histamin, allergi, aip,lchf, häsla
hälsa

Hälsan kommer inifrån!

Summan av kostomläggning jag gjorde för att må bättre är 5,5 mindre i vikt och en massa överkänslighetsreaktioner!

Mår jag bättre?Svar; både ja och nej!

Vi backar tillbaka lite. För några veckor sedan lade jag om min kost till att äta Histaminfri kost och har följt dessa listor

  1. SGHI alá AIP Paleo 
  2. Food Compatibility list – Histamine

Jag åt havregrynsgröt till frukost och gjorde min egen havremjölk och bakade mitt egna majsknäckebröd som jag åt med smör och Gouda ost.  Efter ett par dagar så fick jag kraftiga reaktioner direkt efter frukost. Efter lite detektivarbete så förstod jag att jag varken tålde havre eller majs. Men, det var ju inte histamin i det? hum!  Varför reagerade jag då? ja det kan man undra, skall återkomma till det lite senare.

Här finns recept på majsknäcke. Äter ni enligt SGHI listan så ersätt solrosfröerna med pumpakärnor, ersätt även sesamfröerna med linfrö. Välj olivolja eller kokosolja som fett då det är bättre fettkällor.

Till lunch och middag var det mest kyckling och vit fisk som te x , torsk. Jag har verkligen fått en favorit rätt och det är Torsk som jag tillagar på en bädd av silverlök, selleri, rotselleri, fänkål och grönkål. Krydda med svart peppar och salt, då det är enda godkända kryddorna. Stek i massa smör och häll på grädde och vatten och puttra ihop, detta har blivit en favoriträtt och är helt histaminfri om man tillagar fisken fryst. För mig som älskar att laga mat och gå loss med kryddor så kändes det lite om om livet tog slut när jag började äta den här kosten. Jag kunde ju bara använda salt och peppar, ingen chili, citron eller lime. Istället för att deppa ihop totalt bestämde jag mig för att hitta ersättning till syran som jag gärna ville tillsätta i maten i form av citron och kom fram till att lingon skulle vara perfekt. Och sedan dess har jag lingon till allt i stort sätt. Lingon ger fin syrlighet och är oerhört nyttigt.

Jag åt iallafall histmainfri kost i 3 v, hade tänkt 4 veckor men efter alla reaktioner som jag ficks avbröt jag efter 3 v. Det svullnade över ögonen så att det såg ut som jag hade tre ögonlock och det brann i huden, vilket fick mig att återintroducera livsmedel med histamin. Det har gått bra, men  jag undviker fortfarande tomater, paprika, citron, lime. Har fått reaktioner av halloumi men tål grönmögelost. Socker och spannmål är ”big no no”, för mig då de bara ställer oreda i kroppen och då jag vill ge min kropp bästa förutsättningar att må bra så kommer de inte in igen.

Sen jag slutade med histaminfri kost står vågen still. Kanske för att min kropp måste jobba med de livsmedel som jag äter som jag inte tål, trots att jag inte får någon större yttre reaktion. Bara en gissning! Jag har små reaktioner nästa hela tiden, ögat kan rinna, pirrar i huden. Det funkar, bara jag slipper svullna ögon och hud som brinner. Nån sa till mig att de upplever att kroppen måste vänja sig vid livsmedlen igen som man plockat bort och då kan man få reaktioner tills kroppen kan bryta ner det som ger överkänslighetsreaktioner. Jag vet inte, men det skulle kunna vara så.

Vad sjutton ska man äta om man inte äter spannmål och produkter på majs kan man ju tänka. Jo, man kan äta rårispasta & rårisspaghetti  dyrt som sjutton men helt klart värt det. Har även hittat ett grymt bra recept på pizzadeg på bovete och då det inte är ett sädesslag så kan jag äta det, har inte hunnit testa att göra denna pizzadeg ännu men det ser väldigt lyckat ut.

Så, nja, jag mår egentligen sämre av att ha ätit Histamin 0 kost, då jag nu reagerar på saker jag aldrig tidigare reagerat på. Får te x hemska ögonsvullnader av att äta halloumi. Det fick jag inte innan den histaminfria kosten.

På sätt och vis så skulle jag vilja göra dessa veckor med histaminfri kost ogjorda, för det är lite som ”pandoras box” har öppnats. Men å andra sidan så har jag letat upp en massa info om det här med överkänslighets reaktioner och har kommit en bit på väg, och det är ju tack vare detta elände som jag gått igenom.

Om jag rekommenderar någon annan att äta histmainfritt???  vad sjutton skall jag säga om det? Du får testa på eget bevåg. Jag tänker så här. Om du vet att du reagerar på vissa livsmedel, undvik dem. Plocka bort gluten och socker. Vill du ta det ett steg längre så plocka bort glutenfritt mjöl som innehåller vetestärkelse. Gluten och socker startar inflammationer i kroppen och ger en sämre tarmflora. Har du överkäsnlighetsreaktioner och t ex  IBS så är det gluten och socker du skall börja med att plocka bort.

Jag har landat tillbaka på en lchf/paleo kost. Anledning till det är att jag var helt symtomfri under de 5 åren jag åt LCHF, inga överkänslighetsrgktioner eller gallbesvär. Har enligt två olika test fått det bekräftat att jag inte skall äta chili, paprika, spannmål, majs etc och det gör man inte i en strikt  lchf kost så där är nog förklaringen till varför jag mådde så bättre med LCHF. Vill ni hitta bra recept på lchf mat som är naturlig mat, inte en masa kött, fett och bacon så hittar ni det här.

Under dessa veckor med histaminfri kost samt ända fram till nu har jag gjort två olika behandlingar för att få min kropp att må bra. Jag var på läkarbesök för drygt två månader sen då jag ville att de skulle kolla mina sköldkörtelvärden då min kropp inte funkade som den skulle. Kroppen klarade inte av att träna, utan jag blev sjuk efter varje träning.   Det spelade ingen roll hur bra jag åt, hur mycket jag rörde på mig. Jag gick inte ner i vikt. Mina värden var bra, men jag visste att det var något som inte stämde.

Jag bestämde mig för att göra en fullkroppsanalys hos Mia som använder sig av bioresonans som är byggt på kvantfysik, dvs man behandlar min kropp på distans genom att jag har lämnat ett torrblodprov som hon matar in i sin Bioresonas/frekvens maskin. Behandlingen bygger på att originalblodkroppen alltid har kontakt med ursprungsblodkroppen och på så vis kan hon behandla mig medan jag ligger hemma och vilar. HUMBUG, kanske nån tänker! Men du kan läsa vetenskapliga bevis i länken här:

Ni får gärna tänka att det är humbug, men jag var villig att att testa, mår man inte bra så har man inte råd att inte försöka bli frisk.

Så här beskriver Mia en fullkroppsanalys!

”Med hjälp av DNA (blod och/eller naglar) som skickas till mig så gör jag en scanning via bioresonans/ frekvenser.
Via den otroligt  känsliga mätutrustningen så får jag fram var det är belastningar i din kropp. Jag kan med analyser då oftast hitta roten och orsaken till dina eventuella symtom.
Det kan vara patologiska orsaker, virus, parasiter, bakterier, brister, allergier, obalanser mm som jag hittar som orsak.
Allt detta kan vi då titta på och på bästa sätt hjälpa kroppen i balans igen.
Med ex. Kostråd, näring och såklart samtidigt som stärkande behandling även det på distans.
Mer information om bioresonans och frekvensterapi hittar du på min hemsida www.miasstillness.se

Mia erbjuder mina följare/bloggläsare rabatt med Koden ”AnnaT”

  1. Fullkroppsanalys 500:- rabatt
  2. Distansbehandling 100:- rabatt
Gäller 1 gång per person och sorts rabatt.
Mer info på @miasstillness följ länken i bio
Nu kommer jag till den lite roligare biten, där jag ska berätta att jag faktiskt mår bättre. Jag har låtit Mia behandla mig en gång i veckan och jag mår mycket bättre. Från början var min kropp hårt belastade. Skökdkörteln, binjurar, lungor, hjärtklaffar, lymfsystemet, hjärnan, levern mm var ansträngda.
För ungefär 1 vecka sen så stod jag i mitt kök och bara fick till mig att nu har det vänt. Dagen efter gjorde jag behandling på distans som vanligt och hör och häpna efter den dagens behandling var det dessa saker som jag nämt bra. SÅ JA; JAG TROR ATT DETTA FUNKAR! nu pausar vi i 2 veckor för att låta kroppen få vila sen så ska vi se hur det går för kroppen och fortsätta behandla det som inte är som det ska.
Med biresonans och frekvensbehandling behandlar man inte symtomen utan man behandlar orsaken. Det gillar jag! Jag vill inte äta en massa medicin som lindrar symtom, utan jag vill ge min kropp möjlighet att bli frisk istället.
Det andra som jag gjort är att jag har gått på behandling hos Paulina som är utbildad inom lymfsystemet. Hon har behandlat mig med elektrisk akupunktur ( Micro electronic acupuncture) . Fokuset har varit mitt kejsarsnitt och blindtarmsärr då ärr stoppar flödet i kroppen och förhindrar lymfsystemet att fungera som det skall. Att jag hade stopp i kroppen syntes tydligt då det var bulligt både under över över mitt bikinisnitt. Ja, ni fattar! Med hjälp av behandlingen från Paulina så har min mage minskat i omfång, huden har blivit fastare och det är inte alls så hårt runt och under ärret längre. Lymfsystemet har börjat att transportera bort de stagnationer som suttit fast som består av slaggprodukter i från döda celler, proteiner, fett, överskottsvätska, tatueringsvätska, asbet mm. Paulina har även behandlat flera andra organ som varit belastade.
 Jag har pausat även från denna behandling och kommer att fortsätta om 10 dar. Ska bli kul att få visa er före och efter bilder sen. Kan ni fatta min degmage som jag har haft i snart 25 år ha börjat krympa, inget har funkat tidigare!

Upp till dessa två behandlingsformer så har Paulina coachat mig om hur jag kan göra egenvård för lymfsystemet. Jag rullar min kropp med en piggroller och föser kroppen uppåt mot lymfnoderna.Har även en massage apparat som jag köpt hos trendrehab med rabatt som Paulina erbjuder sina kunder och de som är med i hennes Facebookgrupp Lymfsystemet . Jag gör andningsövningar dagligen och har sedan något år eller två lagt om min andning från att andas med mun till att andas med näsan. På nätterna tejpar jag min mun med hundvänlig tejp, finns på Ica, det är en plåster tejp. På så vis syresätter sig min kropp bättre.

Jag äter även flera olika kosttillskott som jag tänker skall hjälpa min kropp och äter en probiotika som är lämpad för histamin överkänslighet. Nu kanske jag  inte har histaminöverkänslighet, men då jag har överkänslighetsreaktioner så verkar denna vara den bästa.

Den här sommar är det som allting har lättat, jag har sänkt axlarna. Gör allting långsammare och pressar inte min kropp, jag känner verkligen att ”lugn och ro systemet ”är aktiverat.

När vi aktiverar Lugn och ro-systemet, parasympatiska systemet, så bildas välbefinnande-hormoner i kroppen såsom Oxytocin och Endorfiner.

Min djupandning gör att min kropp har ett bra utgångsläge att läka. Är vi stressade och andas korta andetag med munnen så blir det inget vidare för kroppen.

Att hitta hälsa är inte lätt. Det jag kan rekommendera är

  1. Bioresonas och frekvensbehandling för att hitta källan till det som inte funkar i kroppen.
  2. Lymfbehandlingar och elektronisk akupunktur
  3. Egenvård för lymfsystemet
  4. utesluta gluten och socker ur kosten.
  5. Göra ett allergi eller överkänslighets test och uteslut sedan de livsmedel du inte tål.

När Mia scannade min kropp så kunde hon se att jag inte tål majs och spannmål och jag har även gjort en håranalys som bekräftade samma saker. Min plan är att Mia fortsätter att behandla mig och tills vidare undviker jag dessa livsmedel tills jag blir frisk. Jag har även träffat läkarn igen som har skickat en remiss till allergikliniken, för att höra vad de har att säga.Jag vill veta om jag har för låg nivå av enzymet Dao som har i uppgift att bryta ner histamin.  Nästa inlägg får handla om hur det har gått fram tills dess och vad de kom fram till där.

Jag kan tips om några bra poddar att lyssna på där man tar upp kroppen som helhet, där man får matnyttiga tips om hur man kan gå vidare i jakten på att få må bra.

Fråga gärna om ni undrar något. Jag är inte proffs på detta men jag tror att jag med min resa kan vara till hjälp för andra. Kram Anna

13 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »