nyår

S K Ö N H E T…..

Fyndade den vackra Gustavfsberg skålen för ett par dagar sen. Jag bara älskar mönstret så vackert! En riktigt skönhet!

Jag känner det att jag är lite osynlig periodvis här i bloggvärlden. Det är ok med mig. Har bara mycket runt mig. Jag tittar in så ofta jag kan!I lördags var jag hos Marie Min lilla veranda. En underbar dag. Möten med många goa vänner. Tack Marie för din gästvänlighet. Du bor så ljuvligt!Kram! Du är välkommen hit på en fika!!

Här hemma går vitvarorna sönder pålöpande band! För ett par veckor sen gick kyl och frys sönder. Sen dog varmluften i ugnen.Men ugnen funkar att använda iallafall. I går gick tvättmaskinen sönder. Den är nog 20 år. Har bytt den mot en mycket tystare variant!Den förra lät som ett reaplan.!Sen så gick mobilen sönder. Ja , ja sånt händer. Men det goa var att det bekom mig inte. Jag var bara så glad och lycklig i går. Så tacksam för livet och allt bra som händer i mitt liv! I går satt jag och skrev en text till ett reportage. Det är så otroligt roligt. Jag älskar att skriva! Jag är bara så glad att jag får göra det jag har längtat efter, det är en så häftig känsla att ta nya steg i sitt liv.

Tänk allt började med bloggen för ca 2 årsen…sen kom huset och där började det roliga på allvar. Mer om det en annan dag..

I dag så ska jag till min mormor och morfar. Det ska bli så roligt. Fick en sån längtan efter dem när jag jobbade förra veckan . Sen blir det kvällsmat hos Carina på vägen hem. En riktigt trevlig dag ligger fram för mig!

Jag önskar er den bästa dagen av alla! Något jag har kommit på är att försöka att inte se på omständigheter så mycket utan vara tacksam för det man har, och vad man kan göra för andra man möter! Wow vilken känsla man får inom sig då!

Ps. Nästa gång vi ses hoppas jag på att få visa vad jag köpte hos Marie!
Kram Anna

21 Comments

 • Millas hem

  Hej Anna!

  Ja, det var en vacker tallrik! Jag är så svag själv för gamla tallrikar med fina mönster, lite roligt att blanda också vid bjudningar!
  Maries hem är fortfarande väldigt närvarande i mina tankar, och det är ett av det vackraste hemmen jag någonsin sett.

  Stor kram till dig!

 • Torparfrun

  Det var en jätte fin skål som du har hittat!
  Det ligger en hel massa i det där med att uppskatta vad man har i livet, man (läs jag) glömmer allt för ofta att stanna upp och faktiskt njuta av allt det fantastiska. En sak värt att öva på!

  Kram Torparfrun

 • Marie

  Är det där skålen som du pratade om i lördags? Den var verkligen superfin, förstår att du blev glad när du hittade den!

  Hoppas att du hade en mysig dag igår med din mormor och morfar och att du och Carina fick en trevlig kväll ihop.

  Kram på dig goa Anna!

  Marie

 • STENLYCKA

  Hej!
  Hoppas du hade det bra hos mormor och morfar och att du fick något riktigt gott hos Carina. Jag blir glad när jag läser din blogg och hur positiv du är trots allt som gott sönder den senaste tiden.
  Vilket vackert mönster det var på skålen är det svart?
  Ha en fortsatt bra vecka!
  Kramen

 • Vit som snö

  Härligt!!! Det kunde ha varit ett bistert inlägg med tanke på allt surt som drabbat dej men du kan se det stora i det lilla- det tycker jag är såå underbart! En sån inställning får man jobba på!
  Vad kul att det rullar på med reportage för er!
  Fint fynd också.
  Kram Cilla

 • Kamomilla

  Åh, trots dina motgångar orkar du vara så glad! Du är en spännande människa! 🙂

  Tänk att allt kan gå sönder på en gång, det brukar vara så. Men sen efter det så kan ju det bara gå uppåt, inte sant?

 • Helen

  Ljuvlig tallrik!

  Jag känner igen det där, med maskiner som brakar ihop på löpande band. Inte kul för ekonomin…

  Men som du också påpekar, gäller det att fokusera på det positiva.

  Kloka ord!

  Kram!

 • Marguerite

  Underbart Anna, både du o jag vet ju varför det går att må bra och vara lycklig och tacksam trots att allt runtomkring verkar rasa. Vi har ju vår Gudstro som bär oss genom allt!
  Kram Marguerite

 • LenaS

  Ibland tar en massa annat en massa tid i livet och det är bara att inse att det i vissa perioder är så, kul att du får skriva!
  Skålen är jättefin!
  Ha en fin dag!
  kramis/LenaS

 • Viveka i Bläckhornet

  Hej du goa Anna!

  Kan man annat än bli glad då man tittar in hos dig? Näää..du förmedlar en sån värme och äkthet att man blir varm ända in i hjärteroten 🙂

  Mysigt att besöka mormor och morfar. Önskar att mina var i livet. Jag och mormor stod varandra väldigt nära och hon är nog den snällaste människa jag mött i livet. Tänker ofta på henne.

  har ju också läst om den magiska Marie och hennes hem! Det lär vara något utöver det vanliga. Vilken dröm att få komma dit. Ser verkligen fram emot att se vad du köpt.

  Hoppas nu att haveriet av vitvaror är över. Trist och dyrt när det händer.

  Njut av din roliga dag

  Varma kramar
  Viveka

 • sara på hedepipan

  Ja livet är ett mirakel och man måste se det vackra och det underbara med det. Men alltid kan vara svårt, livet är ett prov. Men igen, man lär sig massor av detta och man kan inte vara nere för det.
  Kroppen säger ibland ifrån och då är det bra med kära nära.
  Saker i all äro men känslan för någon eller några vinner över allt.

  Ha en super dag själv.
  Kramar från sara

 • Lilith

  Jättefint mönster på skålen! Har du något mer porslin ur samma serie?
  Låter som om ni hade en underbar dag hos Marie!
  Aj då, vad ni har otur med vitvarorna! Ofta är det ju tyvärr så att går en sak sönder så är det inte länge förrän nästa sak också gör det, suck… Men bra att du tar det hela med ro och inte jagar upp dig i onödan. Det är ju trots allt sånt som händer.
  Vilken härlig inställning du har, och så sant det är att man ska vara tacksam för livet och allt bra man har och som händer! Att få göra det man älskar gör verkligen liver värt att leva. Det ena leder till det andra… och så bra det kan bli sen i slutändan!
  Önskar dig en minst lika fin dag! 🙂 Kram!

 • Tulipa

  Hej Anna!
  Vilka fina ord. Låter verkligen som att du är nöjd och lycklig med din tillvaro. Man kände sig väldigt tillfreds med att läsa vad du skrivit…

  Alltid vackra bilder hos dig!

  Vilken trevlig dag du har framför dig!
  Njut!

  Kram Mariette

 • Nordingården

  Å vilken vacker skål och sked och foto!!! Ja du har så rätt. Men jag är nog lite egen för jag är expert på att både se omständigheter OCH samtidigt vara ohyggligt tacksam över det jag har! Jag älskar det lilla och jag älskar livet! Men, det är inte alla förunnat och jag tror dessvärre det kan vara svårt att lära sig det,man har det i generna el ej… men nog hade jag varit lite frustrerad över att så många vitvaoror och mobil gått sönder samtidigt men som sagt, jag hade varit lika glad på kvällen sen ändå- som du: ) Mari. Å du, grattis än en gång till det jobb du vill hålla på med och du tog klivet!

 • Loppisliv

  Godmorgon Anna! Underbar tallrik, håller med dig mönstret är ljuvligt fint på den. Visst var det en magisk dag vi fick hos Marie, himmel så vackert hon bor. Huvudet är fullt med ideér nu. Det var så himla roligt att få träffa dig igen också.

  Knoppbrädan ska upp idag 🙂 Har hittat en plats till den nu efter att ha sprungit runt i hela huset och provat…hihi Tusen tack för att du sparade den till mig så länge. Ska bli spännande att se vad du handlade på Brocante marknaden, och så hoppas jag vi träffas snart igen. Ha en underbar dag. Många Kramar Paula

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »