hälsa

Håranalys – jakten på svar

Håranalys i samarbete med Hälsoliv i Varberg

Som jag berättat tidigare så är jag på jakt efter svar om varför jag inte har full hälsa och inte får de träningsresultat som jag borde få efter det jag presterar, trots bra kost och träning. När jag gjorde DNA -testet så fick jag reda på många intressanta saker som att jag tex saknade fettförbränningsgenen och hade svårt att gå ner i vikt. Jag trodde att testet skulle visa att jag hade probem med blodsockret då jag ofta får blodsocker dippar. Men sköter jag min kost och äter 3 huvudmål och flera mellanmål på en dag så håller det sig stabilt.

Jag tyckte det var konstigt när DNA-testet inte visade något problem med blodsockret och min resa att finna svar fortsatte. Jag tog hjälp av Paulina som är lymf och andningsinstruktör då mycket tydde på att mitt lymfsystem fungerade dåligt. Det var ett steg …

Nästa steg på min resa var att göra en håranalys på Hälsoliv i varberg. Ett hårprov togs och skickades in på analys och för några veckor sedan fick jag resultatet. Ett resultat som bekräftade det jag misstänkt i många år.
Jag backar tillbaka till februari för ca 7 år sedan då jag sökte läkare pga av att jag trodde att jag hade ämnesomsättningsproblem. Prover togs men jag hade normalvärde. Jag tyckte det var konstigt men, jag lade om kosten i hopp om att få igång förbränningen.
När jag fick svaren på håranalysen så visade det just att jag hade väldigt låg ämnesomsättning och ökad sköldkörtelproduktion och påverkade binjurar. Tänk att jag hade haft rätt redan för 7 årsedan. Det kändes väldigt bra att få det svart på vitt och nu är en tid inbokad på vårdcentralen och den här gången ger jag mig inte de måste gå till botten med mitt problem. Min mamma, moster och mormor har sköldkörteproblem så det finns i släkten så det är inte så konstigt om även jag har samma åkomma. Jag har i alla fall sluppit struma som de drabbats av, tack o lov!
I från Hälsoliv blev jag ordinerad en sammansättning vitaminer som skall balansera upp obalanserna i kroppen och jag hoppas givetvis på effekt, det vore fantastiskt.
Om du också är intresserad av att göra en håranalys så kan jag varmt rekommendera Hälsoliv i Varberg. Det kostar 1500 kr och då ingår ett återbesök där man går igenom provresultaten.
(En kostnad tillkommer om man vill köpa de kosttillskott som som är rekommenderade utifrån varje persons analys.)
Foto Carina Olander

Mitt långa hår är ju ett minne blott då jag har fått klippa av det då det gått av genom att jag använt en hårdetox och en inpackning som skulle rädda upp håret. Och det märklig är att när jag var i väg och gjorde ett reportage för några veckor sedan så började jag och kvinnan som bodde i huset att prata om  våra hårproblem då det visade sig att hon hade använt samma hårprodukter som mig,de som hade bränt av mitt håret. Det kom även fram att hennes mamma har sköldkörtelprobelm och att hon misstänker att även hon har det.

Det var verkligen ett fantastiskt möte för mig som ytterligare bekräftade att något är fel i min kropp och att det går att härleda till sköldkörteln då håravfall är en vanlig åkomma när man har problem med sköldkörteln. Man kan även ha problem med blodsockret, vilket förklarar en hel del i mitt liv samt att man blir lätt kall. Jag är ofta iskall och fötter och fingrar domnar ofta bort av kyla.

Det skall bli spännande att gå till doktorn och jag kommer att ha med papprerna från håranlysen. Så håll tummarna för mig att jag får den hjälp jag behöver. Det vore helt fantastiskt att ha en ämnesomsättning som fungerar som den skall.

Fortsättning följer.
Ha det så gott/Anna

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »