nyår

Nya blickfång skapas! Man tager vad man haver…


Visst är det väl så att när man tar bort Julen så känns det som om man inte har några saker att ställa på de tomma ytorna..Man vet inte riktigt vad som ska dit..Men plötsligt händer det när man får gå runt i nattlinne och städa..Jag gick runt här i måndags och piffade i nattlinne och med tallbarr under fötterna..

Känner mig väldigt nöjd med denna vrån..sakerna hittade verkligen sin rätta plats..Sen så tog jag ner mina panellängder.(har tänkt att köpa härliga skira vita gardiner men inte haft råd eller tid ännu).tog en längd och knöt upp dem med spetsar som en kappa..nu kommer det in mycket ljus..

Ja, ljus och ljus…Här är rätt mörk..Ska få hjälpa av min farbror som är elektriker att sätta upp en ny lampa i taket..det behövs lite kabeldragning..

Efter ha haft så otroligt duktiga fotografer här med så grym utrustning..så vill jag väldigt gärna ha en riktigt bra kamera som man kan justera ljuset på..men oj vad det kostar.Får nog börja spara..
Jag har alltid tyckt att det är så roligt att fota..hitta rätta miljöer och vinklar..ljuset gör det så svårt..Så ni får hålla till godo med denna bildkvalite..

Tack för all goa kommentarer om Julrepotaget som gjordes här.. Hur jag orkar..Tja,vill man nått riktigt mycket så gör man det..Jag har min styrka i min tro..där hämtar jag kraft..Sen att skapa frigör otroligt mycket positiv energi..

Ha det så bra..nu ska jag strax till jobbet..Sen när jag kommer hem så ska jag måla mitt loppisfynd..(ja, efter läxläsning, middag och spel med barnen..)Ett svart lager är draget..nu kommer det vita..Helst ville jag målat nu innan jobbet..men jag hejdade mig..så jag har en stoppknapp..fniss..fniss..

Ps,Jag har nog 4 lite naggade trådrullar kvar om nån är sugen..

Kram Anna

29 Comments

 • lottens vita och gröna

  ohhhhhh vilka underbara anna, som ett konststycke som jag bara inte får nog av, du, vilka detaljer, måste förstora upp en gång till, såååååå vackert!
  och jag håller med dig om det där med energin, det är så givande såna här små stunder då man struttar runt i ettt nattlinne och helt plötsligt har en trollstav och allt blir bara sååå fint!
  ha en underbar helg med värme och härliga infall!
  varmkram lotten

 • incarnadine

  Hej Anna, har följt din blogg ett tag nu men inte skrivit ngn kommentar än… Den allmänna uppfattningen som jag fått e att du e skitduktig på det här med inredning! Och så verkar du ju ha en massa ork med, det hjälper ju alltid till.

  Jag hade gärna fått några tips angående ommålningen av möbler som du är väldigt duktig på (verkar det som iaf)typ grunden och hur du gör dom shabby-chica…ja allt. alla har vi ju olika sätt att måla på…tack på förhand!

  P.S grattis till huset!

  Mvh /Åsa

 • Annas skattkammare

  Gud så vackert Anna, du kan verkligen få till det! Men vad du hinner med allt, jag är helt förundrad! Själv är jag helt slut efter att jag jobbat långa dagar och efter en promenad med Frasse så sitter jag här och tar det lugnt.. borde egentligen göra massa annat..
  Har du trådrullar kvar så är jag intresserad!
  Trevlig helg vännen!
  Kram /Anna

 • Hannis

  Vad roligt med repotaget!!
  Du ska se att det kommer att bli flera från ditt vackra hem.

  Vackert med tallriksfatet(heter det så??)
  Och resväskan under bordet!!
  Tjusiga detaljer.

  Kram Hannis

 • Blomnea

  va underbart du fått till de!!
  tänk att de ”lilla” man har kan bli så fint tillsammans!!

  kul förresten med fotandet o jultidningen!!! ser med spänning fram emot att leta upp den tidningen… om ja.. snart ett år… 🙂

  hoppas du får en skön dag på jobbet! tulpankram linnea
  för att det är tulpanens dag 🙂

 • Bodil

  Hej Anna!

  Vad kul med repotage! Spännande!

  Så fint du fixar och donar.

  Här går det trögt eftersom hela huset är upp och ner vänt pga byggandet!

  Tack för krya på mig hälsning, jag mår mycket bättre nu.

  Kram Bodil.

 • Emma

  Du ärså duktig, alt du tar i förvandlas till så vackra ting. Men en sak jag vill säga är att jag är kär……i ditt kök. Åhhh jag visar det för alla. Det är SÅ FINT.

  Kram Emma

 • Lina

  Hej!
  Har kikat runt och uppdaterat mig lite va som hänt sen sist! Men va spännande att man kommer att kunna läsa om ditt fina hem i ett julnummer senare i år…långt senare med andra ord!!! Är redan nyfiken!

  Här hemma är julen också bortstädad och jag har börjat att vårpynta så smått. Ditt blick frång ger massor av inspiration!

  Kram, Lina

 • MiasAteljé

  Hej Anna
  Jag är sugen på trådfullarna. Är de i skapligt skick? Du har en sådan fin sida och massor med fantasi verkar det som. Hoppas att få igång lite fantasi här också. Det kan behövas.
  Hör gärna av dig om trådrullarna.
  Kram Mia

 • Marie

  Hej Anna!

  Din vrå är helt underbar!! Så fint med resväskan under bordet.
  Ser fram emot att få se vad det är för något du håller på att måla!

  Kramar Marie

  Ps. Har inte glömt av de spröjsade fönstren. Beskrivning kommer!

 • husvidhavet

  Hej Anna!
  Så vackra ben på bordet, maffigt med ett sånt avslut det gjorde hela bordet på nåt sätt…..
  De brukar ju vara smala längst ner!
  ”man tager vad man haver” är ibland det bästa det var ju hur fint som helst!
  Ha det bra Kram Marith

 • Ingela i Varberg

  Hej Anna!
  God fortsättning!
  Allt väl hoppas jag.
  Alltid lika roligt att kika in på din Blogg.Du är superduktig,har du inte tänkt att arbeta som inredningsarkitekt?Får allt inspiration och ideér av dig,men bara du som får till det. Vilket fint hus och läget,dessutom.
  Skulle va kul att pratas vid
  snart,saknar er alla arb.kompisar.

 • Lockas lilla längtan

  Väldigt vackra blickfång som vanligt Anna! Jag förstår inte hur du kan få till det SÅ fint jämt. Eee… nu känner jag mig helt korkad, men vad är det för reportage? HAR JAG MISSAT NÅT IGEN??? Ha det bra!

  Kram Veronica

 • moni

  Heisann!! En utrolig koselig blogg du har!! Så herlig blikkfang altså, det ble jo bare lekkert på bordet. Likte veldig godt den åpne gamle boken og den gamle kofferten under, lekkert var det! forstår godt at du vil bytte ut panelgardinene. Jeg er heller ikke fornøyd med mine gardiner og håller på å bestiller nye, er jo en del salg å slik nå så det er jo veldig greit! Ha en videre fin uke! Monica

 • Gúa

  *suck*…Anna!
  Så vackert!
  Underbar vrå har du skapat…som bara du kan!
  Och jag njuter som alltid!
  TACK!

  Största kramen till dig vännen min…

 • oumberligating

  Bloggar som vanligt runt lite på förmiddagen och ser hur det står till på bloggarna som jag tidigare besökt och tyckt vara fina och din är verkligen det. Har idag lagt ut lite 1700-tals möbler Frankrike Louis XV får väl några arga mail som vanligt om hur hemska de är, fast så kan bara en elak synisk människa gör för har du en gång hittat ett dolt lönnfack i en gammalmöbel med ett kärleksbrev till Grevinnan från trädgårdsmästaren, ligger det då en torkad ros också då smälter den mest inbitna Ikea-kund(dock inget ont om ikea deras 1700-tals serie går dyrt på auktioner världen över många vet inte att de faktiskt besitter små förmögenheter ibland på sina vägger ser det ofta på bloggarna, nyligen skrev en dam: Ja, jag vet att det är ikea lampetter så jag ska byta ut dem snart. Har jag kanske redan ringt henne och köpt dem? Hemlis lita aldrig på antik intresserade de gör allt för konsten och kärleken. Den sajt som jag länkar till är en av världens finaste, konstigt nog sa har den få besökare och knappt några kommentarer, kanske alla som tittar där blir betagna eller chockade vade vet jag. Jag vet iallafall att jag önskar dig en trevlig dag mvh från Peter!

 • Kristina

  Det är en fin hörna, ja alla gillar inte panelgardiner, men jag gör det än, men vad jag förstår är det lite annat på gång i gardinvärlden nu. Gillar även vita luftiga saker. Jag kan inte låsa mig till en grej bara, jag blandar gärna men vill ha en lugn grund.

  ha det bra på jobbet.
  kram Kristina

 • Mia

  Visst är det mörkt och eländigt att fota i dessa tider men du får då alltid såna fantastiska bilder ändå.

  Hörnan blev ju helt perfekt!

  Kram Mia

 • Anonym

  Så ljuvligt det blev i hörnet, fint att samla div. saker så där i resväskan.
  Visst är det jobbigt att fota och dessutom få till det i detta mörker som vi har nu…men snart, då har vi ljus så det räcker.

  Kram Pernilla

 • Loppisliv

  Godmorgon Anna! Vet du, jag har aldrig haft några panel längder någonsin 🙂 Har sett det ofta hos andra och tycker det är jättefint men de passar bara inte här hos mig…jag har testat och vantrivdes och lämnade tillbaka dem bums…

  Så fint du gjort på ditt bord, vad fint med resväskan under bordet tycker jag. Jaa ibland kan kreativiteten komma när man minst anar det, kan se dig framför mig springandes i nattasärket fixa och dona…hihi känner igen mig…Ha en underbar dag vännen. Kram Paula

 • LantlivsAnette

  Gomorron vännen !
  Här är det fullt upp…ojjj vad fint du har ordnat där på bordet…och Anna, jisses vad glad jag blir då du säger att du ska byta bort dina panelgardiner, jag som jobbar med tyger är ju lite allergisk mot dessa panelgardiner, du vet, jag vill ju ha böljande mycket tyg i fönstrena…panelgardinerna har ju tack o lov gjort sitt nu…nu kan vi få börja sälja tyger igen..
  Men du lyckas ju att göra ett konststycke även av dina paneler…
  Visst är det ju så som du säger, man orkar det man vill..och tycker är roligt…och inredning och hemmet är ju så kul..undrar just vad det är för nåt fint du ska måla nu, nåt alldeles speciellt kan jag tro..
  Ha nu en fin dag
  Kraam Anette

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »