nyår

Mosshjärta på min dörr!!

Jag gjorde ett mosshjärta och hängde upp det på min dörr! Jag formade stommen av en tjock ståltråd..men den var inte tillräckligt tjock så jag fick göra en ”abrovinch”genom att jag knöt banden som den hänger uppe i på ett annat sätt en vad jag hade tänkt…

Om ni ska göra ett liknande hjärta..Använd er av stängseltråd..Granngården har det och det är superbilligt.. Inspirationen till hjärtat hittade jag in Allers Jul….

Jag brukar spara på min Jul tidningar..Vet inte vad jag har lagt mina..Men de kommer nog fram när vi flyttar..jag har ett favorit reportage i en gammal tidning som jag läser varje Jul..Reportaget är från ett Danskt hem..helt ljuvligt fint..men , men jag kanske går upp på vinden och rotar..
Denna bilden har jag lånat från Allers Jul..Det är helt klart min ny favorit bild..På en underbar vintrig entré..Det är Tone Finnanger som är upphovskvinnan till Tilda konceptet…Som bor så här vackert…
Tack för all respons om hur man gör mosskransen..Kul att kunna tipsa om hur man gör…Jag har läst alla era fina bloggar, men har inte svarat så mycket i helgen..Är så glad för alla inspiration ni ger.. Kram på er alla!! Ha en bra vecka!!!

31 Comments

 • milly Garden

  Hej Anna,

  Jättefint mosshjärtan du gjort..du är så händig du! skulle lätt få anställning som florist så duktig som du är. Det fina verandan skulle man som sagt inte ha något emot att ha!!!

  Kramis Marina

 • hemtrevnad marie

  Vilket vackert hjärta och vilken krans du gjort, så fina!!
  Här sparas också alla jultidningar …har sparat från 1989!…så det tar ju lite plats, haha!
  Men den som spar han har!
  Fast nu väntar man ju på de nya numren!
  Har också köpt Allers , jättefin tidning, och prisvärd!
  Jobbigt med husvisningar och försäljning…vi hade ju vårt förra hus ute till försäljning länge, och hade i princip sålt det flera gånger när köparna drog sig ur …någon fick inte lån, någon skulle flytta till ett jobb långt bort…det var en jobbig tid då man köpt ett annat hus och inte trodde det skulle vara svårsålt ……tyvärr så hade ju vi två hus på vår tomt(min lilla nybyggda affär också… så det blev ju ett dyrare pris än andra i vår by…, till slut fick vi gå ned i pris, så vi fick ingenting för den fina lilla affären, hoppas ni slipper det!
  Och visningar kan ju ta musten ur vem som helst…man kan ju inte alltid ha det tipptopp med 4 barn!
  ha de gott!
  kram

 • Lilla Blanka

  Hej Anna!

  Hoppas allt är bra med dig! *kram*

  Såå mysigt mosshjärta!!! Jättefint med bandet sådär.

  Ja åååh det var väl mysigt det reportaget och bilden hos ”Fröken Tiilda”..hon ser så himla go ut och den verandan tyckte jagosckså såg ur-mysig ut!

  Alla jultidningar, alltså ”julnummer a la special” sparas och mys-läses i varje år 🙂

  Kram vännen, ha en bra vecka!
  Mia
  Ps håller fortfarande tummarna stenhårt…

 • Tina

  Så fint kransen blev! Vi har också hållt på och fixat och donat med mossa i helgen. Lilltjejen gjorde ett jätte fint hjärta som ligger på marken utanför entrén nu.:-) Håller med dig om att den bilden var jätte fin! Kram Tina

 • Lina

  Hej!
  Ja, visst är de härligt med en blommande trädgård trots att de är mitten av oktober! Hösten blir ju inte riktigt så låååång och trist då!

  Med ett sånt fint hjärtat på dörren, känner man sig verkligen välkommen som gäst!

  Jag köpte oxå Allers Julmagasin i helgen, visst är bilden UNDERBAR!

  Må så gott & ha en bra vecka!
  Kram, Lina

 • Marie

  Vad fint ditt mosshjärta blev Anna, så vackert med det svarta bandet till.
  Fastnade också för den bilden i Allers Jul, ljuvligt fint! Plockade faktiskt fram alla mina sparade jultidningar häromdagen, det är lika roligt varje år att bläddra i dem och bli inspirerad.

  Ha det bra Anna!
  Kramar Marie

 • livetpåfyran

  Hej Anna. Jag har ju också gjort mosskransar för ett par veckor sedan. Den finaste av dem alla som hängde på dörren gjorde min valp sönde.*grr ibland önskar jag att jag hade små små handväskehundar…:)

  Jag jobbar halvtid året ut…så jag är hemma mycket, ring nästa gång du ska till Willys och handla, eller så kommer jag till dig. Vi hörs och bestämmer en dag bara.

  Ha det gott, kram Pia

 • Kamomilla

  Vet du, vi är lika glada för all underbar inspiration som du sprider runt dig!! jag hade velat testa på såna mosskransar och hjärtan men här har regnat nu så allt är jättevått 🙁

  Ha en bra vecka!
  Kamomilla

 • Pink and white dreams

  Jättevackert hjärta du gjort. Blir så avis på ersomär så händiga…. Har också köpt Allers Jul, där fanns en hel del fantastiska saker faktiskt. Måste nog också leta reda på mina gamla jultidningar, har också sparat så att man vid ett senare tillfälle kan titta och beundra och kanske få till stånd något.

  Sabi

 • Marie-Nostalgi och Romantik

  Vilken härlig krans! Eller Hjärtekrans kanske man ska säga eftersom det har den formen…
  Jag har också gamla jultidningar sparade som jag brukar ta fram så här års. Man ser alltid något nytt som man inte sett förut.
  Kram
  Marie

 • Anonym

  Åh vilken jätte vacker hjärtformad mosskrans du har gjort ! Du är verkligen duktig på detta märker jag.

  Bilden nedanför är ju så vintrigt vacker och så hade jag gärna velat ha utan för vår entré också.

  Kram Kram

 • Anna

  Men guuuud vilket underbart juligt hem, så där ska det se ut på min trapp till vintern, nu har jag gjort den härligt höstig 🙂 Kram Anna

 • Kathys Home

  Jättesöt krans, skall nog göra en sådan jag med…:-)) Å visst är det fint det där reportaget? Jag såg det jag med, så härligt å mysigt vill jag också ha det..//ha det gott kat

 • Hannis

  Vad du är duktig!!
  Vackert med mörkt band mot mossan.

  Provade att göra en krans i går..
  Kanske skulle visa den enbart för att bjuda på gapskratt=))
  Men jag tänker inte ge mig!
  Till Jul ska jag hinna få till en!
  Kram Hannis

 • Willewira

  HEj Anna!

  Kransen är underbar!! Har själv tänkt köpa lite ståltråd för att fixa till lite utanför dörren.
  Mina krukor/lådor etc är fulla med vissna blommor… inte kul.
  Nej, nu ska det fixas!!

  Har också sparat alla jultidningar. Eller rättare sagt, jag har sparat alla tidningar från flera år tillbaka. Min man är inte glad.
  Själv börjar jag inse att det är dags att rensa… Man kan ju inte ha en hel kökssoffa full med tidningar… eller kan man? 🙂

  Ha en härlig dag, Anna!
  Kram Willewira

 • Anonym

  Så fint med hjärtan i mossa oftast är det ju i runda modeller men ser dom…..
  Är ni flyttartagen nu, lever bland kartonger eller?
  Tänk snart är ni i det nya huset och du kan dekorera så där fint på bron som det är hos Tine.

  Kram Pernilla

 • Loppisliv

  God morgon anna! Ja jag säger det samma som Anette ovan, jisses vad du kan Anna! Din hjärtekrans blev ju urfin med det svarta bandet till, och mot den vita väggen. Underbar bild från Allers Jul tidning, den har jag frossat i också 🙂 Kram på dig//Paula

 • LantlivsAnette

  Ohhhh Anna !
  Vilken ljuvlig krans, himmel alltså vad du kan !!
  Är det bandet från mig ? vad snyggt med det svarta till så där..
  Tänk att man har börjat gilla svart, men det är riktigt snyggt till allt det vita som man har..lite gammeldags..
  Ha det så bra Kram Anette

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »