hälsa

Minskat i omfång, helt otroligt nog!!!!

 

På sista tiden har mina byxor börjat hänga och jag har fått ett rejält ”gällivarehäng”. Min man har sagt till mig att gå och köpa nya brallor, ler:) Vågen  visar inte direkt att jag gått ner en massa i vikt, den förändring jag märker när jag har på mig mina brallor uteblir på vågen.

Visst hade vart kul om siffrorna sjunker  men det viktigaste är ju att jag minskat i omfång.

I går tog jag på mig min favorit kjol, även den var stor nu. Den har tidigare suttit som en smäck, placerad högt upp i midjan. Nu så hamnade den strax över löftena och den thigta passformen var ett minne blott. Bilderna till höger är i från slutet av februari och bilden till vänster var igår. Så häftigt, ser ni skillnaden?

Då kanske ni undrar vad jag har gjort för förändringar? Ni som har följt mig ett tag vet ju om min kamp med att gå ner i vikt, och hålla vikten. Min ämnesomsättning har varit fel på i många år. Fast enligt läkarna så är det inget fel på den, men enligt alternativ sjukvård så är det fel på den. Vilket var väldigt skönt att få höra då jag gjort allt man kan för att gå ner i vikt och sedan hålla vikten. Jag är liksom proffs på mat, vad man skall äta eller ej, äter knappt något mjöl eller socker över huvudtaget, är noga med att inte äta massa fet mat osv. Rör på mig, tränar mycket osv. Det enda som händer är att jag går upp i vikt fast jag borde gå ner, med de ansträngningar som jag gör.

Det där med att äta sunt och röra på sig mer har liksom inte funkat på mig. Sjukt störigt då jag är en oerhört målinriktad person och är beredd att göra allt jag kan för att nå mina mål. Inga problem att inte äta kakor och godis etc om jag kan få gå ner  till min ideal vikt. Jag är 170 och 70 kg har alltid vart en bra vikt för mig. Nu väger jag 81 kg, inget jag känner är direkt jobbigt, men jag skulle gärna vilja komma ner till 70 kg. Om det blir så det vet jag inte. Jag har ju väldigt mycket muskler, men jag har även en hel del fett att ta av, så vi får se. Det är inte så viktig vad vågen säger, men jag vill gärna bli av med rulladerna runt höfter och mage och övre lår.

Bollen är i rullning!

Vad har jag gjort för förändring då?

Tränat flera gånger i veckan, det har jag ju gjort i många år. Ätit sunt, ja det är liksom så jag äter. Den stora skillnaden är att jag har börjat med två olika behandlingsformer som är perfekta att synka då båda arbetar för samma sak, en frisk och hel kropp.

För ett år sedan lade jag om mitt andningsystem. Jag började andas med munnen istället för näsan. Min vän Paulina som är utbildad andning och lymfinstruktör visade mig hur jag skulle väcka upp kroppens lymfsystem, genom att stryka på lymfpunkterna. Nu när jag ser tillbaka och utvärderar så har jag fått en helt annan syreupptagning i kroppen och jag kan hantera livet mycket bättre med hjälp av andningsövningarna, ett superbra redskap mot tex stress.

Planen var att jag även skulle gå på Lymfmassage hos Paulina på 4shape i Horred, men Paulina avrådde mig då jag var inne i en oerhört intensiv renoveringperiod och då en sådan här form av massage sätter igång massa saker i kroppen, så hon ville inte att jag skulle belasta min kropp med mer än det jag redan axlade varje dag.

Tidigare i år, någon gång i början av året så kom jag i kontakt med Ing-Marie som utöver integrativ zonterapi. När jag läste på hennes hemsida så kände jag det här är precis vad jag behövde. Många av henens ”patienter” hade fått ordning på sin kropp, och jag förstod att ämnesomsättningsproblem var en vanlig orsak som många sökte sig till henne med, och hade fått goda result av behandlingen.

Ing-Marie satte igång med att behandla mig och det hände massor redan första gången. Hon kände på min fot att jag hade en obalans på min ena äggstock, vilket resulterade i en blödning dagarna därpå. Om det var en cysta som löstes upp vet jag inte, men det kan ha varit så. Så coolt. För er som inte är så insatta i zonterapi så är våra fötter skapade med en karta över hela kroppens organ, och när en utbildad zonterapeut känner över ens fötter så känner de vad som behöver rättas till i kroppen.

Det andra som hände var att hon berättade att jag var väldigt kort i musklerna vid axlarna. Hon tryckte på en punkt för att få syre och cirkulation in i axlarna och det som hände därefter var att mina axlar satte sig rätt position, de har tidigare alltid varit framåt lutade. Äntligen kan jag nu ha axlarna i rätt position när jag tränar och min hållning har blivit så mycket bättre.

Efter detta har jag gått på flera behandlingar och Ing-Marie märker hur mina kropp blir starkare och starkare och känner av hur min cirkulation blir bättre och bättre i kroppen. Och jag känner mig starkare för varje dag som går.

Jag har även börjat dricka mer vatten och dragit ner på mejeriprodukter för att hjälpa kroppen att läka.

Lymfmassage

Jag började även att gå på lymfmassage hos Paulina och efter förra gången så känner jag hur mitt lymfsystem är i gång. Så häftigt. Paulina uppmuntrade mig även att massera lår, rumpa och mage med en massagestav med piggbollar, för att få bort ”hormonslagg” som sitter som fettdepåer runt om kring det partiet.

Summan av det hela är att Zoonterapin och lymfmassagen har börjat att få i gång mitt lymfsystem . Jag blir inte heller krasslig av träningen och kan träna fler dagar i veckan.

Jag är så tacksam  för behandlingarna jag gör hos Paulina och Ing-Marie, känner mig så lycklig över att se att min kropp äntligen svarar.

Jag ser framemot att se vad som mer kommer att ske. Min förhoppning är att mitt tinnitus ska försvinna, det är en tinnitus som uppkommit av att kroppen är stressad, slemhinnorna i bihålor och en örat har svullnat upp och därav har jag haft mycket problem med dålig hörsel, täppt i huvet mm. Jag känner inte alls av det på samma vis längre och är övertygad om att det kommer försvinna.

Det finns så mycket mer att berätta, men stoppar här i dag. ställ gärna frågor om det är något ni undrar över.,

Vill ni kontakta Paulina för att få mer info och andning och Lymfmassage så hittar ni henne på 4shape i Horred.

paulina@4shape.se

Och vill ni komma i kontakt med Ing-Marie som utför Zonterapi så hittar ni henne här.

Här och här hittar ni tidigare inlägg där jag skrivit om min kamp.

Ha det så gott/Anna

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »