nyår

Odlad jätte loka!

Såna här stora flaskor med stooor porslinkork letar jag alltid efter på loppis..Denna fyndade jag för ett tag sen!
Fick med mig blommor från en odlad jätte loka .När jag var och hälsade på min mamma..Hon har gjort så fint i en slänt med massa blommor!

Odlad Loka tillskillnad med den loka som ofta växer i dikeskanterna..Är ofarlig..Man blir inte bränd av den odlade varianten..Ska nog ta och plantera denna variant..Otroligt majestätisk och fina blommor!

I dag är det min sista dag innan semestern! Hurra hurra hurra!! Det ska bli så gott..5 1/5 veckors härlig ledighet..Med massa utflykter och lata dagar!! Det har jag längtat efter!!

Mitt arbete håller på att läggas ner,,,Det ingår i kommunens sparkrav att stänga ner 3 boende..Ett av dem är det jag arbetar på..Just nu håller vi på att flytta vårdtagarna..De har fått nya hem..All personal har fått nya jobb..Otroligt tragiskt att man gör så här mot gamla människor och deras familj. Vi har inte kunnat förhindra detta utan bara gjort allt runt flytt och kontakter ..så bra som möjligt!

Jag kommer att börja arbeta i hemtjänsten till hösten. Det ser jag framemot.Jag är inte glad för att min arbetsplats stängs..Men jag är glad för ett nytt jobb..precis en sån spark i baken behövde jag för att ta mig samma att göra nått annat..Nu är bollen i rullning..Nu vågar jag pröva vingarna och ta nya steg i livet..Vi får se vad som blir härnäst!!

Ps: Såg här från en annan dator att bilderna är gröna..fy va trist..ursäkta den dåliga kavliten..kram kram!!

Ha det så bra goa bloggvänner!!

Kram Anna

21 Comments

 • Hannis

  Dom är inte gröna på min dator!
  Bilderna alltså=))

  Vad skönt att du trots allt fick ett annat jobb!
  Hoppas att det blir bra!

  Önskar dig en underbar semester!
  Kram Hannis

 • Evans

  Hejsan! Fina bilder och grattis till förändringen, jag gjorde själv en sådan för 5 år sedan efter 30 år. Det har varit en utmaning, men så roligt jag har haft under tiden. Ha det gott/Eva

 • Lisa.L

  vad skönt att höra att du är possitiv till ditt nya jobb =) jag är också ute efter sånna flaskor med porslinskork, dom är så vackra! Jag hittade en jätttte stor sån för några veckor sen som rymmer hela 2 Liter =) mvh Lisa

 • Anonym

  va härligt Anna m utmaningar..idag skall katten kastreras och olle skall till Alfred 14.30 och leka han var där hela kvällen igår funkade bra så jag och lena bestämde kul att de hittat varann igen…sen skall jag sola städa lite och bada..vår värmepump har en ac skööönt inne kan jag säga..dock inte i sovrummet på kvällen 32 grader…phu..kram

 • Anonym

  va härligt Anna m utmaningar..idag skall katten kastreras och olle skall till Alfred 14.30 och leka han var där hela kvällen igår funkade bra så jag och lena bestämde kul att de hittat varann igen…sen skall jag sola städa lite och bada..vår värmepump har en ac skööönt inne kan jag säga..dock inte i sovrummet på kvällen 32 grader…phu..kram

 • Lilla Blanka

  Hej Anna!

  Skönt att det är dags för semester för dig också! Då börjar vi jobba samtidigt sedan 🙂
  Fy vad tråkigt det är när de tar sånna där beslut. Lider med de äldre.
  Jättefina bilder, underbar växt, visste inte att den hette Loka. Amandas kanin heter Loka och hon sitter här bredvid och noterade detta *hihi*
  Hoppas vi ses snart!
  Kram
  Mia

 • LenaS

  Flaskan är så fin, jättelokan likaså!
  Visst är det trist med alla dessa besparingarna, men som du säger att kanske detta öppnar till nån ny utmaning….
  ha en fin dag!
  kramis/LenaS

 • Vitt o Vältummat

  Kommunerna borde tänka på de gamla först och hellre släppa till en krona extra för att slippa flytta på dem. Men så är det. Sparkrav och arv gör människan girig…
  Kram/Åsa

 • Made in Persbo...Carina

  Hej vännen!

  Underbara bilder tycker jag (även om de är rätt gröna även på min dator….så himla svårt det där med färgåtergivningen. Alla sitter vi med olika skärmar och olika inställningar och man vet ju faktiskt bara hur bilderna ser ut på ens egen).

  Men vet du, sådana flaskor hade jag ett gäng "förr" men ung och dum som jag var rensade jag bort dem och SLÄNGDE dem….tur man har fått lite förstånd nuförtiden, hi, hi.

  Ska bli så spännande att se vad du kommer att företa dig framöver…jag får en känsla av att det blir mer än att bara byta jobb 😉
  (*viskar* själv var jag och lämnade in några handgjorda tavlor i en butik igår så vi får se om det finns något intresse för dem).

  Jag jobbar idag och imorgon, sen är jag ledig också. Vi får höras på hemmailen om hur det blir med träffen. Jag var förresten inne på loppisens hemsida du tipsade om och jag blev eld och lååågor! Vill dit NUUUU!!!

  Ha det gott tjejen!
  Kram, Carina

 • Liten Bod

  Jag älskar också sådana flaskor! Fick med mig en hem från loppis i söndags … Trist att man alltid prioriterar pengar framför människor, men kul med lite omväxling för dig. Kram, Tina

 • Loppisliv

  Jaaa vad fin blomma, kan man odla dessa i trädgården?? Det visst inte jag. Underbara bilder, det ser så gammeldagsa ut. Vad skönt med semester, lite över en vecka kvar för mig. Grattis och lycka till sen med nya jobbet. Ohh en loppisrunda med dig det hade varit underbart men jag kommer ju med make och barn i bilen och de vill säkert inte med på det, hihi Jag hör av mig som sagt, verkar som vi ska upp v29, är du hemma den veckan eller?? Kramisar Paula

 • LantlivsAnette

  Gomorron vännen !!
  Åhh, jag tycker att bilderna är sååå fina, jag gillar också de där flaskorna med porslinslock på..
  Åhhh, så nu får du semester !! Sååå härligt..njut och ha det bra.
  Ett nytt jobb, jaa du ser, livet tar sina vändningar, så blev det ju för mig också…
  Nu håller jag på med loppis förberedelser, himmel det tog två timmar att resa tältet..puuhh..jag höll faktiskt på att ge upp där ett tag…
  Ha det gott Kraam Anette

 • Mamma Millan

  Go morron vännen!!!
  Tack för din hälsning!! japp…jag är ju et litet kakmonser ju!!!

  jättevacker glasflaska md porslinskork!!!
  Själv har vi en hel bunte åenäs flaskor hemma..från årnäs gama glasbruk. Maken är ju därifrån!

  Ha en fin dag i solen!!

  Millan kramar♥

 • Ida

  Hejsan Anna!
  Vilken otroligt gullig flaska och vilken söt blomma. Visste inte ens att det fanns en blomma som hette Loka. Så mkt kan jag om blommor.

  Vad tråkigt det är när sparkraven påverkar människor som är så sårbara. Hoppas dock att flytten går bra.

  Grattis i förväg till semestern.
  Kram Ida

 • Körsbärsgården

  Godmorgon Anna!

  Förändringar behöver inte vara utav ondo utan kan tom föra goda saker med sig som man inte tänker på i början. Hoppas Du blir att trivas med Dina nya arbetsuppgifter och med arbetskamrater och brukare!

  Jag har varit tidigt uppe och vädrat igenom huset ordentligt. Skönt med lite svalka inomhus då sommarvärmen slagit till med full kraft ute. Har två krassliga barn och lite svalka gör dem gott.

  Önskar Dig en skön dag och nedräkning till semestern! 🙂

  Morgonhälsning från Karin.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »