Dubai,  mina reportage,  resor

Rove Hotel; Downtown -Dubai

Tjejresa i samarbete med Ditt Dubai.

Min goa resekramrat Paulina. 
Hennes blogg hittar ni här och henens instagram här.

Till vänster är Sheikh Khalifa i Abu Dhabi avbildad och
bilden till höger föreställer Sheikh Hamndan som är son till Sheikh Mohammed.
Sheikh Khalifa är president för hela United Arab Amirates där Dubai är ett av 7 emirat.

På fredagar kan man boka in sig på hotellets Brunch.

Vi hade fantastiskt fin utsikt från vårt hotellrum. Skyskrapan i mitten är ju Burj Khalifa och 
de två skyskraporna på var sida tillhör Address Hotels.

Det tar bara ca 7 minuter att gå till The mall. 
Där kan man shoppa allt i från kläder i från Armani till HM. 
Karma Kafè ligger på baksidan av The Mall Dubai intill Dubai Fountain. Jag kan rekommendera att man tillbringar en dag i gallerian då det finns så mycket att titta på och det är lätt att gå vilse så man behöver ett par timmar på att förstå hur allt hänger ihop. 
Inne i gallerian finns flera restauranger, men ingen serverar alkohol. Men flera av restaurangerna intill The Fountain serverar alkohol. Det bästa är att fråga i dörren innan man går in i en restaurang i fall man vill dricka något med alkohol i då inte alla serverar alkohol.
Taxistopp finns i parkeringsgaraget i botten på The Mall. Följ skyltar och ställ dig i kö. Jag måste säga att jag förvånades stort över att det var en sådan ordning och reda i Dubai. Jag har rest i flera muslimska länder och det brukar vara totalkos där. Här är allt välorganiserat. Ifrån gallerian kan man välja att åka vanlig taxi eller Lexus taxi, de är något dyrare än vanlig taxi men Lexusbilarna bjuder på grym komfort och är så snygga. Något som jag verkligen uppskattade var att ”taxidrivern” bad oss att sätta på bältet,det är ovanligt utomlands.

De två likadana byggnaderna heter Damac Buildings i DIFC.

Vi bodde två nätter på det ursnygga hotellet Rove i downtown. Alltså jag älskade det hotellet och jag tror att det faller de flesta skandinaver i smaken. Det är hur snyggt som helst och är inrett i en ”Urbanstyle” med skön ”layback” känsla. Tycker att det påminner mycket om designhotellen i Danmark, som jag är mycket förtjust i.

Sales managern berättade för oss att folk i alla åldrar och nationaliteter bokar in sig på hotellet. Allt från tjejresor, till affärsmän. Folk trivs trivs här helt enkelt, då läget är så centralt och man kan stanna ett par nätter utan att bli ruinerad.  Det finns även de som inte har något kontor som sitter på hotellet och jobbar då miljön är så kreativ och optimal för arbete, det finns dessutom laddningsmöjligheter intill de flesta bord både i restaurangen och i lobbyn.

Hotellet ligger supercentralt och på bara 7 minuter är man i The Mall som man kan se i från hotellet. Ett toppenläge helt enkelt. Som ni ser,så  ser man Burj Kahlifa i från vårt rum med, det är ingen dålig utsikt.

Hotellet har gym, pool och soldäck med grym utsikt,där skyskraporna blir en mäktig fond.

Jag kan verkligen rekommendera några nätter här,då jag tror att de flesta känner sig hemma här.

Fortsättning följer…


Ha det så gott/Anna

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »