nyår

Musli recept och fixad krukor!

Min vän Paulina gör så god musli. Jag fick prov smaka för några år sedan. Och sen var jag fast! Man håller sig mätt så länge. Det passar mig som har lågt blodsocker och ofta får blodsocker fall om jag inte äter regelbundet.Man kan variera muslin på på många sätt!. Man kan ha russin och apriokoser i. Men jag är inte så förtjust i det. Så därför kommer de inte med i receptet. Men ni som gillar det kan ju lägga i det!!

Här kommer ett supergott recept på musli!

Stommen i muslien!
Rågflingor
Solrosfrön
Linfrö
Pumpakärnor
Hackade sesamfrön

Blanda i vad du själv gillar exempelvis någon eller alla dessa indigrenser!
Mandel
Hasselnötter
Chasewnötter
Valnötter
Kokos
Kardemumma

Lägg allt i en ugnspanna! Ringla över flytande honung 3- 5 msk beroende på hur mycket du gör. Häll över ca 2 dl vatten.
In i ugnen ca 200 grader ca 10 min. Rör runt med gämna mellanrum. Så att det inte blir bränt!
Det ska vara torrt och rostat när det är färdigt. Gå inte så mycket på tiden utan hur det ser ut och känns.
Servera med filmjölk eller yogurt!
Smaklig måltid!

Om ni kikar ut genom mitt köksfönster så ser ni vår fina innergård. Vi la ca 90 kvm marksten för 2 år sedan. Satte upp ett plank mellan vår och grannens tomt. Det blev en så härlig insynsskyddad vrå!

Har piffat upp mina krukor. Murgrönorna var så tråkiga. Ja, här har det vart 4 murgrönor som har gått hädan! Förstår inte varför de inte vill leva hos mig. Så jag fick Flytta de små fina vita blommorna till köksfönstret i stället.

Ja, här blåser det! Det dånar i hela huset, tycker jag! Min 10 åring är hemma denna vecka och är förkyld. Han är hemma själv en stund när jag jobbar. Han gillar att vara hemma själv. Men idag ringde han mig och sa att det låter så många konstiga ljud, och jag känner mig iaktagen. Självklart så satte jag mig i bilen och körde hem. Det tar ju bara 2 min att komma hem! Ja, nu ska vi värma mat och äta tillsammans.
Kram på er alla där ute i stugorna!

15 Comments

 • Sofia

  Hej!
  tack för de snälla orden!
  Tror allt att jag måste prova muslin! Låter jättegod, har också lätt att dimpa i blodsocker och då blir jag lite sur och arg *ler*…
  Spetskappan har jag bara sytt en kanal i upptill och nertill har jag nålat fast spetsen från baksidan efter att ha vikt i dess kant.
  Gjorde så för jag gillar spetsen så mkt och den var rätt dyr.
  På så sätt blir den lätt att flytta!
  Mvh Sofia

 • Kathys Home

  Vilken fin innergård, jag skulle vilja avskilja en del av mig tomt så det blev en trädgård i trädgården…det är något jag skall fundera över..Å visst är det gott med hemgjord musli, min syster brukar göra en egen som är så god…men idag blir det ingen musli …suck…Jag skall ta mig tid till att köpa lite vårblommor idag igen..blev så sugen när jag såg dina…kram kat

 • White Season

  Du hittar verkligen dom rätta sakerna på dina loppisar. Ljuvligt fint och så fina bilder med alla blommor, känns vår när man tittar in här, alltid lika trevligt! Ha en skön helg, Kram Malin

 • Millas hem

  Hallå där!
  Din gosse kände sig säkert väldigt mycket säkrare när mamma kommit till undsättning! Hihi, Skönt ibland att få känna sig som en riktig HERO, eller hur? Receptet skall jag prova! Själva äter vi just nu c-vitaminer som om vi fick betalt för det, nyttigt, nyttigt!!

  Ha en trevlig helg Kram Camilla

 • Vanilla dreams and humblebees

  Müsli… ja det lät så gott det där. När man rostar med honung! Det ska jag prova!

  Vad fint du piffat krukorna… och bloggen! Är det scannern du använt till bilderna eller har du fotat och skrivit ut?

  Kramar i massor från Jenny!
  —<-@

 • Loppisliv

  Vilken fin lampskärm du gjort, och toppen med recept på musli det ska jag prova att göra själv…tack för inlägget på min blogg…visst är det roligt med loppisar…tänk vad kul det är med likasinnade blogg väninnor :-)Trevlig helg..Kram Paula

 • me and alice

  Tjingeling!
  Det är ömma muskeln här!!!
  Hi, hi så du har också tränat. Vilken tur du har som har en egen crosstrainer! Den körde jag mycket på igår. Det känns i lårmusklerna. Körde mycket mage också. Gissa hur den känns idag? hi, hi…Det blir inte mycket skrattande här inte.
  Vad mycket du har hunnit med! Jättesöt lampskärm och så mycket fint porslin och glas.
  Ännu ett av dina mumsiga recept. Tackar så mycket! Fick ett musli recept av a-c i Fint hemma igår också…
  Massor med fredags kramar Susanne.
  Nu ska jag köra sonen på innebandyträning…

 • HannaH i Det stora grå huset

  Vad duktig du är som blandar egen musli, jag köper alltid färdig…
  Tråkigt att dina murgrönor dör, det gjorde mina förut med. Men på sistone har det gått rätt så bra… (Trycker handen hårt mot skallen när jag säger det)

  Imorgon är det lördag, och massor av härliga loppisar att åka på! Vad kuuul det är!
  Sköt om dig tjejen!
  Kram Hanna

 • ippibacken

  Receptet ska jag absolut pröva. I helgen kanske det blir någon loppis om det inte blir så kallt. Just nu har vi -15. Igår hade vi snöstorm, det var mysigt när det var fullt med snö på fönsterrutorna.
  mvh Susanne

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »