nyår

Reportage – Lev landlig

Av Anna Truelsen Foto Carina Olander

Den Norska tidningen Lev Landlig har precis publicerat ett av mina favoritreportage.
Jag älskar verkligen Ulla-Britts hem på Svartön i Strömsvattudal. Huset är så välbevarat, där det gamla får finnas kvar. Ulla-Britt gör så få ingrepp som möjligt på huset, hon förvaltar det bara och låter huset får vara kvar som det är och andas förr i tiden.
Ha det så gott/Anna

2 Comments

  • mia

    oj vad vackert och romantiskt!! jag och min man går och våndas lite i tankarna just nu om vi skall ta över mitt föräldrahem eller inte…det är i sanningens namn alldeles för stort för oss nu när våra barn är vuxna och stilen är typ som på detta vackra hus med lite äldre elegant stil med en underbar tomt därtill men som om man synar noooga behöver fixas både här och där…fast, genom att titta och läsa detta hem fick jag lite nya ideer…man behöver ju faktiskt inte dra igång värsta renoveringen och röja runt!! man kan ju göra som denna modiga kvinna och bara FÖRVALTA sin gamla skatt och låta huset vara! hmm..nu måste jag ta mig en funderare till, kanske vi vågar, det här med att dra igång en husrenovering när man just blivit 50 och precis är klar med sitt eget boende kändes lite motsträvigt men så behöver det ju inte vara om man sansar sig.

    Tack fina du för all inspiration och intressanta texter,mvh Mia

  • Othilia

    Så vackert, jag blir lyrisk. Det lantliga ligger mig verkligen varmt om hjärtat. Men Anna, jag har tagit till mig stilen
    Kolonial, sedan du var hemma hos mig. Så nu försöker jag hålla den stilen. Men jag gottar mig i den lantliga stilen här, och riktigt känner doften av löv. Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »