nyår

Ändrat lite på hyllan

Hittade en sån trevlig bok jätte billigt i en butik..Kök var temat..otroligt inspirerande bilder..

Vad det är trivsamt med kotavlor..Jag har lite olika varianter..Denna typen tycker jag så mycket om!!

Har funderat mycket på inredning..Tänk vad skönt det är med den lantligainredningen..Att man kan leva och slita på grejerna utan att det blir fult..Möblerna ser ju tillomed trevligare ut när de blir nötta!!

För i vårt samhälle så är det ju inte så accepterat att man har det slitet och skavda slitna möbler..Utan allt ska vara nytt.nytt och nytt!! Gärna EK!! och andra dyrarer material..Vilka krav det blir på människan..man vill ju ha det snyggt och renoverar och renoverar!!Men det lantliga är på fram march!!

Lästa i Leilas magasin..Där beskriver hon just att vi i Sverige är duktiga på att renovera..Och får det då nytt..Men nere på kontinenten får färgen flagna och golv och möbler, bänkar få slitas och får patina..Väldigt sunt tycker jag..

Tror även att jag och många med mig drabbas av detta på olika sättt. Man vill ha det så lantligt i varje rum..så ordninggjort och rät stil över allt..Men det funkar inte för alla..och inte så att man kan förvandla överallt på en gång!!Man ser på andra som visar sina perfektlantliga hem..Så får man prestationsångest!! För man inte har det så med..

Har stött på detta att många känner sig lite nere överatt man inte kan ha det perfekt lantligt överallt..Vi får hjälpa varandra att inte känna så.. Jag vill gärna att hela mitt hus ska vara en lantlig dröm i den exakta stilen jag vill ha..men det är inte möjligt..speciellt inte med en gång..Utan man får göra så gott man kan..förvandla lite i sänder och efter de möjligheter man har..
OCH DET ÄR JAG NÖJD MED!!! Man har ju en familj och man måste leva och röra sig..

Ha nu en go dag..jag är ledig efter ha jobbat helgen-skönt!!
Kram Anna

34 Comments

 • Inspiration i vitt

  Hej Anna, att hitta sin stil är så härligt och att sen sakta men sökert göra det bästa av det är en utmaning och roligt. Man kan göra det enkelt och befriande och precis som du säger börja på ett ställe i taget för att skapa det man vill ha. Den lantliga stilen är perfekt och kan varieras i det oändliga med allt vckert slitet som finns att hämta.
  Det är ju du mästare på Anna, att skapa ett vackert härligt lantligt hem.
  Kram på dig/Ingela.

 • Annas skattkammare

  Hej Anna! Tack för din kommentar! Ang knoppbrädan har jag tyvärr inte hunnit varken fixa den eller hänga upp den än, har varit så mycket annat! Nu ska vi köpa hus! Så tankarna tas upp av det just nu.. =)
  Kram /Anna

 • Tankar tar tid

  Det du säger är så rätt!!!
  Visst vill jag ha ett perfekt lantligt inrett hem med alla de rätta detaljerna … men hur ska det gå till? … när man inte har en inkomst att tala om och råd att köpa alla de rätta sakerna. För trots att man kan handla mycket på loppis och i andra hand så kan man inte komma ifrån att det blir dyrt att inreda ett helt hus.

  Jag har tagit det pö om pö och snart är hela nedervåningen så som jag vill ha den … det är hallen kvar att fixa till där. Men jag kan iaf glädjas åt det som jag har åstadkommit på den här tiden sedan jag ”upptäckte” den lantliga inredningen. Och har också något att se fram emot och sträva efter … att få till det på övervåningen.
  Som sagt så består livet av annat än ett vackert och ”rätt” hem … man har ju familj och andra saker som man vill kunna unna sig emellanåt också.

  Kramar Christina

 • Stora och små drömmar

  kolla i min blogg så får du se ett hem som inte är perfekt har tre barn ibland fyra en massa kompisar till barnen plus att man jobbar det leder till att jag aldrig kommer ha ett perfekt hem ha det bra kram jessica

 • Tant Theas Lilla Torp

  Hej Anna! :o)

  Så klokt du skriver! Håller med dej fullt ut!

  Vi måste själva sänka kraven. Har själv gjort så för många år sedan nu och jag lever så mycket lyckligare :o)

  Som jag skriver i min presentation. Golven knarrar och ett och annat behöver renoveras…. :o) Vi trivs ändå!

  Förr såg jag bara arbete. Det, det och det mååååste vi göra. Nu tar jag vara på dagarna och tiden istället. Det blir helt klart en livsstil att leva enkelt och okonstlat.

  Dessutom tycker jga väldigt sällan att jag saknar något numera. Renoveringar sker i lugn takt. Ser till dom billiga alternativen. Lyxiga och överdådiga ting går totalt bort eftersom dom inte stämmer in i min värld.

  På det sättet känner jag mej till freds med mej själv och med livet i stort. Jag känner att jag är och tillåter mej att vara den jordnära och enkla människa jag är i själ och hjärta.

  Jag tycker det är härligt att se att dina fina värderingar. Det beundrar jag stort.

  Så fint ni fått i det nya hemmet.

  Ha det så gott!

  Kram

  Monika

 • Det vita dårhuset

  Kloka ord från dig Anna =)

  Det är också med det jag tar en bloggpaus och konsentrerar mig på det som betyder något i livet =)

  Vill önska dig en riktigt trevlig sommar!!

  Kramar Erika

 • Anonym

  Halloj i stugan!

  Äntligen hinner jag runt till lite bloggar, har varit såå mycket jobb här ett tag nu.

  Såå kloka ord du kommer med Anna. Det är lite farligt, speciellt kanske när man bloggar att man tror att alla andra har det perfekt och sedan kikar man på hur det är hemma och tycker att man inte har fixat något.

  Jag tycker ju om ”tatillvarastilen” köpa gammalt och fixa iordning alltså. Fast man kan ju inte hinna allt på en gång, familjen och llivet i övrigt måste ju få ha sin tid.

  Det finns ju såå många härliga inredningsbutiker både hemma och på nätet men man lockas verkligen alltför ofta att handla lite för mycket och kanske man hetsas lite av varandra med i stället för att kolla vad man egentligen har i skåpen och bara komplettera…..

  Ja, det är bra om man kan sprida lite sådan här stämning på bloggen

  Ha en bra dag

  Kram Lena

 • Tulipa

  hej!

  Kloka och tänkvärda ord!

  Tror att många av oss behöver höra det och bli lite påminda, för man kan ju inte ha det exakt som man skulle vilja….om man inte råkade vara en lyxhemmafru som fick göra precis som man ville hemma och hade obegränsad budget.
  Nu har man ju inte det så.

  Jag gillar det du gör för det känns äkta.
  Det finns ju olika typer av lantligt och din stil känns opretentiös och lätt att ta till sitt hjärta.

  Tack för inspiration.

  Kram Mariette

 • Hjärtehem

  Hej Anna! Det du skriver är så klokt…jag är jätteglad för att ha börjat blogga, det har gett mig nya vänner, lite egen tid och glädjen att fota & skapa….men det ger en oxå samtidigt absolut prestationsångest över att man inte har det så fint som alla andra. Du har helt rätt i att vi borde hjälpas åt att få bort den pressen…visst är det inspirerande att se alla fina projekt men det ger min själ mer att få läsa om en söt händelse eller se en vacker bild från naturen. De som vågar bjuda på sin personlighet är för mig de härligaste bloggarna att besöka! Inredning tar stor plats i mina tankar, men att njuta av mina barn & sambo är allra allra viktigast
  :0)
  Var rädd om dig
  kram åsa

 • lottens vita och gröna

  hillo anna, vilken ball bok! älskar med kotavlor fint på hyllan i köket men jag har mina över mina ungars sängar…mina småkalvar, hihi!

  håller med dig till fullo man måste ju leva inte bara hålla på hemma!

  varmkram lotten

 • Annas skattkammare

  Hej Anna! Vilka kloka ord! Visst är det så, allt har sin tid och man får göra det bästa man kan med det man har.. Allt kan inte ske på en gång.. Läste också i Leila om att möblerna får bli lite nötta och användas, det ger dem ju bara än mer själ och historia.. sunt tänkande!
  Så fin variant på kotavla!
  Kram /Anna

 • moni

  veldig fint og bra skrevet:) Jeg kjenenr også litt på denne følelesen:) Nydelig bok du har fått deg også:) ønsker deg en vakker dag:)

 • Maud

  Hejsan!
  Härligt att du skriver dessa tankar….jag skrev något liknande på min blogg för ett tag sedan ….men fick inga kommentarer…men jag är inte så känd som du….därför tycker jag det är roligt att så många kommenterar nu och att jag ser att jag inte är ensam att tycka och känna så här….det blir nästan en tävling…inredning skall va rolig och stimulera och framförallt …så måste ju alla i ett hem va med i skapandet av sitt hem och alla vill kanske inte bara ha vitt…då får man göra det som känns rätt för familjen…och alla har kanske varken tid ork eller pengar till att skaffa saker… det viktiga är att känna för de saker man har…. samtidigt som allt är till låns….vi får ingenting ta med oss den dagen vi lämnar vår vandring…men vi får glädjas åt varandra, åt det vackra i naturen och det vackra vi kan skapa och det vi väljer att ha omkring oss…och alla behöver inte va kopior av alla andra…tips och inspiration från andra är härligt… så tack för dina kloka ord och din inspirerande blogg…
  Kraam Maud

 • Anonym

  Bra sagt Anna!!

  Själv tänker jag inte att en viss stil är mitt mål i min inredning hemma…men jag råkar gilla vitmålad (ja även grön som i vår gamla källartrappa) pärlpsont och gamla skavda saker. Men vårt hus kommer nog inte följa strikt en stil! Jag tar det jag gillar!!

  Ja man får ta det med ro, blir lätt en ”tävling”…

  Tack goa Anna för ditt inlägg!
  Kram
  Annelie

 • Skimrande kristaller

  Så sant så!! Kloka ord! Jag tror, helt min egen uppfattning, att allt lär ta sin tid, att göra om tex. i lantlig stil det ä en resa i sig. En resa som man själv, inombords också måste hinna med. För om man nu håller på med att ändra inredning i den lantliga stilen så ä det så mycket mer än bara inredning som kommer till då, även tänket, att återanvända osv. kommer också till. Så tror jag. Man börjar tänka i lite nya banor, sundare banor o att ta hand om sig själv o värna om sina nära o kära, även den biten blir mer o mer inplanterad i den här lantliga stilen. Helt min egen uppfattning. Men då bör saker o ting få ta sin tid, för att vi själva ska hinna med att ”plantera” tänket inom oss själva. Jag tror att inredningen o allt det här välmåendet, själsliga går lite hand i hand. Nu blev det lite surrigt det här.. hoppas du förstår vart jag vill komma. Ha nu en riktigt bra dag. Kram Lenita

 • Naija

  hej
  jag tycker det är fint med shabbychic men inte när allting är så perfekt som vissa bloggar framställer det..jag har gamla slitan möbler och det är som du inte accepterat men det skiter jag i det är mitt hem inte deras jag köper allt på loppis och reor annars hade jag eh haft råd att inreda o pyssla min gubbe var hemma medmig tills banrne började skolan och barne älsakr att jag är hemme när dekomemr hem frånskolan

 • långbergets vita rum

  hej Anna!

  det du skriver stämmer så bra,jag har många rum som står och väntar på renovering,och vårat hus är inte så lantligt som jag skulle vilja,utan det är gamla fula plastmattor osv..men när man har familj och inte så gott om pengar heller alla gånger måste det få ta sin tid.

  du har verkligen såå fint i ditt hem,och jag tycker det kan vara lika kul att se bilder när folk renoverar,man kan få tips på det sättet också!

  ha en fin dag,kram!!

 • hemtrevnad marie

  Så kloka ord Anna!!!
  Och inte kan man få det som man vill på en gång…och man måste rätta munnen efter matsäcken….men det är verkligen skönt att leva med slitna möbler…speciellt när man har barn… att inte bli hysterisk för en repa i EKbordet som vissa blir…
  Själv har jag alltid haft gamla slitna möbler och fått höra ett och annat genom åren om skabbiga stolar och dylikt…inte illa att man ligger rätt i tiden nån gång, haha!
  kram på dig!

 • Vit som snö

  Jaa, du har så rätt! Viktigt är att känna glädje och inspiration av bloggandet, inte känna det som krav och prestationsångest! Vi har nog av krav i det dagliga livet.
  Dina kotavlor är så gulliga!
  Kram Cilla

 • Jill i Fyra Rum och Kök

  Roligt att läsa! Själv tror jag helt och fullt på att man ska unna sig själv att ha det precis som man vill hemma. Det är ju där man vill trivas som allra bäst, kunna ladda batterier och bara må bra.

  Hoppas du får en bra start på veckan!

 • Lotta

  Hej,ja du har så rätt såå.Men som sagt Rom byggdes inte på en dag….
  men du har lyckats bra med att inreda erat hus,till ett mysigt,lantligt hem med små medel.Ni har det JÄTTEMYSIGT.Kramisar Lotta

 • Anonym

  Ja precis! Jag tar det i omgångar för man har varken tid ork eller råd att man ändrar ju sig under resans gång med. Först nu börjar jag känna mig nöjd, härlig känsla när man har gjort allt själv…

  Trevlig bok du har fyndat.

  vi ses;)

  Kram Pia-livet på fyran

 • Loppisliv

  Hej Anna! Så fin kotavla och boken har så vackert omslag med underbar spis på. Visst är det så att man vill ha allt på en gång, men det är en resa som tar sin tid. Jag känner att nu när mina barn är stora så hinner och kan jag mer än när barnen var små. Allt har sin tid ju. Jag beundrar dig för du hinner med så mycket, tänk ändå att ni har ju flyttat och hunnit med så himla mycket i ditt nya hus också. själv är jag så lat och ibland orkar jag knappt tänka på inredning även om det surrar av ideer i huvudet jämt…hihi Lite i taget är nog bäst för både kropp och själ, man måste få längta lite också…Ha det gott min vän. Kram Paula

 • Jillsan

  Hej Anna!
  Gillar dina kotavlor, hel läckra!
  Du har så rätt i ditt inlägg, det är bra att någon påminner oss om detta i bland, allt måste inte vara perfekt, allt blir inte klart direkt och framförallt måste familj och vänner gå före, för hur kul är det att sitta i det perfekta huset helt själv!
  Ha en bra vecka!
  Kram, Jill

 • Anonym

  Så sant det är det du skriver, det låter som om du har skrivit ner mina tankar!
  Jag försöker leva samtidigt som jag försöker få till det så som jag vill ha det här hemma.

  Kram Pernilla

 • Anonym

  God morgon min Vän!

  Vilka kloka ord! Sååå sant det du skriver. Tycker att många glömmer, att om man vill ha ett RIKTIGT lantligt hem i den riktiga, franska stilen, då ska det vara allt annat än just perfekt. Att inreda med själen tar tid, men det är då, du får ett hem som ingen annan har.
  Önskar dig en underbar ledig dag!

  Kram
  Dorthe

 • Fru Skrot - Rouva Romu

  Du skriver så bra – exakt mina tankar! Det är så mycket som jag vill förändra hos oss men på samma gång är jag lycklig över saker och ting som jag redan har. Har faktiskt börjat fundera på naturen och sånt, att det är liksom helt vansinnigt att bara konsumera hela tiden och köpa nya grejor!! Jag köper nästan allt från loppisar och om jag nu skulle köpa nya möbler, skulle jag aldrig skaffa nya! Varför, om man får gamla och fina till samma pris eller billigare!?

  Ni har det så fint hos er – en riktig lantlig dröm! 🙂

  Ha det så bra!

  P.S. Ursäkta att min svenska är inte så bra… 😉

 • envilsenloppa

  Vilket härligt och behövligt inlägg !
  Saker tar tid och måste få ta tid , hur ska man annars få det så personligt som man vill , saker måste få växa fram !
  Ha en riktigt fin vecka nu !
  Kraam !

 • Hannis

  Du har så rätt i det du skriver!
  Man gör ju vad man kan och vill utifrån dom förutsättningar man har.
  Och det viktigaste av allt är att det ska vara kul och att man trivs!
  Livet ska inte handla om att prestera,det är det för kort för.

  Ha en skön ledig dag!!

  Kram Hannis

 • LantlivsAnette

  Gomorron Anna !!
  Åhh vilken fin bok du har köpt!!
  Visst är det ju så att man vill ha det lantligt överallt i hela huset, men man får ta det eftersom…och det är viktigt att inte känna någon som helst press och stress, det ska vara roligt med inredning..
  Tänk vilken resa du har gjort !!
  Köpt ett annat hus och sålt erat förra, nu har du målat och donat..helt fantastiskt att vi har fått följa dig på denna resa !!
  Ha det gott
  Kraam Anette

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »