nyår

Vilken helg..

Åh, vad det har varit skönt att vara ledig!Vi har röjt i skogen. Jag har grävt om rabatter, solat och njutit av värmen. Dottern har spelat hög musik och jag har gjort nya musik bekantskaper i form av någon ny tekno som jag aldrig hört. Storsonen och hans kompis har spelat hårdrocksriff på altanen och jag diggat med spaden i jorden. Och så har vi ätit middag ute. Det är mumma för själen det!
 I går kväll tog jag och en god vän en promenad till en fantastisk sjö i närheten. Där satt vi och värmde oss av solens strålar som glittrade i sjön. Tanken om att bada fanns inte så långt borta. Men vattnet kändes mörkt, kallt och väldans djupt. Så badpremiären får allt flyttas fram en smula! 
Hur hur er helg varit?
Jag älskar verkligen mitt jobb, det är så inspirerande och kreativt. Tycker om att planera och rodda allt i mitt företag! Men jag tränar starkt på att vara ledig på kvällarna och helgerna. Som egen företagare har du alltid tusen saker som du kan göra nu. Och det är lätt att lyssna på rösten i huvudet som säger. Kolla mejlen nu så har du mindre att göra på måndag!
Men jag har bestämt mig sedan ett tag tillbaka att jag behöver vars ledig som alla andra som har 8-5 jobb!
Jag behöver mina kvällar och helger, till avkoppling, familj och vänner! Hur gör man då?
Som egenföretagare och speciellt i mitt yrke så har man ju sitt jobb till stor del i huvudet! Jag tränar på att ”prata med mig själv”Så fort jag får jobbtankar så säger jag till mig själv det gör jag på måndag!
 Det funkar faktiskt, fast ibland får man tjata på sig själv.
 Mitt mål som människa är att hålla, inte stressa sönder mig!
 Jag vet att även roliga saker, kan få en på fall!
Hur gör ni för att stänga av arbetet, när ni är lediga?
Ps glöm inte tävlingen, ni har ca 10 dar på att komma på en fantastisk slogan!
Förresten såg det gott ut på tallriken? Här kan ni hitta receptet!
Ha det så gott/Anna

13 Comments

 • Petra / Majas Cottage

  Hej Anna! Vilken fin blogg och härliga bilder! Jag sitter i samma sits som du, älskar mitt jobb/företag och har allt i huvudet, det är jobbb i hjärnan dygnet runt och det är min passion men jag mår så mycket bättre om jag kan koppla ifrån det ibland och leva lite i verkligheten också.. Få energi av min familj och mina fina vänner är bland det bästa som finns och då har man mer att ge företaget också..
  Ett tips, köp en vacker anteckningsbok, skriv ner alla måsten och tankar, prioritera därefter vad du behöver göra denna veckan osv, då behöver du inte ha det i huvudet och vakna mitt i natten och börja spåna vidare på ideér utan då kan du alltid gå tillbaks i boken och se dina anteckningar..
  Vill du ha någon utomstående att "bolla" ideér med så hör gärna av dig!
  Kram Petra
  petra@majascottage.com

 • Inspiration i vitt

  Hej Anna, så härligt det låter, det gäller att kunna ta tillvara och bestämma sig för att ta sånna fina stunder på helger och kvällar, precis som du gjort. Vem har nytta utav en utsliten slut förvirrad person, symtomen på hur det kan bli är många så precis som du säger gäller det att prata med sig själv ganska ofta och då också ge svaren som i bland kommer utav sig själv av nån underlig anledning hihi. Tack för alla fina bilder hos dig och kram på dig/INgela.

 • Jane, Lyckliga Hem

  Vilken underbar vårkänsla du bjuder på. Funderar alltid denna årstid vad fanken jag gör här uppe i Piteå:)Marken är täckt av ett tjockt lager snö ännu, har däremot börjat så lite fröer inne.
  Är i liknande fas när det gäller arbetet, som egenföretagare vet jag att allt hänger på mig att det blir gjort. Är tacksam över att jag har ett jobb jag älskar men det är superviktig att få till balansen, avkoppling och familj, det är precis som du beskriver att man få jobba med sig själv:)

  Ha det gott! Jane

 • PERNILLA

  Ja man har onekligen blivit bättre på att stänga av jobbet med åren …men jag gör som du …pratar förstånd med mig själv 😉 ….och är det riktigt stressigt är nästan det bästa att byta miljö,hälsa på hos vänner , släkt där man måste vara upptagen av annat

  Ha en fin vecka och den maträtten ska tillagas här hemma så småningom också ..ser jättegott ut …

  Kram Pernilla på Piazzan

 • creando

  Jag har minsann sett er arbeta med riset utanför, när jag varit på väg till jobbet. Såg rätt skönt ut i vårsolen, trots arbetet 🙂

 • LantlivsAnette

  Åhh vad ni har kommit långt med våren, här har vi full vinter ännu..
  Jag är väldigt svår på att stänga av jobbet, när jobb tankarna kommer vet du vad jag gör då ? Jag växlar liksom om i hjärnan till inredning, tänker o klurar på hur vi ska göra nu med övervåningen..men det är svårt, hips vips så är man på jobbet i tankarna igen…svårt det där..
  Kraaam Anette

 • Mamma Elva

  Viktigt att koppla av och inte stressa. Tror det är svårare att koppla bort jobbet om det är något man brinner för och trivs med. Förstås känns inte jobbet lika jobbigt då heller. Tycker det är bra att du gjort upp en viloregel.

  Låter som om du haft en toppenhelg! Solen är framme idag med ser jag 🙂
  Ha en bra start på veckan! Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »