nyår

Nu när hyllorna kom upp….

Så fick jag äntligen användning för min fina lampa jag loppisfyndade i sommras!! Vi har tagit bort ljusrören. Lite ljus skador dock inte , så denna lampan blir nog bra..Enda problemet är att den har en sån otroligt lång svart sladd..Men jag har gömt sladden så gott det går, bakom sakerna på hyllan!


Ja, då är denna etappen så gott som klar..Jag håller på att måla panelen runt köksfönstret. Blir klar med det i dag..Sen är det nästa etapp.Vilket innebär lite mer panel, kakling och ny fläkt..Den fläkten vi har sitter så ooootroligt lågt..40 cm från spisen..Så nu så ska vi ha fläkten i rätt höjd..Skönt med lite rörelseutrymme när man lagar mat!!

Lök är så smaskigt..Det kan man aldrig ha för mycket av hemma..I dag så ska jag laga fisksoppa..Mums!!Receptet hittar ni här
Är så otroligt glad för köket..Jag har ju gått o burit på köket sen vi såg det i augusti..hur jag ville ha det har fått växa fram..mannen har fått grunna med..hur han vill att det ska va..Lite av hans ändringar får ni se nästa vecka..Han ville ju från början ha överskåpen..men han är väldigt nöjd med köket nu!!Men han tycker det är vitt!!Jag tycker det är så vilsamt , lugnande och läkande..En kill kompis till mannen skojade om att folk kan komma hit och få ljusterapi!!Tänk om fler målade vitt hemma..jag tror att de skulle må bättre…Ljus mijö gör alla gott..om den är hemtrevlig och ombonad!!

Tack alla ni goa för era hälsningar..Jag har inte riktigt hunnit runt till er alla..men jag kikar in lite då och då..Är så glad för kontakten med er..Ni berikar mitt liv!! Kram Anna

52 Comments

 • Jeanettes hus

  Fint som snus!!!!

  Vira vacker vit spets eller tunnt organsa tyg runt den fula sladden.

  Har gjort så själv och det blev kanonbra!

  Vitt är så ljuvligt, håller med dig om att det är vilsamt!
  Och tänk så lätt det är att bara ändra om när man har vitt.
  Nästan allting kan byta plats och vips så känns hemmet som nytt.

  Jag har själv precis placerat en gammal barnstol på ett bord och vacker kruka med murgröna i
  Ett vakert stileben som jag snodde idéen från Jeanne d´Arcs magasin.

  Bild kommer senare på min sida.

  Anna,
  Var ligger den antik affären i Helsingör där du köpte trumpeten i höstas???? Är dom dyra eller billiga???
  Tacksam för tips

  Ha det bara bäst i ditt nya kök
  Kramisar Jeanette

 • Hanna i Det stora grå huset

  Och du berikar mitt liv! Blir alltid så glad av att läsa dina texter, och att se dina underbara bilder.
  Lite roligt är det också, för i helgen satte vi upp hyllor i köket som nog kan liknas vid dina… Hihi! Blev sååå nöjd!

  Ha en fin söndag!
  Kram Hanna

 • Anonym

  Köket blir verkligen jättefint och vad ni jobbar på, du måste ha många timmar med penseln och färgen men det är ju så att det går bra när man tänker på hur fint det ska bli. Jag har haft bloggpaus men nu är jag tillbaka eftersom jag insåg att jag måste få dela med mig av min inspiration.
  Kram Susanne

 • Inspiration i vitt

  Hej Anna, ditt kök börjar växa sig fram som en ljuvlig dröm i vitt, det kan inte bli mycket finare nu. Du har så otroligt vackert och så mycket vackra saker överallt, din hylla med allt det vita på, underbart.
  Om du vill så får du gärna skicka fler bilder på allt vackert du har.
  Kramar till dig.
  /Ingela.

 • Lotta

  Hej,Vilket jättefint kök ni fått till,tänk vad vit färg och lite öppna hyllor gör.Fast du har ju gjort så mysigt överallt,så du har det väl i ”händerna”.Trevlig helg!
  Lotta

 • hemtrevnad marie

  Det bllir vekligen superfint Anna!!
  Och nu kom jag på att jag inte fått upp redalådorna från Ikea, som jag skulle vitmåla när vi satte upp köket sommaren -07!
  Det är bra att bli påmind hos andra, hihi!
  Dessutom köpte vi en smidesställning att hänga i taket , för grytor och annat, den har inte heller kommit upp, ja kära nån alltid något man glömmer !
  en fin helg önskar jag dig!
  kramis

 • Kamomilla

  Det var nog ett bra beslut att ta bort ljusrören för de ger ju lätt ett kallt ljus. din loppisfyndade lampa pasar perfekt! Vi har ett liknande system och det är nog lite jobbigt med sladden, men vad gör man…
  Era hyllor blev jättefina, det ser verkligen läckert ut!

 • Vackra Magnolia Och Bland Mina Busiga Barn

  Hej min underbara underbara vän!
  Hoppas att veckan varit bra för dig och att du nu njuter av att helgen som är hos oss! Kikar in och beundrar dina fina bilder, det är så roligt att man blir inspirerad av att titta här hos dig!
  Va rädd om dig och glöm inte bort att du är värdefull!
  Kram Tina

 • Willewira

  Jag tycker köket blir hur fint som helst.
  Kommer gärna och får lite ljusterapi… 😉 Längtar såååååå efter våren!

  Jo, ljust kök blir det nästa gång. Vitt eller pärlgrått.

  Tack Anna för att du delar med dig av dina bestyr – mycket uppskattat!

  Trevlig helg!

  Kramar
  Willewira

 • Lilla Blanka

  Hej Anna!

  Åhh UNDERBART, jag älskar det vita kök ni har fått! Det var snyggt innan, men nu är det alldeles underbart!

  Jättefint med hyllorna och allt vackert porslin!

  Japp, jag håller ögonen öppna för gamla glaskonserver, det brukar alltid finnas på loppisen här hemma. Men sist jäg var där för nån veckan sen fanns inte en enda (!) Men det kommer in igen, det är jag säker på, o då köper jag till dig =)

  Åh vad nyfiken jag är på knoppbrädan som din morfar gjort…! En till? Åh nä nu måste jag be Niclas göra en till mig med (ja det har jag ju i och för sig bett honom om, men han har ju en massa andra projekt att tänka på som kakling o sånt *hihi*

  *paus*

  Var bara tvungen att ta en kik till 🙂 Både korg och flaskhållare och den där behållaren som står på bänken passar så himla bra in..!

  Kram goa vän, hoppas vi ses snart igen!
  Mia

 • Hannis

  Fasiken rent ut sagt vad det är fint med dina hyllor i köket!!

  Visst är det så att den vita färgen är rofylld.
  Jag älskar känslan av ro som blir i ett rum i vitt.
  Och nu när ljuset har börjat komma så är det himmelskt!

  Hoppas att du får en fin helg//
  Kram Hannis

 • Anonym

  Hejsan! Va fint det blev!! Å så bra du är på att göra HEMTREVLIGT. För det är som du säger viktigt att ha”rätt” saker till det vita. Detta har du lyckats med!! Glad för er. Du!! Jag såg dig idag – körde förbi! Det var så lustigt för jag visste inte VAR ni bodde…och så åkte jag förbi på morgonen runt 8.15 och såg er gå ut!! Lite häftigt var det allt!!
  Här kommer vi inte framåt med det sista i köket, lister o lite smått, inte just nu. Skolan tar mycket tid och annat i livet…TÅLAMOD får jag ha. Kram till er.

 • Randi

  Vilket drömkök du har skapat. Din porslinsamling ser så spännande ut! Ja, allt ser så genomtänkt ut. Du är så gullig som delar med dig!
  Kram Randi

 • ängeln i vitt

  Hej Anna!

  Himmel vad ni har kommit långt ja, jag har inte varit här på ett tag. Säga vad man vill men vitt är i allafall vitt och en hel underbar färg. Jag håller oxå på att måla om mitt lattekök till vitt… oj,vilken skillnad det blir.

  Lampan är hur häftig som helst.

  Kram på dig / Carina

 • lottens vita och gröna

  oh anna det är ljusterapi, alldeles underbart har du fått det i köket! är likadan att man går och bär på en idée och liksom den måååååååste ut efter ett tag! ni verkar vara ett bra team , du och din man!

  du undrade om det var min nätshop…näää det är en väns!

  ha det gott vännen, jag har just tagit mig en tupplur i mitt ljusrum, uterummet, solen bara flödar in! varmkram lotten

 • Anonym

  Jätte fint verkligen men blir du aldrig sugen på färg??? Slå en kick på bloggen fyrabarnsmamman så ser du min stil/Sylvia

 • Mitt vita hem

  Men vilken fart du har, har inte varit inne på några dagar och hela köket är förvandlat.
  Underbart, helt underbart är det!!
  Jag håller med dig om den vita läkande färgen, jag är övertygad om att jag mår bättre nu när jag börjat att måla det mesta vitt. Och en dag som den här med snö ute och strålande solsken då är det ju helt underbart att vistas i ett vitt rum.
  Ha en trevlig helg. Kram Heidi

 • Marie

  Köket blir sååå fint! Det är så kul att kika in här och se hur köksförvandlingen går framåt för varje inlägg du gör, tack för att du delar med dig! Supersnyggt med hyllorna och allt vitt porslin!!!!

  Ha en riktigt mysig helg!
  Kramar Marie

  Ps. Klart du ska komma hit och fika i trädgården till sommaren!!!!

 • Anonym

  Hejsan Anna, Oooooo vad det blir bra!!!!!! Varför inte vira lite spets runt den svarta sladden!!!! Kram Marguerite
  PS Här snöar jättemycket, myser!DS

 • Anonym

  Phuu jag blir alddeles matt….:) Såååå himla ljust och fräscht och framför allt snyggt köket blir. Nu måste jag visa min sambo det här och så hoppas jag han ger med sig *hihi*

  Ha en skön och trevlig Fredag
  KramP

 • Home No.1

  Hej Annna det blir jättefint…
  Sladde gör inget tycker jag den ska höra till just den lampan på nåot bra sätt…
  och ljusterapi det var ju lite kul sagt!
  Kram Annica.

 • Tulipa

  Det ser alldeles underbart fint ut!

  Ja, inte alla förstår riktigt tjusningen med mycket vitt.
  Förra veckan sade snickaren till mig, som jobbade hos oss, att han tyckte inte om för mycket vitt…det blir som ett sjukhus då…jaha…
  ”Men det tycker inte jag”, var mitt svar!!!
  Även om man har mycket ljust så finns det ju nyanser på allt…eller hur?!

  Ha en fin dag!
  Ditt kök är mitt drömkök!

  Kram Mariette

 • Blonder og perler

  Hei igjen.
  Angående hvitt interiør så glemte jeg å nevne at min sønn syns vi bor på sykehus, og her er man velkommen til å få utført blindtarmsoperasjoner..ja, ja, man blir i hvertfall bedre enn man var før man kom..

  Jeg elsker hvitt og kommer alltid til å gjøre det. Kjenner det samme som du, at det er avslappende og gjør meg godt.

  Kram

 • Millas hem

  Hej Anna!

  Det ser jättefint ut, och jag säger som du ang det vita, men kommentaren om ljusterapin var ju rolig! 🙂

  Glöm irritationen på sladden, tycker jag! 🙂
  Det är ju jättecharmigt att se den svarta sladden som gör att den industriella känslan kommer fram lite!

  Det är så fräscht med allt det vita porslinet på hyllorna, spännande att se fortsättningen!

  Ha en fin helg!

  Kram Camilla

 • Blonder og perler

  Oj, hvor fint det blir! Gleder meg til å se resten.
  Angående den svarte ledningen så kan du skjule den med stoff/tyg. Ellers kan du bytte til en ledning med en strømpe på, i gammeldags stil. Det finner du i lampebutikken i gamla stan i Stockholm, Notre Dame i København og sikkert mange andre steder også.
  Ha det så bra, god helg!
  Kram

 • LantlivsAnette

  Gomorron Anna !!
  Åhh ditt ljuvliga kök kan jag inte få nog av,sååå vackert !!
  Precis som ni har det med eran fläkt har vi det också, den är alldeles för lågt ner.
  Jag vill ha en kåpa sen på högre höjd..som du.
  Ljusterapi, jaa det skulle man allt behöva gå på, jag är sååå förbenat trött just nu,jag jobbar nu i nästan tre veckor i ett sträck, alla dagar, för syrran åker på semester, så det är bara att bita ihop…
  Ha det gott
  Kraam Anette

 • Miss Marple

  Hei Anna!
  Nå fikk jeg enda mer lyst på åpne hyller på kjøkkenet… Du får et så flott kjøkken, og så vet du akkurat hvordan det skal danderes =) Du tar ikke styling-oppdrag, vel..? 😉
  Ønsker deg den beste av alle helger =)

 • Vårt liv i norr

  Så fint ni har det!!

  Här kommer ett galet tips angående lampsladden….går det kanske att måla den eller vira runt vit tejp?
  Ok, det var galna tips, men stör man sig på nåt så måste man ju vara uppfinninsrik 😉

  kram helena

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »