nyår

Trappförvandlingen!!!

Här målas det ute som inne!! Jag känner mig rätt mör nu får jag allt säga!! Men trappan blir sakta men säkert vit!!

Det är ett hiskligt pillmålande att måla spaljen..i går kväll när jag målade för 3 gången och insåg att jag skulle behöva måla en gång till.(i grund målning 2 vanlig färg)Tänkte jag , jag kan inte vara riktigt klok som frivilligt gör detta..Men i dag kändes det inte riktigt så illa..Utan jag målade glatt en gång till!!Väggen ovanför trappan fick bli vit..hade en lite färg slatt hemma..Det är meningen att väggarna ska få panelskivor enda upp till tak..men det är ett senare projekt..Nu är det iallafall lite fräschare!!

Panelen här fick också sig en strykning av vitfärg..den var lite solkig som vit färg blir efter ett par år…Nu är det vitt och fint..

Ja go vänner..Nu ska jag snart återgå till målarburken!!trappstegen ska få sig ett lager färg…

Jag målar med Jotuns Lady interiör glas 80 på spaljen..På trappstegen ska jag måla med Jotuns trestjerner..som är en vattenbaserad oljefärg till golv!! Med svag lukt och väldigt slitstark…Mycket bra färg !!!

Tack alla ni som tipsat mig om tallrikställ!!Jag nappade på Hanna i det stora grå husets tips!! En butik som heter Speglingar..Har i dag vart i kontakt med butiksägaren Yvonne..Hon ska skicka tallrikstället till mig..Kika gärna in på hennes blogg!!

Vill ni se hur min trappa på nedre plan såg ut före vitfärgen kika på inlägget nedan!!

Tack för alla trivsamma kommentarer!!

Ha det så gott alla läsare och bloggisar!!

Kram från MyLovelyThingsAnna

51 Comments

 • tinemor

  Wow. Som du har jobbat!
  Jeg har malt noen trapper i mitt liv og vet hur mykke arbeid det er! Men så blir det jo lekkert når man er ferdig. Lys og lekkert!!!

 • White Season

  Oj vad du står i, så himla duktig du är! Fint blir det ju också väldigt väldigt fint… Så jag förstår att du är nöjd efter slitet, ser super fint ut. Ha en fortsatt bra söndag, Kramar från Malin

 • Linda/Lantliv i lägenhet

  Hej Anna!

  Åh vad fint det blir, vilken skillnad!

  Men det är lite jobb, och man har lite att göra..man kan inte bara lämna det och fortsätta ngn annan gng heller….

  Det blir kanon iaf!

  Du kommer inte ångra dig, tror jag!

  Kram Linda

 • CONNIE

  Hi, Anna. I found your blog thru Les Cotrions. I always adore Swedish Style… everything is so pure and clean.

  Lovely blog you have. I would visit often.

  You can also check out my brand new blog. I am Filipino and I live in the U.S.

  XOXO,
  Connie

 • Willewira

  Mycket pill, men ack så fint!!!

  Det blir jättesnyggt, så det är värt allt arbete. Men visst blir det segt när man är mitt uppe i det. Fast du är ju nästan klar… 🙂

  Ha det så gott!
  Kram Willewira

 • P-lina

  Hej vännen!
  vad fint de blev! duktig du är som orkar måla så mycket! jag får aldrig tid elelr ork att måla allt som står på min to måla lista…. Men måste säga att jag blev väldigt sugen på att måla trappan just nu för vi har likadan som din ..den är så ful usch. Alltså inte din utan min *fniss*
  Men du…hur gjorde du med trappstegen undrar jag?

  kram kram

 • Nygammalt

  Du gör det bra, Anna!
  Oftast behöver man sova på saken så orkar man lite till. Och så blir det ju så fint!

  Ha nu en en riktigt skön söndag.

  Kram.

 • Hanna i Det stora grå huset

  Hej Anna!

  Vad bra att tipset ledde någon vart!

  Men du, trappen blir så fin! Vilken enorm skillnad det är på vitt och furu. Ser ut som en annan trapp ju!
  Men jag kan tänka mig att det varit jobbigt. Att det kan kännas omöjligt när man kommit till hälften… Men i slutändan så är det ju värt alla tårar och frustration! 😉

  Hoppas att det är bra med dig och familjen!
  Idag firar vi Gubben som verkligen fyller Gubbe idag! (38!!!) Tänk, när jag är 33 så är han 40! *fniss* det brukar jag reta honom med…

  Ha det så gott vännen!
  Kram Hanna

 • Hannis

  Ojojoj, vad det kommer att bli fint med byrån mot det vita!!
  Vilken skillnad det blir!

  Slutar aldrig att förvånas över hur vitt förändrar och förstärker intryck.
  Du är sååå duktig!

  Kram Hannis

 • LantlivsAnette

  Men vad du är flitig alltså !! Målar och målar och det blir ju så vackert..
  Jag vet precis hur det är..när man står där och målar så undrar man vad man har gett sig in på..men dagen efter så känns det bra igen och man kan måla lite till..
  Sen så blir det ju så himla fint , och bara det gör ju att man orkar fortsätta..
  Ha det så bra Kram Anette
  P.s Jag är på jobbet nu, jag jobbar hela helgen, men har sen bara en vecka kvar till semestern !!Börjar du semestern nu ?

 • Ann-Catrin / finthemma

  oh tack Anna!

  vad glad jag är att du gillade repotaget. jag var allt lite spänd i förmiddags innan jag tittat i tidningen..man vet ju aldríg.. men jag är supernöjd…bara några småsaker..hhihi.. men dom håller jag för mig själv.. kanske är det bara jag som tänker på dom!
  tack för de värmande orden…
  och vad skönt det lät med att du snart går på semester… härligt!!

  Stor kram Ann-Catrin

 • Anonym

  Men Anna vilket otroligt bra och stort jobb du har gjort…..vilken fantastikt stor skillnad det blir, superfint och ljust, ni måste ju vara jättenöjd över resultatet.

  Ha det bra
  Kram Pernilla

 • Leva som jag

  Hej hopp!! TRappan blev ju jättefin; skall göra samma projekt i sommar men drar på det hela tiden. Målade trappan i det gamla huset som bi bodde i tidigare och det blev jättebra
  kramar och trevlig helg
  Malin

 • Les Cotrions

  Ciao! Thank you! You are very kind! You may come to visit Lucca and me! I always enjoy your blog!
  Can I link you??? I’d like having you in my friend’ blogs!
  Have a nice week end!
  Ciao!
  Vale

 • Under en vind

  Hej Anna!

  Hoppas att allt är bra med dig och att du nu får koppla av efter allt målande! Vilken skillnad detblir i din trappa, sååå fint! Men jag förstår att det är pilligt och tidskrävande
  Här har vi idag haft skolasvlutning, en fin dag med det är alltid lite vemodigt….jag ska dock jobba ett tag till innan det blir semester…..Men sen ska det bli skönt med ledighet!
  Önskar dig en riktigt skön helg! Kram!

 • Ann-Catrin / finthemma

  Det är bara jag som kikar in så här på kvällskvisten.. vill bara säga att jag blir så rörd och alltid glad över dina generösa kommentarer.. du är en fin bloggvän du!!
  Och så duktig desssutom.. jag vet med att måla trappor jag..hua..så många sidor..Flitiga duktiga du!!
  Stor kram A-C

 • Anna

  Ah, vad fint det blev! Jag har också en trapp som håller på att bli vit. Har bara grundmålat den och kom av mig under en period. Hoppas att energin kommer att färdigställa den. För fint blir det ju. 🙂 Trevlig helg!

 • MY WHITE COTTAGE

  Åh, så fin trappen blir!!! Vilken otrolig skillnad! Jag tycker ni är så flitiga, du och din man. Vi ska också försöka vara lite flitiga och röja ur vår gamla sal, den har vi idag som förråd, men nu ska det bli ändring på det! 🙂

  Ha en fantastisk helg!
  Kramar Jenny

 • Det lantliga hemmet

  Men så himla fint det blev med lite vit färg, den kan göra skillnad faktisskt på det mesta! Jag målade också min trapp vit men trappstegen fick bli mörkbetsade!

  Önskar dig en skön helg
  kramar karro

 • vitating

  Oj vilket jobb! Fy attans! Vår trapp behöver oxå fixas men vi ska inom en framtid bygga till huset o renovera det mesta så det får väl bli då! Den blir verkligen superfin!!! Vilken skillnad!!! Så duktig du är på att ta tag i saker o fixa där hemma!

  Kram Maria

 • Guldkant På Livet

  Nej men oj, du med! Jag får ångest av allas målande och fejande, så fin trappen blev, du är så driftig! Och där hade du också en liten rakspegel ser jag, så fint det blev! Ja, Yvonne har en mycket mysig butik i Smedjebacken! Ha en skön helg min bloggvän! Mari.

 • Lindesnäs-Annika

  Mmm, håll utkik, jag ska snart lägga in ett inlägg med färgerna som det antagligen blir, men vi tvekar fortfarande lite.

  Målat ska det bli i sommar iallafall!
  Jag tror jag lägger in bilderna direkt…

  Hej sålänge! Ha det så kul i målarpytsen!!

  Kram

 • Lina

  Så fint det blir!! Vår trappa är också i furu….som jag vill ha vit, men nu har jag målat övervåningen, så kanske jag får låta sambon vara lugn ett tag till… Ha förstår inte att allt skall vara vitt 😉 Ha en bra helg!

 • Lindesnäs-Annika

  Tjohoo, vad du ligger i!!!!!
  Du måste sluta nu, jag får prestationsångest….. hihi
  Trappan blev väldigt fin, en helt ny trappa! Frågan är bara… vad ska du nu måla, ni har målat om huset och trappan och panelen…
  Jag VET!! Du kan komma ner till mig och måla… haha 😉

  Ha en riktigt go helg!

  Stora kramar,
  Annika

 • Galleri M&B

  Jag känner hur pilligt det säkert är och hur frustrerad du säkert kännt dej…:O) men så fint resultatet sen blir!!! Vilken skillnad! Ha en skön helg! Kram Mia

 • Kristina

  Jättefint det blir, jag skulle gärna vilja göra det hemma hos oss, men det blir inte nu. Först måste jag övertala mannen, sen ska jag bli bättre i leder och muskler. Så vi får se, men drömma kan man.
  Lycka till
  kram Kristina

 • Marie

  Du är då verkligen flitig Anna, vilken förvandling! Trappan blir superfin, förstår dock om du är lite mör!!!!!
  Vad kul att du fick tag på ett tallriksställ!

  Ha en härlig helg!
  Kram Marie

 • Karin Krut

  Trappan blir verkligen jättefin vilken skillnad det blir så fort man får bort den otäcka furun 😉 för att citera Simon ”everybody hates furu” 🙂 Din byrå var ju ett helt osannolikt fynd, jäklarns så avis jag blir 😉
  Ha en skön helg
  Kram Karin

 • Vita hjärtan & rosa drömmar

  Hej! Det blir jättefint! Jag har ett liknande projekt med en lite annan trappa. Det trappräcket var mörkgrönt när jag började, tror jag målade 4 gånger och sen orkade jag inte mera just då, ska fortsätta nån annan gång =) Kram Malin

 • Annas skattkammare

  Men så fint det blir som vitt! Oj vad ni målar nu hemma hos er, ute och inne! Så kul att se hur mycket fräschare det blir med lite vitfärg.. Ha det gott i målarburken Anna! Kram /Anna

 • Lina

  Hej!
  Vilken förvandling! Tänk vad lite vit färg kan göra! Eller ja, lite och lite de går väl åt en hel del hemma hos dig kan jag tro! ;- ))
  Hoppad kunna måla lite vitt även jag under helgen. Fynden som ska bli vita hopar sig i källaren nu!

  Må så gott & trevlig helg!
  / Lina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »