Matrummet,  samarbete

Måla om

I samarbete med Benjaminmoore.se

När vi tapetserade om i vardagsrummet så visste vi att vi skulle behöva måla om väggarna i matrummet. Planen var en neutral grå kulör. Det slutade med att jag dundrade på med samma kulör som sonens rum målades i.

Jag har levt med tron att det inte funkar med mörka kulörer här. Det stämde inte. Det funkar hur bra som helst då vi har vita paneler etc.

Jag målar bara med färg från Benjaminmoore.se då deras färg är i världsklass. Oerhört pigmenterad vilket innebär stor frihet för mig. Jag kan spika upp nått på väggen och sedan ändra mig, spackla igen hålet. Ta fram rollern och endast måla den yta som jag lagat. Förglagren smälter samman och det blir inte flammigt.

Färgen jag målat med heter SCUFF-X och är i från Benjaminmoore.se i kulören S5000-N . SCUFF-X är egentligen överkurs i mitt matrum men då jag hade den hemma så kändes det bra att använda den. Det är en extremt slittålig färg som är perfekt att måla i alla utrymmen som utsätts för hårt slitage.

På väggarna i köksdelen har jag låtit färgen Aura i kulören Metropolitan vara kvar för den funkar fint med den mörka grå kulören.

Vad tycker ni om förändringen? Jag är supernöjd. Det lustiga är att bordsunderredet är målad i samma nyans som väggen men då det är så mycket ljusinsläpp där så upplevs den ljusare. Tror jag ska ta och måla om det i en ännu mörkare kulör.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »