Jul,  recept

Stämning….

Foto: Anna och Martin Von Brömmsen

Foto: Anna och Martin Von Brömmsen

Åh, vilken härlig tid vi går tillmötes! Jag bara älskar advent! Det dagliga piffet. Ni vet! Man får en idé och förverkligar den! Sen står man och tittar på det man skapat!

Just en sån känsla hade jag när jag grejade inför Julreportaget! Vi brukar använda vedspisen att duka upp på. Tyckte det var så mysigt att arrangera lussemys på den! Mormors fudge hade jag med recept på i tidningen. kan verkligen rekommendera dem. Så lätta att göra och så otroligt goa!

Här kommer receptet!

4 dl socker
2 dl grädde
100 gr smör eller margarin
200 gr mörk blockchoklad

1: Smält ihop smöret med socker och grädde i en kastrull.Småkoka i 5 min.

2:Blanda i blockchokladen

3:Häll upp smeten i en form med smörat bakplåtspapper, låt svalna.

4: Skär upp och lägg fudgebitarna i en burk. Förvara svalt!

Ha en go helg!
Kram Anna

25 Comments

 • The Joy of Nesting

  Greetings Anna,

  I have been reading and following your blog for a very long time. Your eye for what is beautiful is incredible!! In my post tonight I talked about your beautiful blog and also the Magazine Jeanne de Arc Living. Please come by for a visit if you have time. Be sure to pack your swimming suit and the sunscreen, the weather and the beaches are wonderful this time of year!! 🙂

  Pattie 😉
  Mazatlan Mexico

 • Anonym

  Vilken lycka att ha en vedspis att dekorera, det vill jag med ha en dag.

  Jätthärliga bilder och fint repotage om er i Julhem

  Kram Lena

 • sagolika sinnen

  Hej!
  Det ser verkligen lovely ut. Du gör så fint! Får man smaka….;-) Jag pysslade igår och tog fram jullådorna från vinden. Men du… Vilka polare vi fick dras med sen, flugorna hade lagt sig till sängs bland juldekorationerna så mannen blev frenetisk med handduken o slog ner dom trötta stackars flugorna som fick liv igen o började sakta o tröttsamt slå ut vingarna för en sista flygtur. Jag tyckte så synd om dom, o blev nästan sur på riktigt på mannen. Men det va ganska många flugor så det blev så att mannen vann.
  Idag ska jag fortsätta med pynteriet eftersom jag är hemma o är mammaledig.
  Må så gott kära du
  –<-@

 • Kamomilla

  Kära nån ändå så vackert!!! 🙂
  Det riktigt tumlar om i maggropen av bilderna, härliga härliga färger!

  Utlottning och jubileum hos mig denna vecka! kika in!
  Kram, Kamomilla

 • Madame Petite

  Mamma, fru, husägare, arbetskamrat, pysselfia, inredare, sockerbagare, husrenoverare, fotograf, skribent, bloggare….

  Det är för mig ett mysterium hur du hinner…. hur ni har hunnit renovera huset på så kort tid och samtidigt hunnit med så otroligt mycket mer… du har energi som en masugn vännen! Jag blir lika imponerad varje gång jag är här inne hos dig!

  Ser så mycket fram emot att läsa reportagert du gjort… även det i från ditt hem!

  Kramar från Jenny

 • Nordingården

  Hej igen Anna, nu har jag sett reportaget och jag måste säga att det är nog tame sjutton det vackraste kök jag någinsin sett som finns hos dig!! Köket i sin helhet men sen också din touch o smak på det hela, underbart! Och reportaget var toppenfint, vilka proffsiga bilder av paret Brömsen och styling av Marie! Jag blev riktigt uppjagad över det jag såg kan jag säga: ) Mari.

 • Sofia och Marie

  Jag har tidningen, och tycker att reportaget och bilderna är underbara! Och fudge – bland det godaste jag vet! Livsfarligt, allt tar slut om jag är i närheten…
  Hoppas du har en mysig helg!
  /Marie – Systrarna –

 • Lilith

  Vilka vackra bilder! Det var ett jättefint reportage, så kul att få läsa lite mer om dig! 🙂 Och receptet ska jag definitivt testa, låter så gott… 🙂
  Ha en fortsatt mysig helg! 🙂

 • Gúa

  Jag packar för fullt, för jag ska flytta!
  TILL DIN LADA!!!
  Anna, kära Anna…jag är fullkomligt mållös av lycka över ert fantastiska, vackra, underbara reportage!
  …*I knew it*!!!

  Så unikt! Så annorlunda! Så mycket fina saker som harmonierar så självklart i sin enkelhet. Och vilka fina barn du har och snygg man..:)
  Ja, jag kan fortsätta länge, men ändå inte beskriva i ord, den inspiration ni har gett mig.
  Tusen, Tusen TACK!
  Du söta, duktiga, fina Anna! Och så ses vi snart…i din lada.::)

  Största kramen ever till dig…

 • Marie

  Hej Anna!

  Reportaget var superfint, gillar den vackra brickdukningen!!!!

  Visst är det en underbar tid nu när advent står för dörren, såååå mysigt!

  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram Marie

 • Loppisliv

  Hej Anna! Vilken glad överraskning jag fick när jag såg att du också var med i tidningen, flera bloggerskor fanns ju med. Jättefint reportage….tycker din brick dukning är så charmig, du har så många fina idéer Anna och är så himla kreativ. Härligt! Nu har knoppbrädan kommit upp och jag är såååå nöjd, den var värd och vänta på 🙂 Stor kram till dig o Trevlig helg//Paula

 • Viveka i Bläckhornet

  Hej Anna gumman!

  Har nyss varit och handlat och köpte då jultidningen. Visste inte då att du och Anita också var med där. Jag blev så glad att jag ropade rakt ut.
  – Titta Anna och hennes familj är här! Alla omkring mig trodde det var en släkting till oss. Men visst är det så att fast man aldrig träffats men pratas via bloggen så känns det som en gammal vän när det kommer i tidningen 🙂
  Alltså sååå fint ni har det. Längtar tills du kommer hit… 😉

  Kraaaaam
  Viveka

 • Sköna o Gröna Ting

  God morgon Anna!
  Får nog ta mig en tur in till byn och ladda hem en massa jultidningar verkar det som :):)….
  Receptet har jag sparat, kanske blir lite julbak till veckan och då skall jag testa fudgen…, mums!
  Önskar dig en underbar helg…
  Kram Marianne

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »