nyår

Härliga lediga dagar…

I går lyste solen så fint..Hela dan på jobbet så längtade jag ut..Ut i naturen..När jag kom hem från jobbet så planterade jag mina fina hyacinter som jag fått..Jag fick en hel låda med hyacinter på Granngården som de skulle slänga!!Oj, va glad jag blev!! Idéen till hyacintplanteringen fick jag av Gúa.


Åh, i dag är det fredag!! För mig betyder det 4 1/2 lediga dagar..Underbart!!har jobbat rätt mycket det två senaste veckorna..De två nästkommande veckorna är mycket lugnar ..skönt ..skönt!!

I går morse var vi uppe tidigt och firade en av barnen som fyllde år..jag var så trött..Funderade på hur jag skulle orka ta mig till jobbet..

Kollade på klockan insåg att jag skulle hinna dra på ett lager vitfärg på mitt loppisfynd..Tokigt tycker ni kanske efter som jag var så trött..Men jag vet att gör jag nått inspirerande och kreativt så blir jag pigg och känner kraften rinna tillbaka..Tänk vad vi påverkas av hur vi känner oss..Men det går ofta att förendra hur dagen ska bli om man tar ett beslut..

Jag har ju 4 barn..Har 3 av dem tätt..Var av ett barn har adhd..Jag har fått lära mig genom åren..att ett beslut kan förendra hela dagen..Att man är kreativitet är något som gör att man orkar..För mig er det ett välbeprövat knep..

Men man måste vila med..Tid för återhämtning är viktigt!!Vetskapen om att jag är ledig flera dar ..är vila för mig..

Jo hur gick det då..Jag var pigg och inspirationsfull hela dagen..dagen gick som en dans trots tröttheten..!!

Ha en go helg!!Ta hand om er..Gör saker som ni gillar och försök att komma ut i skogen..Oj, Va härligt!!

Ps, I morgon blir det röjardag här..Här ska eldas en stor brasa med skräp och grenar..Korvgrillning står på schemat!!

Kram Anna

41 Comments

 • Agneta

  hej Anna, vilka härliga hyacinter du fått.. ja du verkar ha en massa energi. Tänk vad viktigt med balans i livet. Att göra lika mycket som ger mot det som suger. En svår konst som man nog får träna hela livet på. Emellanåt går man på en och annan mina. Kram och lycka till med hyacinterna.. Agneta med bloggen Blandvitfargochakvareller.blogspot.com. Hoppas det är OK att jag länkat till dig…

 • Under en vind

  Mysiga bilder av dig och dina hyacinter!!

  Här ägnades gårdagen åt skridskor och korvgrillning vid sjön med några andra familjer. På kvällen träffades vi och åt tillsammans, en lyckad dag!
  Idag har jag bara kopplat av här hemma, såna dagar borde man ha oftare!

  ha en ny bra vecka! Kramar!

 • Maruchka

  Va kul med gratis hyasinter och va fint det blev..har storstädat i 7 dagar när olle låg i influensa..Ungen är aldrig sjuk han hade magsjuka 2 dagar på hela 2008 sen har han varit kärnfrisk fysiskt ..MEN NU DECKADE HAN 8 DAGAR M 39 GRADER OCH HOSTA ONT I HUVUDET OCH KROPPEN ..ja kanske pojkarna kunde leka igen det gick som en dans sa G han märkte inte av dem på alla timmar..Kul kraaaaaam

 • Ann-Sofi i Åtorp

  Hej Anna!
  Jag följer din blogg med stort intresse, har hittat den genom bloggen Inspiration i vitt. Du/ni har så fint o mysigt i ditt hus!
  Jag har oxå 4 barn, varav 3 tätt, men de är snart vuxna. Minstingen fyller 16…visst var det fullt upp x 10 när de var mindre! Du är duktig som orkar fixa o dona i hemmet men när man är intresserad av inredning så mår man ju bra av att hålla på !
  Kram från Ann-Sofi i Åtorp (ligger i Värmland men tillhör Örebro län).

 • Anonym

  Eran altan är verkligen fin – det syns på detaljerna. (Vår altan på baksidan är ett anskrämligt tillbygge, som måste åtgärdas ordentligt, så att det passar huset.

  Hyacinterna kommer att stå sig länge i kylan.
  Fin bild på bloggerskan själv!

  Jag får ofta också energi av att göra något kreativt. Men nu har det varit en full helg i kungliga hufvudstaden, så idag måste jag vila. Stannar hemma på förmiddan, trots att jag saknar vännerna…

  Tar man hand om mamma, så gör man barnen en tjänst. Se till att ta hand om dina barns mamma ordentligt!

  Kram ingela 🙂

 • Guldkant På Livet

  Ja, jag förstår att du har det tufft ibland och känner dig trött, med all rätt… men du bor i en ljuvlig miljö, så fint hus där i bakgrunden och så vackert det var med en massa hiacinter i zinkhink, mycket fint! Mari.

 • Inspiration i vitt

  Hej Anna, så underbart fint du har gjort i dina zinkhinkar, ljuvligt.
  Och visst är det så att man blir pigg av att skapa och att vara kreativ. Hoppas att du får vila lite grann inn i mellanåt oxå.
  Kram på dig/Ingela.

 • Viveka i Bläckhornet

  Hej Anna!
  Jag är likadan som du. När jag väl sätter fart med ett arbete är det som att starta en motor. Då kan jag mata på med flera arbeten efter varann. Måste nog få säga att jag har ett enormt tålamod när det gäller det mesta.

  Ser att det blir korvgrillning för dig ute. För oss blir det i bastun ikväll…

  Kram Viveka

 • Vitt och nött

  va fint du alltid gör!! tänk att du fick en hel låda!

  man får massa energi bara av å läsa de du skriver! är imponerad över din ork å energi!

  hoppas du får en härlig ledighet!
  kram

 • Bodil

  Hej Anna!

  Vackert med hyacinter.
  Jag köpte några lila hyacinter igår för här säljer de dem nu inte till jul vilket är trist.
  Jag köpte några krokus också, vårigt!

  Du hae en sund och fin inställnig och jag tycker det är imponerande ocj inspirerande med den ork och energi du har.
  Härligt!
  Njut av din ledighet!
  Kram Bodil.

 • Lockas lilla längtan

  Det är så underbart med tjejjer som du, som kämpar på trots jobb och familj. Att ha fyra barn kan inte vara ngn dans på rosor och att ha ett barn med ADHD måste vara som att ha två barn i samma kropp. I alla fall när det kommer till deras energi. Planteringen blev underbar!!

  Trevlig helg och ha en mysig städdag och ät mycket god korv!!

  Kram Veronica

 • lottens vita och gröna

  vad skönt med långledigt, och jag håller med dig, att få ett infall med blommor eller bara flytta om lite ger ju energi, guuuuuu vilken fin bild på dig, så vackert! ha det gott med röjjet, själv ska jag röjja på formex, hihi!
  varmkram lotten

 • Lilla Blanka

  Hej vännen!

  Åh vad mysigt, det ser ut som ett tidningsreportage när du står där o planterar – urmysigt!!!

  Jättefint med hyacinterna!

  Ha det bra Anna och vad skönt med 4,4 dagar ledigt.

  Kram
  Mia

 • milly Garden

  Härligt att du får vara ledig och vara hemma och pyssla..men så fint med hyacinter i zink…jättefint!! Gäller att ha fantasi och veta att göra med! Men tror du att du kan få upp dom igen eller slänger du lökarna sen?

  Kram Marina

 • Kristina

  Härliga bilder, tänk att så många hyacinter.

  Visst blir man kreativ av kretivitet! De är roligt att göra saker. Men som du skriver viktigt att återhämta sig att kunna ta det lugnt. Tror att det är viktigt att visa barnena att man tar det lugnt också, får barn i dag är stressade också.

  ha en härlig ledighet.
  kram Kristina

 • Alviken

  Känner hur det doftar ända hit! Tror inte jag fick nog av hyacintdoften under julen =)
  Här är det återigen en kall vinterdag,- 28 i morse…så det blir bakning och innemys istället! Ser att jag har en likadan ljuslykta som du och jag har också stenar i min! Fint!
  Vilken underbar historia om de två vännerna, sanden och stenen…något att tänka på.
  Kram Maria

 • Vit Spets

  Hej Anna!
  Hjärtligt tack för kommentaren! Så härligt att se all den energi som Du utstrålar där med planteringen – älskar zink tillsammans med hyacinter men kan ej med den starka doften… ute såg det så härligt ut men kanske när det blir varmare…

  Önskar Dig en härlig helg, grilla lät mysigt det skall vi oxå göra om det blir varmare, just nu -23 vi kanske får grilla inne 🙂

  //Siv

 • Anette

  Hejsan!

  Vad fint det blev med hyacinterna! Nu vet jag vad jag ska göra med mina som jag satte före jul och inte kommit upp ÄNNU. Det är bara små gröna ”blippar” än och det verkar som om dom står helt stilla. Men som sagt – OM dom kommer upp åker dom ut på altanen i en fin balja.

  Du har så fint och det är helt otroligt hur mycket du orkar med. Har länge följt din blogg och blivit inspirerad. Nu har jag precis startat en egen, välkommen att besöka!

  Må gott!
  Anette

 • MiasAteljé

  Hej Anna

  Vad roligt att få hyacinter. Man uppskattar blommor så otroligt mycket denna årstiden. Det blev ju jättefint när du planterade dem. Så mysigt det låter med korvgrillning. Hoppas att du får en fin helg.
  Kram Mia

 • Millas hem

  Hej Anna!

  Säger som du att vila och avkoppling är viktigt!
  Tänk att de skulle kasta dem?! och vilken tur att de fick flytta hem till dig istället!

  Hoppas att din
  helg blir bra!

  Stor kram Camilla

 • Willewira

  Du har så rätt Anna!
  Din inställning till dagen kan förändra mycket. Om jag bestämmer mig för att det är en bra dag, så blir det så. Och tvärtom.
  Tanken kan förändra mycket.

  Så också kreativiteten. Att skapa ger liv.

  Gett liv åt zinkhinken har du gjort… med vackra hyacinter.
  Tänkt vad så lite kan bli en fröjd för ögat!

  Ha en underbar ledighet, min vän!

  Många kramar
  Willewira

 • hemtrevnad marie

  Ja, visst är det så att när man får göra det man brinner för och vara kreativ, så mår man mycket bättre ,det är en form av terapi…har ju själv fyra barn vara äldste sonen handikappad och 11-åringen har en lungsjukdom…vissa dagar är verkligen jobbiga på alla plan …då är det nästan livsuppehållande att få måla eller pynta eller blogga eller vad det månde vara…fast det hjälper ju inte alltid tyvärr…men oftast!
  Ha en fin helg och njut av din ledighet…själv ska jag måla mina rullgardiner som är beställda så det blir jobb också..
  kramis

 • Lilla huset på prärien

  Hej Anna! Du är helt fantastisk med fyra barn… jag känner att jag håller på att gå under ibland. Fast nu är minstingen 9 månader och först nu börjar det lätta lite faktiskt… hon tar sig runt lite själv på golvet och är nöjd med det *ler*

  Superfina hyacinter och du är också så fin på bilden där! Kul att se 🙂

  Kram Jenny

 • Magnolia

  hej Vännen!

  men vilken tur att jg tittade in på din blogg idag! Jaghar en hel kasse full med hyassinter kan jag planetera och ha dom ute alla redan? Jag tänkte att jag skulle sätta ut lökarna som blev över här efter julen ?
  Du har så fint hemma hos dig !
  va rädd om dig kram Tina

 • envilsenloppa

  Oj vilken tur du hade med alla hyacinter , det måste dofta underbart hemma hos er nu !! Ja blå hyacinter och zink var en fantastisk kombination !
  Vilket fint inlägg och vad olika det kan vara med hur man tar igen sig .
  Jag är nog som du oxå , det ger mer för själen att skapa , en att ligga på sofflocket .
  Låter som ni kommer få en fin helg !!
  Kram/Lotta

 • Anonym

  Vad mysigt att få vara ledig. Jag har varit ledig en månad nu. Har tagit ut föräldrardagar som jag sparat sedan barnen var mindre. Ljuvligt att göra det när barnen har jullov och är lite större, men nu på lördag börjar jag jobba. Lite jobbångest har man….

  Såå fint med hyacinterna, måste kolla om det är någon här som vill bli av med hyacinter 😀

  Idag ska jag gå till Formexmässan, ska bli sååå kul, första gången för mig.

  Ha en underbar ledighet

  Kram Lena

 • anbam

  Hej Anna!

  Har hittat hit till din underbara blogg. Dina fina bilder ger mig inspiration i massor. Jag har också en son med adhd och jag vet hur trött man blir ibland. Försöker också finna energi i kreativitet. Håller sakta men säkert på att göra om min hem till den vita lantliga stilen. Älskar att gå på loppis och göra fynd. Kommer att fortsätta titta in här och inspireras!/Kram Ann-Sofie

 • Mia

  Underbar hyacintplantering, förstår verkligen att du blev glad över dem. De passar så bra i zinkhinkarna och sött med lyktan till.

  Ha en härlig långledig helg, det ska jag ha med början på Formex idag. 🙂

  Kram Mia

 • Anonym

  Så härligt vårigt det ser ut hos er……vid -25! brrrr vad kallt det är, till och med så kallt så bilarna knappt rullar fram.
  Vilken tur du hade som FICK alla hyacinter.
  Tänk om vi ocå kunde ha blommor ute nu,
  Njut nu av din ledighet!
  Kram Pernilla

 • StrandviksVillan

  En eloge till dig som orkar och hinner och har fyra barn. Har ju själv tre, men beundrar alla som har fler än så 🙂
  Jag tror det är väldigt viktigt för den mentala hälsan att vara kreativ då och då. För mig spelar det ingen roll på vilket sätt, bara jag får se att jag uträttat nåt och gärna något som förskönar omgivningen. En glädje i vardagen, helt enkelt!
  Jag får ingen vintersemester i år (eftersom jag varit på vårdledigt) och det har ju känts trist, men nu plötsligt då jag fick ny arbetslista så råkade mina lediga dagar sammanfalla efter varandra så jag får 7 dagar ledigt i sträck! Hääääärligt! Visserligen obetalt, men ändå 😀
  Kram till dig från A-C

 • Loppisliv

  Godmorgon Anna! Så vackert med hyacinter i zink krukor utomhus. Jag är precis som du, är jag trött men börjar med något kreativt dvs typ heminredning så blir jag pigg igen 🙂 Och vetskapen om ledighet utan en massa måsten det är guld. Ha en härlig röjardag imorgon och en skön fredag idag. Kramisar Paula

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »