nyår

80 kr bjudet, första, andra, tredje…….

Tjoho!!!Jag fick den vackra byrån för 80 kr…..okej!!!Nu backar vi lite så ska jag berätta hur det gick till!!

ÄnglahemsUlrika och jag var på Auktion/Loppis i lördags..vi stod och svettades i värmen längst fram..Auktionsförättare auktionerade bort allt småkrams först..ju längre tiden gick ju mindre folk var kvar..Så kom turen till byrån,,Jag sa till våra bekantare Lena och Kurt jag vill så gärna ha byrån men jag får inte plats med den i bilen.Bilen var liksom fullpackad..Lena och Kurt var så gulliga och erbjöd sig köra hem byrån i fall den blev min..Och det blev den för ynka 80 kr…Oj vad glad jag blev..Tack snälla ni för ni körde hem byrån till mig!!Ni är super gulliga..Kram !!
Så Lena och Kurt överraskade min kära målande make med en byrå..Jag kom något senare!!!Han blev inte så förvånad..han har nog börjat bli van vid mina fångster..fniss..fniss!!!

Här ser ni en skymt av byrån…Trappräcket är av modell väldigt fult…Men kära vänner jag kan glatt meddela att grundfärgen är införskaffad..Nu ska bara andanfalla på..semestern börjar ju nästa vecka..ingen sol, lika med målning!!!

Tycker att träsnideriet är så vackert…Som det känns nu så ska byrån få vara som den är..Allt runt omkring ska bli vitt! Gillar kontrasten mellan mörkt trä och vitt!! I en rätt balans med mörka träslag och vitt..Känns det som tiden stannat..man träder in i en gammal tid!!!

ja, här ser ni en helhetsbild..Ni får försöka tänka er in i hur det kan se ut med vit trappa och räcke!! Jag har börjat att skruva loss den lilla brädan som sitter under varje steg..och tagit bort en liten list på varje steg med…Det är meningen att vi ska bygga in trappstegen!

Här ser ni ett väldigt bra exempel hur vackert det är med vitt och vackra trämöbler!!Bilderna är från våra Danska släktingars otroligt vackra hem!!

Här målar mannen för glattalivet!!Den sista husväggen är målade snart 2 gr..Sen är det bara en strykning kvar..Just nu så är det lite si och så där med vädret..Vi har inte fått mer en, en regnskur… Så hittills går det att måla..
Men det skulle verkligen behövas regn just nu..Det brinner i trakten ett par mil från oss..Nära våra vänner..Så just nu ber vi om regn och beskydd för brandmännen och de som bor i de drabbade områdena..En röklukt smyger sig in genom fönstret..usch va otäckt det är med eldsvåda!!!!!

Tack för alla trevliga besök och hälsningar kära bloggvänner och läsare!!
Kram från MyLovelyThingsAnna

32 Comments

 • Alviken

  Vilken jättefin byrå…håller med om att det är otoligt snyggt med mörka träslag och vitt, lite ”Mitt Afrika” känsla…
  Kram Maria

 • Leva som jag

  Så fin byrå du ropat in!! VI har också ett ”furumonster” till trappa hemma, skall också göras vid i sommar. Kramar på dig och hoppas du får en skön dag
  Malin

 • Lindesnäs-Annika

  Hej Anna,
  du kan verkligen det här med fynd!! När jag hör dina loppis berättelser blir man ju sjukt sugen själv att springa på auktion och loppis!

  Har du hittat nåt tallriksställ, tror en av tjejerna köpte ett sånt hos Kicki på countrystyle i söndags, kan kanske va nåt att kolla upp.

  Ha en bra dag!
  Kram, Annika

 • Lilla Blanka

  Hej Anna!

  Ja hihi du har ju ständigt ”fynd-radarn” på, vad roligt att få tag på en sån fin byrå..och för 80 kr! Grattis!

  Hihi det är så roligt för du är också alltid igång med en massa projekt, skönt att känna att det finns fler som jag 🙂

  Jättefina bilder..det kommer bli sån snyggt när räcket är vitmålat.

  kram
  Mia

  Ps nu längtar jag som en gaaaaalning tills vi ses i vårt lilla loppis-gäng!!! 🙂

 • SKATAN

  Grymt nyfiken blir jag när jag läser inlägget eftersom jag är förärad med en lika eländig trapp… 😉 Jag drömmer samma drömmar som du, men dina verkar vara i full färd att realiseras! Lyckans ost…Här skall vi nog gruva och fundera ännu en tid. Jag jobbar hårt på att sambon skall inse behovet, som jag tycker mig har sett alltför länge! Önskar er lycka till med trapprenoveringen.

  Vi ses en annan dag.

  /Skatan

 • Nygammalt

  Hej igen!
  Tänkte bara höra om du har testat dina dammsugarkulor? Jag har ju (självklart *ha ha*) det också, även om det var ett tag sedan jag använde det. Men det doftar gott en stund iaf, hoppas du klarar av det.

  Kram.

 • Marie

  Vilken vacker byrå du har fyndat, jösses, den var ju nästan gratis! Håller med om att den är fin som den är, jättesnyggt att bryta av lite mot allt vitt.

  Visst är det otäckt med alla bränder! Här brann det igår i skogen någon mil bort, luktade brandrök över hela stan. Här har vi dock ännu inte sett till något regn, bara en massa blåst!

  Ha en bra torsdag Anna!
  Kram Marie

 • Systrarna vitt

  Vilken underbar byrå….80kr…vilket kap. Ja jag tycker också om kontrasterna mellan de mörka ”släkt” möblerna och de ljusa. De ger varandra sin charm på nått sätt. Tänkte lägga in just lite släkt möbler på vår blogg på fredag.
  Kram
  Marina

 • Annas skattkammare

  Vilken underbar byrå! Och för 80 riksdaler också! Håller med dig om att mörka träslag bryter så fint mot vitt.. Och ang trappen så har vi en likadan i lägenheten och jag skulle vilja byta ut den omedelbums! Men det går ju inte.. får spara energin till vi får vårt framtida hus istället.. =) Kanske blir det tapetsering iaf.. =) Ha det gott vännen och lycka till i utlottningen! Jag håller tummarna.. Kram /Anna

 • Lena i et bæssmorhem

  For en utrolig fin byrå! For så lite penger! Du er på rett sted til rett tid veldig ofte! Javisst er det vakkert med mørkt tre mot hvitt.
  Jeg skal til med maling av gamle tredører nå, holder på med kvistlakk, venter på at den skal tørke… Da må jeg passe på å snurre litt rundt i Blogglandia…

  Klem

 • Tant Theas lilla torp

  Tjohej!

  Vilket vrålfynd! Så vacker byrån är! Förstår om du är mer än nöjd med ditt köp. Håller med dej att det är fint att låta något få vara en annan färg. Just detta bruna rustika mot det vita är väldigt vackert.

  Pigtittaren i inlägget innan ger mej värsta nostalgitrippen. Jag och min syster fick var sin likadan i julklapp när vi var barn.
  Min syster hade tjuvkikat i sina paket och sedan talat om för mej vad som fanns i. Jag blev förstås jättesur, för då hade hon avslöjat vad jag också skulle få eftersom vi alltid fick samma saker! ;o)

  Nu finns jag alltså fortsättningsvis här! Hoppas jag slipper allt krånglande nu!

  Ha en superduperkanoners fin dag ;o)

  Kram

  Monika

 • Nygammalt

  Ja vad ska man säga…du kan det där med att fynda du! =)
  Byrån är jättefin och jag tycker precis som du att det är fint att bryta av det vita med mörkare detaljer.

  Kram.

 • Linda/Lantliv i lägenhet

  Men vilket fynd! Du är verkligen hajj på att fynda, byrån var kanon-fin! Ni kommer ej ångra er ang trappen sen..vi har målat vår som ser likadan ut, och vilken SKILLNAD det blir!

  Här brann det för ett par dagar sen oxå i Blge..två pers blev innebrända, så nu hoppas vi på lite regn!

  Kram Linda

 • Hanna i Det stora grå huset

  Den byrån var inte dålig! Det kommer att bli kanon när räcket blivit vitt. Skulle nog också ha behållt byrån i den färgen. Ett tag iaf.

  Här i trakterna har det också brunnit. Förra veckan så brann en hel radhuslänga ner. 8 hus totalt förstörda. Människor dog. Ca fem minuter härifrån. Otäckt.
  Och ogår brann det i skogarna igen.
  Så nog är jag tacksam för regnet som faller idag.

  Ha en fin dag!
  Kram Hanna

 • Lina

  Härligt fynd! De ahr tallriks ställ på country house i falkenberg. Tror att de kosar 299kr. De är nog inte med på nätet, men maila henne och fråga. Det fanns i alla fall två kvar i söndags….

 • Galleri M&B

  Vilket kap återigen…:O) Jag gillar också kombinationen trä mot vitt! Ett storprojekt med trappan, men den kommer att bli jättefin! Ha det bra. Kram Mia

 • LantlivsAnette

  Nämen jag tror inte mina ögon..vilken vacker byrå..och så billig !!
  Jag håller med dig..bruna möbler är fint mot allt vitt, jag har ju nu en brun spegel i gäst rummet..det är så fint, riktigt gammeldags !
  Ha det så bra vännen Kram Anette

 • Anonym

  Godmorgon
  Sitter här vi datorn och glor runt i cybervärlden, vaknade tidigt i morse….det var lilla Zigge som väckte oss vid 5 tiden.
  Vilken vacker byrå, till ett otroligt pris! Är det bra du som ser hur fina sakerna är eller gillar det gamla i era trakter?
  För du gör verkligen otroliga fynd….
  Du, lycka till med trappmålningen!

  Kram Pernilla

 • Kristina

  Volken tur du har, fin byrå för bara 80 kronor!
  Jag gillar precis som du trä mot vitt.
  Kolla in min hall så ser du ett räcke som också ska göras om någon gång, vill ha det VITT.
  Kram

 • MiaMaria

  Hej!

  Men Anna 80 kr det är inte klokt, vill också gå på auktion…..
  Det är inte klokt vad du har tur Anna.

  Och ett tallrikställ av ungefär denna sort som jag har i mitt kök har jag handlat på MIO….kanske kan vara något fast det var ett tag sen men man vet aldrig.

  HA´nu det så gott och lycka till med målningen av trappräcket!

  MiaMaria

 • MormorRuthsAnn

  Jag satt just och lästa hos dig när det plingade till och jag såg att du varit inne hos mig…samma tanke! Tack för de värmande orden…tack…fniss…nästan lite generat…

  Du är verkligen en riktig loppisjägare…känner igen det där, det SKALL vara billigt och man blir bara mer och mer medveten och kräsen när det kommer till priset…inte sant?! Men 80 pix för den!! Wow, säger jag bara…då kan liksom mannen därhemma inte säga så mycket när man kommer hem och säger att den baara kostade 80 kronor…hihi

  Vilken vacker byrå…håller med dig, vissa saker kan bli sååå vackra med sin kontrast mot det ljusa. Vi har vårt stora bord i matsalen som är så där mörkbrunt. Rummet skall bli helt vitt så kontrasten blir nog effektfull.

  Du, har du fått mitt mail som jag skrev till oss alla som skall med på loppisrundan? Blev lite osäker, men om du inte har fått det så skickar jag det givetvis en gång till…säg till!

  Det skall bli fantastiskt kul att loppa ihop!! Dessutom sååå roligt att ses.

  Kramar
  Ann

 • härliga saker

  Vilket jätte fynd du har gjort ”igen” 80 kronor för den byron är ju ingenting.
  jag tycker också att det är fint med kontrasten vitmålat och mörkt trä.
  Ha det så bra kram ylva..

 • Lina

  Go kväll!
  Men jösses, 80:- för den här fina byrån. De är ju inte klok va billigt! Jag tycker du gör helt rätt i att behålla den som den är!

  Må så gott!
  / Lina

 • Kamomilla

  Aaaah! jag går i bitar av avundsjuka!!! (fast det är föga fint att vara avundsjuk, men jag bara inte kan annat) ser du för här får man inte en sån ens för 800kr. jag tror man får ge minst 2000-3000kr för en sån i det skicket.

  Suck.

  Fast du, jag är ju nog jätteglad för din skull. Snyggt med mörkt trä mot det vita. jag har en skänk i mörkbrunt som jag aldrig tänker måla!

  Kramis, kamomilla

 • Millas hem

  Hej!
  Byrån är jättefin! Och jag har inga som helst problem med att se det framför mig hur det kommer att bli när den ”ramas” in av allt det vita!
  Lycka till med trapp-målningen!
  Kram Camilla

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »