nyår

Nu ska vi beställa fönster..

I dag har jag varit och tittat på fönster! Har hittat ett fantastiskt ställe som gör fönster. De fönster vi ska ha är traditionella två glasfönster sidohängda med fasta spröjs! Kanon fina!! Det var en otrolig upplevelse. Ni som har ett hus där huset har blivit bestulen sin skönhet, ni vet nog vad jag pratar om. Jag ska ge tillbaka huset dess ögon, ja så känns det för mig.

Jag respekterar allas tankar om renovering och förnyelse. Det var en tid på 90 talet då det var i ropet att förnya, förbättrar gamla hus till moderna hus i nytt stuk!!Så var det, för mitt hus med. Just nu pågör en långsam uppväckning av vårt hus. Jag håller på att skala av lager efter lager av pålagt modernt material. Det går inte fort , men det går framåt! Det känns som om jag befriar mitt hus. Någon annan med helt annan syn skulle nog tycka att jag fördärvar vårt hus som tar bort det nya raka, men, men vi har alla olika syn, det här är min syn!!

Om du vill ge ditt hus synen igen! Kan du alltid kontakta dem på Allarängen Snickeri . De gör flera sorters spröjsade fönster, trapper, dörrar och kök i gammal stil!

Ps: Ursäkta min bilder i dag, eller rättar sagt, så här är det hemma nu, skräp på golven och grejer över allt. För att kunna ta dessa bilderna har jag fått fösa massa saker runt soffhörnet. Jag är mitt uppe i text skrivning just nu, då får hemmet fallera. !!

Ha det så gott!

Kram Anna

16 Comments

 • Millygarden

  Hej Anna,

  Ska bli spännade att få följa ert projekt med fönsterbyte. Vi hade samma problem med vårt hus när vi köpte den -99. husets andra våning hade fått alla fönster utbytta på 60-talet till perspektiv fönster lika som dina vi bytte dom flesta men har balkongdörr och sidofönstert kvar. Som tur är hade man behållit alla orginal fönster på bottenvåningen och det är vi så glada för. Lycka till med förvandlingen.
  Kram Marina

 • Lisas torp

  Du har helt rätt i detta med fönster! Det skär i hjärtat när man ibland ser gamla vackra hus där fönstren är utbytta – det är som svarta hål och ser fruktansvärt ut tycker jag!

  Vilket lyft det blir för ert hus med de rätta fönstren! Spännande att se hur det blir!
  Lisa

 • Jojo

  Härligt köksreportage!
  Me laiki 😉

  Vårt hus har också varit med om "modernisering", men ala 80 talet.. Grrr.. Gillar om jag ser rött då jag ser mitt fina lilla röda hus med vita knutar, och stora kvadratiska fönster.. Morr.. Men det får vänta tills jag har råd att ens ffantisera om att byta.. Tills vidare kör jag på i köket och renoverar 🙂

  Kram Jojo

 • Vita verandan

  Hej Anna!
  Inte behöver du ursäkta dig. Ser så fint ut. Kul att få se rummen från den vinkeln. Vi kände så när vi började riva i vårt hus, att vi bryr oss om det. Blir säkert jättebra med nya fönster, det gör ju allt på ett hus.
  Det är tur att huset fick er till ägare!
  Lycka till med skriverierna!
  Kram Anna

 • Sussi

  Ni är fantastiska, förstår inte var ni tar all energi ifrån! Det kommer att bli jättefint, det är jag övertygad om…
  Ni har det så fint hos er, du är så duktig på att få till alla detaljer till en supermysig helhet så man bara vill kliva in i bilden och slå sig ner i soffan…

  Kram
  Sussi

 • Nattmia

  Nya fönster skall det bli hos oss med, de skall ha i stort sett samma utseende som de som är idag, som hängt sedan huset byggdes -36.. Jag håller med dig att det var inte alltid så lyckat att "moderenovera" på -90 talet.. Gamla hus skall ha gammal känsla tycker jag..

  Kram Mia

 • Inspiration i vitt

  Du gör såååå rätt som plockar fram det som en gång är menat att det ska vara. Du kommer att få ännu finare med de vackra fönster du beställt. Alltid så vackert hos dig Anna.
  Kram på dig/Ingela.

 • Lantliv i Norregård

  Hej!!
  Var har gett tillbaka vårt hus sina ögon;o) De han inte byta ut alla som tur var!!! Och de som var utbytta låg uppe i kokhuset, efter mycket möda sitter gamla glasverandan och de andra utbytta fönstren uppe igen;o)

  Köpte Hus & Hem idag, reportaget om Ert kök var så fint!!

  Trevlig Helg! Kram Malin

 • LantlivsAnette

  Åhhh Anna !! Tack för att du tipsar om detta ställe, jag skulle såå hemskt gärna vilja ha fönster med genomgående spröjs på vårt hus..jag håller med dig, det är sååå viktigt med vackra fönster på ett hus..
  Hela övervåningen har kvar sina gamla fönster hos oss, men tyvärr inte på nedervåningen..
  Kraaam Anette
  P.s Ska bli så spännande att få se dina val sen…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »