samarbete

Vin & mat på The Winery Hotel

Inlägg i samarbete med The Winery Hotel

 Det var väldigt intressant att få gå en rundtur på The Winerys Hotel`s Vineri. Här fick vi smaka på The Winery Red Wine, ett jättegott röd vin, ni vet ett sådant där vin som passar att hålla i handen när man sitter och umgås med vännerna eller med kärleken.

Är ni intresserade av Vintillverkning så tycker jag absolut att ni skall boka in er på hotellet och boka deras vineritur, här får man ta del av hela vintillverkningsförloppet. Druvorna kommer, (tror att det var 10 ton druvor som kommer) i september i från Toscana och som efter processen blir 8000 flaskor vin.

Jag tycker att det är väldigt intressant med vingårdar och vintillverkning och har varit på några i Frankrike och Kroatien. Något som är kul är att vi har druvor hemma i vår trädgård som vi har gjort vin på, men då vi har för lite sol så blir de inte tillräckligt söta, men vi får ett friskt Rosévin av våra druvor. Det är ju inte helt fel.

Restaurangen är otroligt snyggt inredd och jag fick tillfälle att fota där inne innan mörkret hade fallit.

Något suddig bild på mig då skärpan har hamnat på räcket istället för mig, men vad gör det..ler..
Jag är ju en nattsuddare ler:)

Enligt mig, är detta en av väldens godaste olivolja, hade jag haft bättre genetiska förutsättningar med en kropp som tålde massa kolhydrater så hade jag nog valt att leva på bröd och denna goda olivolja. Maten var helt fantastiskt men jag tror nästan att Oljan toppar allt, och då måste jag säga att maten höll högsta klass, så ni förstår vilken amazing olivolja detta var.

Jag valde Winmaker´s Menu
Selection by Terreno
Vår egen vingård i Toscana

Till förrätt tog jag Anka & Gårdsgris
Och ett glas 2012 Terrano Asofia Chianti Classico

Min man valde

The Mineral Menu
Lax som var smaksatt med rödbeta, kapris & pepparot
Ett glas MV les Terres Blanc Ancestral 

Nästa rätt för mig var Ägg med tryffel,spenat & Gruyere och ett glas 2013 Terreno Pinó Nero Igt

Michael fick in Skreitorsk smaksatt med purjo,crisp & parmesan och till det ett glas 2016 A.J Adam Riesling Trocken.

Huvudrätten var himmelsk.
Högrev, rofrukter och en fantastiskt god rödvinssås
Till det serverades ett 2013 Terrno Chianti Classico Riserva
Michael fick in Rödtunga till huvudrätt som var smaksatt med bl.a tryffel, han tyckte 
att den var så god så han pratade om den hela kvällen.
Till det serverades ett 2013 Bourgogne Aligoté

Till dessert fick Michael in en dessert på Havtorn,Choklad, jordnöt och havssalt och till det drack han Les Churelles Chenin Blanc.

Min dessert var himmelsk, jag är ju egentligen inget fan av efterrätter då jag inte äter socker till vardags och gluten osv.

Men min efterrätt va precis i min smak. Arraksglass,hjortron & hasselnöt och så fick jag ett oerhört gott dessertvin till, Terrano Vin Santo Del Chianti Classico

I skrivande stund, ligger min man och sover gott, jag har varit vaken ett par timmar och sett när staden utanför vaknat samtidigt som jag har redigerat bilder och gjort det här blogginlägget. Nu skall vi strax göra iordning oss för den här dagen och se vad det här hotellet har att erbjuda i frukostväg. Med tanke på det jag upplevt hittills så verkar det lovande.
Ha det så gott/Anna

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »