjor, nå er de små og pjuskete 🙁 men de har knopper 🙂

  Klem

 • livetpåfyran

  Javisst tar det tid att städa och plocka undan…Ibland får man dock sålla bort, tiden räcker inte till och inte vi heller. Det går bra ändå!

  Va kul att ni har ett sådant toppenväder att måla i. Kram vi hörs, Pia

 • Hanna i Det stora grå huset

  Hej Anna!
  Visst är köket hemmets hjärta… Erat är så stort och härligt!

  Tycker du gör helt rätt i att tänka så. Att vara nöjd över det du gör och inte missnöjd över det du missat eller inte hunnit. Så tänker jag. Eller åtminstone försöker jag. Inte lätt alltid tyvärr.

  Oliver är ju godis!!!
  mmmm …. älskar dem… kan sitta och proppa mig full med oliver. Men det är ju bra… Jag hörde att det skulle vara lika mycket vitaminer i två oliver som i en kilometer gurka. Så käka på du bara!!! Vågar mig inte på ett träd, gjorde en gång, men det tvär-dog. Lycka till med ditt!!!

  Vit syrén är så vackert. Och doftar underbart. Förstår känslan att plantorna kommit från farmor o farfar. Här har vi sådan tur att detta kommit från min barndom… Eftersom vi bor i mitt barndomshem… Så syrénerna och äppelträden är samma. Underbart!

  Önskar dig en fin ny vecka!
  Kram Hanna

 • Kannor och karaffer

  Åh vilket fint kök – förstår precis vad du menar. Har själv varit i fällan av additionsstress dvs när man hör vad alla andra hinner med och så tänker man att det gör ju inte jag och så glömmer man det man faktiskt gör. Kloka ord av dig – jag försöker också leva så nu…. Känner efter vad är viktigt för mig och varför och för vem gör jag saker och ting. Rätt skönt att ha kommit till insikt…

  Härliga bilder från Danmark du visar – blir så sugen – men behöver inte vänta så länge till semestern åker vi ner dit – ska bla till Legoland och sedan blir det väl ett och annat butiksstopp… om jag får tycka till om ngt…

  Ha det gott!
  Ann

 • Hulda

  Åh, så nydelig kjøkken du har, et drømmekjøkken! Her har vi et gammeldagskjøkken, har malt det vaniljehvitt, er godt fornøyd, det er stort også. Men, når vi bygger hus skal det bli enda bedre. 🙂

 • Morse farm

  Du har ett så underbart kök och du är en så vis kvinna.
  Önskar dig underbart härlig morsdag och hoppas att din familj skämmer bort dig på alla sätt och vis.
  Kram Bodil.

 • Hannis

  Du skriver så sant!
  Ja,det gäller att sänka prestationen om man ska orka.
  Tycker att du alltid verkar jobba på och hinner med massor!

  Och fint har du i ditt kök!
  Ser så mysigt och ombonat ut.

  Hoppas du får en fin helg med lite tid för njutande också.
  Det är du värd!/Kram Hannis

 • Loppisliv

  Hej du goa Anna! Jadå allt är väl här…har bara varit lite lat med surfandet sista tiden…så är det väl ibland bara…ser att jag missat en hel massa underbara inlägg du gjort….Jag håller med dig…köket är verkligen hemmets hjärta….och vilket hjärta ditt kök är sen…..stort och vackert….måste vara underbart med all denna yta ni har…vad fiffigt med hylla över vasken vid fönstret…jättefint…och vad kul att få se köket från detta hållet också….vi har rättså stort kök också men inte lika stort som ert skulle jag tro…visst vore det härligt att alltid ha det undanplockat och fint men uj uj vad uppställt det blir i veckorna…tycker man plockar mest hela tiden..hihi….älskar din sekretär du har i inlägget innan…så vacker…en sån skulle jag också gärna ha….och så mycket fina saker du har överallt….Wow vilket lyft det blev när huset nu är vitt…superfint….Ha det gott i helgen nu…Kram i massor //Paula

 • Marie

  Erat kök är jättefint och visst är det så att köket är hemmets hjärta!
  Visst är det så att det är lätt att stressa upp sig när man ser allt som inte hinns med. Bra då att tänka som dig istället och se det som man verkligen gör.
  Underbara syrener, extra kul att de kommer från dina farföräldrar. Jag har också växter som kommer ifrån min mormor och morfar, det betyder jättemycket för mig också!

  Ha en härlig helg Anna!
  Kram Marie

 • Millas hem

  Hejsan!
  Bilden med olivträdet är verkligen fin. Ser att du också tycker om det blå-vita porslinet. Vacker tallrik du fått av mamma!
  Köket ser så rymligt och mysigt ut!
  Kram Camilla

 • Under en vind

  Gokväll!!! Ert kök är verkligen sååå msyigt! Där skulle jag trivas på en stol och en liten pratstund!

  Förstår att målandet tar all tid för er, ni är verkligen flitiga! Var rädd om dig nu när du prcis börjat jobba också, så att handen får bara vara ibland…fniss….

  Önskar dig en go helg! kram!

 • Alviken

  Å vad fint köket är!! jag längtar till vi ska ta itu med vårat…
  Älskar också syrener, och som tur var har vi flera här på gården, men det dröjer innan de blommar förstås!
  Kram Maria

 • Kristina

  vilken fint kök, ja köket är hemmets hjärta.

  Tallriken gillar jag den var fin.

  Visst är det fint att ha minnen från dem som inte lever längre.
  ha en trevlig helg.

 • Carina

  Vilken härlig blogg, jag kan inte slita mig härifrån. Vilket drömkök ni har och jag håller med dig om att köket är hemmets hjärta.
  Helt underbart.

  Vink Vink Carina

 • Goa

  Ha,hahahaha…ser du vad jag skrev!! Precis vad jag tänkte!! Ditt hjärta är helt underbart förstås, men jag tänkte nog faktiskt skriva ditt KÖK!
  Hahahaha…ja, snacka om förvirring..:)
  KRam igen!

 • Goa

  Hej min vän!…ditt hjärta är helt enkelt UNDERBART!! Så himla inbjudande och mysigt!! Lovely!!!

  Tack för dina snälla ord och din uppmuntran Anna! Jag ska köra på livets glädje i fortsättningen
  …bara!!
  Försöka i alla fall..:)

  Ha en fortsatt fantastisk fredag och njut av helgen i allt ditt fina!
  Största kramen!
  KRaaaaaaaaam…

 • lottens vita och gröna

  hallå anna! vilkt härligt och stort kök du har, vilken jättefin köksö. vår ö används hela tiden, till fika, läxläsning ja alla triv där och det är ju kul att ha sällskap när man lagar mat ju! bra där anna, skriv avtal med dig själv, vad man mäktar med, vi blandar in ungarna jäm, de ska inte bli bortskämda som får tallriken under nosen och se vips borta, de har rätt många sysslor faktiskt, alltifrå att sortera tvätt till dammsuga och ebba sköter faktiskt båda toaletterna, ett riktigt skitjobb,hihi säger brosan…ha det gott och hoppas att ni snart blir klara så ni får sitta och njuta av vackra syrén!
  varmkram lotten

 • Jeanettes hus

  Så underbart vackert farmor & farfars syren träd är. Luktar gott enda hit.
  mycket fint kök du har. Ser inbjudande ut.

  Hoppas att du får en fin mors-dag

  Kramisar Jeanette

 • Jema Rose

  Vilket ljuvligt kök..!

  Fint det där med syrenerna…jag ska få små syrener av mina föräldrar, betyder ju mer om man får dem av någon man håller av!

  Kram & trevlig helg!

  / Jenny

  <3

 • Annas skattkammare

  Tänkvärda ord, det där att försöka hålla stressen nere och prioritera vad som är viktigt är nog något jag borde ta åt mig.. blir man mindre stressad kanske man får mer gjort! =) Ditt kök är så fint!! Hoppas det går bra med olivträdet, för jag håller med, oliver är godis! =) Fin tallrik.. och härligt att du fått med dig dessa väldoftande blommor från din farmor och farfar, som du säger väcker vissa saker speciella minnen! Ha en fin helg vännen! Kramar /Anna

 • Kamomilla

  Så härligt kök och du gör rätt i att skuffa stressen undan, tids nog hinner du vara inne också.
  Härligt med syrener, jag har just planterat två små som stod vid köksfönstret där vårt hus stod förut, innan vi plockade ner det och byggde upp det på egen tomt. Nu har syrenenrna fått ”komma hem igen” vid köksfönstret. fast det tar ett tag innan de är stora och blommar…

 • Mamma Millan

  hEJ GOA aNNA!!!!
  Så jag längtat att kika in till dig!!! Ditt kök är ljuvligt!! ljust öppet o vackert!!

  ja syrener…de har med en speciell plats i vmitt hjärtan…där jag bodde i barndommen så kantades hela vår gård av bondsyrener..så vackert,,jag o min bästa vän Rasmus, lekte i alla buskarna ,,,de var ju så stora, så de blev som kojjor där innuti…bladen var pengar o blommorna gjorde vi olika mönster o halsband med!!! Så I love lila bondsyen!!!!!
  Alltids drömt om en lila syrenhäck så föe ett3 år sedan fick jag det i födelsedagspresent….Det var bara det att året därpå när alla blommor om , så var de vita..trots att det stod lila på etiketterna,,,,men men Den är jättevacker ändå…har tatt sig rejält o är översållad av vita blommor nu…får ju även pryda alla mina vaser in nu;)

  jaja..det var bara en parantes!!

  Underbart vackert stilleben med alla knappar…Du har verkligen ett vackert hen…som man blir sååå inspirerad av!!!

  lycka till med arbetet nu..o att handen blivit bättre!!!
  ha en skööön morsdag på söndag!!

  <3MASSOR AV KRAMAR MILLAN<3

 • Anonym

  Vilket fint kök ni har, kul att se en bild på större del av köket. Jag älskar också oliver förra helgen åt jag upp en burk med Kalamataoliver. Vad härligt att plocka in en bukett med syrenkvistar ha det bra.
  Kram Susanne

 • LantlivsAnette

  Gomorron Anna !!
  Åhh vad fint kök ni har, det är verkligen hemmets hjärta..
  Och precis som du säger så måste man ibland backa och tänka på allt man gjort och inte allt som man har ogjort…man blir bara så stressad annars..
  Tänk vad ni har hunnit, målat huset,målat möbler och där emellan skjutsar man barnen,jobbar,lagar mat..puuhhh…
  Du,järnsängen planerar jag ett liv för i ett gästrum som jag ska inreda snart,det är så att yngsta dottern vill flytta sitt rum ner i källaren…så nu pågår det möblering och möbler o grejer överallt..
  Så hennes rum får bli ett underbart gästrum,med järnsäng,gammalt klaffbord (som jag håller på att måla nu)quiltar och en massa inredningstidningar…
  Ha nu en skön Fredag och se till att njuta lite nu mellan varven,njut av din vackra syren från farmor,jag njuter av den…mmm…
  Kram Anette

 • Monkan

  Vilket härligt kök, och så stort. Kopparna som hänger på tallrikshyllan är supersöta.

  Syren!!! Ååååh, jag tänker skolavslutning, tänk att få ha 10 veckors sommarlov 😉 Syrendoft är så underbart.

 • MormorRuthsAnn

  Härlig inställning du har!! Det är helt rätt att bara bestämma sig för en sak och hålla sig till det….när allt är klart så får man ju ordning på allt det andra igen. Då känns det ju helt underbart att städa ordning det som har förfallit.

  Har nu gått igenom alla dina inlägg jag missat…massor av fint….nu skall vi se….

  Älskar det lilla bordet du hittade för inga pengar alls, ängeln på var jättefin. Vilken underbar blomsterlåda…det skall bli kul att se när det växer däri.

  Oj, du säger 4 år med räcket…vi får se hur det går för oss då…har ingen lust att skrapa varje år, fint blev det dock…vi får se.

  Du har gjort många fina fynd…jag har aldrig hittat en fin glasklocka på loppis….men det kommer väl. Du frågade mig om loppisen jag nämnde, det var inte Stråvalla utan en loppis här i samhället (du vet) där jag bor.

  Vad duktig du/familjen är. Ni målar och målar!! Och dessutom så målar du en stor skänk/skrivbord….wow!!!! Den blev superfin!

  Varm kram
  Ann

  ps: kanske vi kan ses och åka på loppis någon gång i juni? Vad sägs?

 • Lilla Blanka

  Hej Anna!

  Så sanna ord!

  Åh vad jag gillar ert kök..det är ett riktigt drömkök!!!

  Ja vad kul att du oxå köpt ett olivträd..visst är det mysigt? Jag går och pysslar med mina två varje dag 🙂

  Vet du? Jag såg inte din tallrikshylla igår på tradera, den var nog inte kvar..så när jag gick på loppisen igår sprang jag över en liten söt tallrikhylla..så den tog jag med mig hem 🙂

  Kram
  Mia

 • Änglahem

  Hej vännen,

  Vilka kloka ord! Så borde man ju alltid tänka, fokusera på det man gjort istället för att fokusera på det man inte hunnit med! Du är klok som en bok, min vän!*tihi*, men det är du.

  Usch då!, stackars M som måste stå på stegar och måla….det är ju bara såååå högt!

  Så mysigt med era syréner tycker jag, förstår verkligen att dom betyder så mycket! Doftar klart så mycket mer med så fina minnen till!

  Kramar, Ulrika

 • MiaMaria

  Förstår att köket är husets hjärta hos dig….Stort, luftigt,ljust och vackert!

  Och visst plockar man 24 timmmar om dygnet det tar aldrig slut…….

  Och vad vacker syrénen blommar hos dig, min är på väg…..

  Ha´en bra morgondag!
  MiaMaria

 • Mamma C

  Vilket gudomligt kök ni har. Känner igen mig sedan i höstas när vi satte ny panel på huset. Det bara rasade alla sysslor som man ska göra inne. Men jag tog det lugnt och tänkte att snart är detta projekt över. Då är allt i balans igen. Nästan i allafall. Ibland kom stress Fia fram i mig. Då for man som ett skållat troll. Det är inte bra.
  Kram Mamma C

 • Linda/Lantliv i lägenhet

  Hallå där…vilket fint kök ni har!!

  Du gör helt rätt i att strunta i alla sysslor som du egentligen inte behöver göra!

  Fint du berättar om dina farföräldrar..jag älskar ju att anknyta saker etc till ngt/ngn man tycker om!

  Kram på dig!!(var försiktig på stegen)

 • Lina

  Hej!
  Ditt kök är jätte mysigt! Jag drömmer ju om ett större kök, ja de vet du ju vid de här laget. Vi har ju väggbrist som jag brukar skriva :- )

  Här ser de ut som ett bombnedslag efter middagen varje kväll, och vi har bara ett barn! Idag hade vi spagetti och köttfärssås. Tomatsåsen bet sig fast i allt! Ja, ja de är bara att skrubba och hoppas att de försvinner!

  Har ignorerat röran inne och varit ute i 2 timmar och grejat i trädgården, de är som balsam för själen! Ibland försöker jag att blunda för röran, även om de är svårt!

  Trevlig helg!
  / Lina

 • Anonym

  Hej där
  Vad luftigt och fint ni har det köket, men jag håller med dig att det är inte alltid det ser fint ut, hos oss verkar det var någon som har fullt sjå att bara sprida saker överallt,men det är bara till att plocka bort när orken faller på, som i kväll då har jag fejat och donat och det är så skönt att sätta sig ner vid datorn och man känner att det ä rrent hemma.

  Ha det bar
  Kram Pernilla

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »