nyår

Inred med konstraster..

Jag är en förespråkare av att inreda med konstraster!
I mitt jobb som inredningstylist, är mitt uppdrag att skapa livfulla reportage som ger mersmak. 
Jag har träffat på många olika sorters hem och människor genom åren. 
De hem som gjort starkast intryck på mig är de hem där inredningen är gränsöverskridande,fulla av kontraster och motsättningar. Vad sägs om röd vit randigt tak, likt ett cirkus tält,eller dramatiskt svarta väggar,med en inredningsdekor i guldmetallic.
Hemmen med den mest kraftfulla inredningen där inredningen är dramatisk och hänförande,är ofta inredd med ett spektrum av matt och blankt, mjukt och hårt, stramt och lurvigt.
 Det är motsatserna som skapar liv,och håller ihop helheten.
Nyss så besökte jag ett mysigt bonnakök, med en bohemisk touch. Där fanns en härlig tavelvägg med allsköns konst och runt det gamla vackra trärena bordet samsades gamla pinnstolar målade i silver och guldmetallic. Spretigt kanske någon tänker,men så var det inte alls! Helheten var enhetlig, mjuk och spännande där de metallicfärgade stolarna hade en alldeles särskild effekt på omgivning. 
Man kan helt klart säga att stolarna gjorde rummet. 
Det är när man tar ut svängarna som man synliggör varandra och skapar harmoni.
Jag tror att vi alla lite till mans längtar efter glitter och glamour i vardagen. Saker som glimrat har alltid gett oss det där lilla extra. Just nu är guld och koppar heta inredningstrender. Glitter och glamour har lämnat de fina salongerna och har flyttat in i folkhemmet. Förr var det vackra väggklockor med tjusiga sniderier, guldramar i rokokostil som stod för flärden i hemmen.  Idag finns det en uppsjö med lampor ljusstakar, skålar i skimrade koppar och guld. Dessutom så pryder böcker från Dior,Coco Chanel våra hem. Modeskapare som använder sig av kontraster,där det ena plagget efter de andra skimrar i kapp i flärdfulla metallicnyanser.
Alcro har tagit fram en en serie med mettalicfärger i flera nyanser. Förutom guld och silver finns det grönt,gult,orange,blått,rosa. Färger som får vardagen att skimra. Dessa färger kan målas på allt från väggar till lampfötter, och kan ge ditt hem ett spännande uttryck där matt möter blanka motsatsen. Färgen Dekor Metall fångar upp ljuset och förändrar hela uttrycket i rummet. Det som är så spännande och utmanade med Dekor metall är att en metallfärgad yta upplevs olika beroende på vilken form den har, och hur ljuset faller på den,dessutom så påverkar de olika målningsättet hur man upplever ytan.
Inlägg i samarbete med Alcro.

One Comment

 • International Directory Blogspot

  This is not a spam
  Hello I'am Chris From France!!
  You Have A Wonderful Blog Which I Consider To Be Registered In International Blog Dictionary. You Will Represent Your Country
  Please Visit The Following Link And Comment Your Blog Name
  Blog Url
  Location Of Your Country Operating In Comment Session Which Will Be Added In Your Country List
  On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
  I ask you to follow our blog! thank you
  http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
  Happy Blogging
  ****************
  Detta är inte ett oönskat
  Hej I'am Chris !! Från Frankrike
  Du har en underbar blogg som jag anser vara registrerade i internationell ordbok blogg. Du kommer att representera ditt land
  Finns på följande länk och hur din blogg namn
  Blog URL
  Operationell leasing av din land där kommer att bli hur Session Tillverkad i ditt land lista
  På höger sida, i "gröna listan", kommer du att hitta alla länder och om du klickar på dem, hittar du namnen på bloggar från detta land.
  Jag ber er att följa vår blogg! tack
  http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
  Grattis Blogging
  ****************

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »