renovering,  samarbete

Lutat, olja och vaxat trägolv.

Inlägg i samarbete med Oscars Golv och Bona 

Slipa trägolv
Nu är vårt trägolv från Rappgo renoverat. Oscar på Oscars golv har gjort underverk med det. Det ser ut som ett helt nytt golv.
lutat trägolv
Älskar den ljusa färgen på trägolvet och hur dagsljuset blänker på det. Golven känns så slitstarka nu och har en fantastisk smutstålig yta. Visst de är lite hala men det kommer bli bättre med tiden.

 

Rappgo furugolv
Oscar lade in ett nytt golv i hallen och så gjorde min pappa dörrtrösklar i furu. Det gick tyvärr inte att få ihop de gamla och det nya golvet då det nya trägolvet var 0,5 cm bredare, men det här blev bra med. En renovering är full av kompromisser och detta är en kompromiss som blev väldigt bra.
slipa trägolv
Foto Oscarsgolv: Här är Oscar i full gång med att slipa vårt trägolv.
slipa trägolv
Foto Oscarsgolv:  visar trägolvet i köket där det var som mest slitet. Det var nästan chockerande att se hur fint golvet blev. Borta vara de fula slitaget och golvet såg helt nytt och fint ut.
Bona
Foto Oscarsgolv:
furugolv
Foto Oscarsgolv

Vi lämnade ett kallt och ruggigt Sverige förra tisdagen och då tog Oscar på Oscars golv över. Han och en kollega satte genast igång med att göra underverk med våra golv. De skickade bilder i från varje dags arbete och vi blev helt exalterade när vi såg bilderna.

Så här behandlades våra golv.

  • Dag 1: slipades alla golven med en slipmaskin  Flexisand som har powerdrive dvs har fyra trissor som man sätter slippapper på. De började med Korn 60, sedan 80 och avslutade med 100.
  • Innan de gick hem för dagen så lades ett lager med Bonas Nordic ton vit på golvet. Produkten har samma effekt på golvet som ett Lut men är inte ett Lut.
  • Dag 2:Började de med att skrubba bort kalkresterna i från gårdagens behandling av golvet med Flexisandmaskinen. Och lade sedan på ett lager av vitpigmenterad olja  – Bona Craft Oil frost.
  • Dag 3: lades ett lager på med Bonas Hårdvaxolja med 5 % vitt i.
  • Dag 4: ett sista lager vax lades på och nu fick golven vila ett par dagar innan de kunde gås på.

Jag fick ett pressutskick i från Bona i somras och kontaktade dem med en gång då jag såg stora fördelar med deras produkter då de har tagit fram allt i från slippapper till produkter, till maskiner till att ha utbildat golvslipare. Dessutom så har de bra städprodukter. Jag gillar när något är genomtänkt och att man verkligen vet vad man håller på med, det känns tryggt. Kontakten med Bona ledde till att de sponsrade med produkterna till golvet och förmedlade kontakten till en golvslipare i Varberg – Oscars Golv. Jag fick god kontakt med Oscar och vi bestämde oss att samarbeta och arbetet med att slipa och behandla våra golv bokades med rabatt. Jag kan verkligen rekommendera Oscars Golv i Varberg då det är ett företag som verkligen vet vad de gör. Oscar är trevlig och professionell och gör ett otroligt bra jobb.

Är ni ni nyfiken på produkterna som vårt golv är behandlade med, klicka då gärna in er till Bona, de svarar gärna på frågor och kan hjälpa er att hitta ett företag där du bor som ni kan anlita för att reparera era trägolv.

Ha det så gott/Anna

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »