kök,  recept

Fattiga riddare och rikt på loppisfynd!!

Här är mitt absoluta bästa fynd på länge!! Jag såg den i fredags.Tyckte den var fin,men jag kunde inte komma på var jag ville ha den…Så jag fick fundera på det.När jag hade en körning till byn där loppis låg så slank jag in och köpte den…
Jag ska säga er att jag har nog aldrig upplevt en hylla som riktigt ”ropade” efter att bli vit! Jag tycker att den blev fantastiskt fin!! Sonen fick den andra hyllan.. så det blev ju bra..
Min morfar har gjort en till tallrikshylla till mig..Den ska vara på andra sidan av mitt köksfönster. Där mina silverbrickor hänger idag!!
Ska hämta den i börkan av april!!

Älskar kannor! På ena sidan står det milk på andra jucie sidan.. Nu har ju 4 av dessa vackra tallrikar. Karotter är bra till allt..så dem tar man gärnamed sig hem!!!

Ett oemotståndligt loppisfynd!!

Vår familj älskar fattiga riddare!! Det blir kalasgott med sylt och glass till!!

Här kommer receptet!
4 ägg
4 dl vetemjöl
8 dl mjölk

Rostbröd

vispa ihop, låt svälla..Häll smeten i en avlångform, lägg i rostbröd. Låt dem suga upp smet. Stek dem sen i stekpannan.

Servera med glass och sylt!
Vi mår iallafall bra nu.Jag mådde bra igår med!! Så det var skönt att få vara hemma och bli stark i kroppen igen..
Jag jobbar ikväll och dagtur på långfredagen…Är ledig helgen men jobbar annandagpåsk..
Lägger in ett lite påskigare inlägg om hur vi brukar firar påsk i helgen!!
Ha det riktigt gott!!
Kära läsare och bloggvänner
Kram MyLovelyThingsAnna

38 Comments

 • mittiminvillervalla

  Mums! Allt du visar är ju mumsigt!
  Loppisfynd, hylla och fattiga riddare! ;o)

  Är ute och flyger på min kvast för fullt! Men mellanlandade en stund här hos dej! ;o)

  Önskar Glad Påsk!

  Kram Monika

 • Änglahem

  Hej Anna,

  Bara lilla jag igen! Såg inne hos Malin Älskar Sött att du ska med på bloggträffen!! Vad kul!!
  Jag kom på att jag glömt att svara dig på om jag skulle med? JAAAAA!
  jag var rädd att du kanske inte kunde eftersom du var bekymrad för din hand. Det ska bli jättekul med träffen!!! tycker jag tralaala..

  Jobbar du idag?! Fy böveln då, du jobbar väl inte hela helgen eller?
  Hur går det med alla sjukdomar? Här har ju lillsnuttan varit däckad totalt i veckan, nu börjar storsnuttan bli dålig!! För att inte tala om stackars maken….han har blivit förkyld!!! Snörvlas och hostar, allt för att frugan ska höra att han är dålig!*suck*. Jag tror inte jag varit inne i stan sen innan jul! Sjukdomarna har bara avlöst varandra, Jag har aldrig varit med om maken alltså…

  Nåja nu är det helg o vi är bortbjudna ikväll, trots lite sjukdomar så ska vi iväg. Så himla skönt att slippa tänka på mat ikväll!! Bara att sätta sig…nästan iaf.

  Ha det gott & Glad Påsk….igen tror jag*hihi*

  Kramar
  Ulrika

 • Vanilladreams and humblebees

  Underbar hylla!!! och underbar kanna!!! Jag önskar verkligen att jag kunde springa på en tallrikshylla som ropar på mig jag också! 🙂

  Fattigariddare har jag bara ätit en gång i mitt liv… när jag var på ridläger när jag var 14 år… borde kanske testa det igen. Tack för receptet!

  Glad påsk till dig och familjen!
  —<-@ Jenny

 • C De-sign

  Vilken bra påminnelse….FATTIGA RIDDARE!!! Det är urlänge sedan jag gjorde några…. Men det är ju sååå gott! Din tallrikshylla är ju jättefin! Imorgon ska det bli lite loppisturer för min del! Ha nu en skön lååååååååång fredag!
  Påsk-kram fr C

 • LantlivsAnette

  Nämen Anna ! Wow..vilka fynd..man blir alldeles matt alltså..
  Du kan det där med att fynda och få till det..
  Jag tänkte på dig när jag visade äggen..Annas fina ägg..hoppas att hon ser det..och det gjorde du..just nu så ligger ditt fina ägg på köks bordet som en fin dekoration…det är så fint.
  Jaa..tänk att man är med i Afton bladets bilaga..jag måste skynda mig och köpa den jag också..jag är med i den och visste inte om att den kom nu..konstigt..
  Kram Anette
  P.s Jag önskar dig och din familj en riktigt GLAD PÅSK !

 • Änglahem

  Hej Anna,

  Vilket FYND!!!! Nu blir jag grön av avund här alltså!!*fniss* fast så får man ju inte känna…OCH jag unnar dig verkligen allt det fina du hittar! Du borde snart skriva en bok om hur man lyckas hitta loppisfynd! Jag står först i kön för att få köpa den!!!*tihi*…

  Kannan verkar ju lite speciell! Fin,fin!
  Menar du att du hittat tallrikarna vid 4 olika tillfällen, eller? Verkligen fin!

  Fattiga riddare får vi nog ta och testa här i helgen! Har inte ätit det sen jag bodde i USA, och det är snaaart (Hemska tanke) 20 år sedan*hua mig*.

  GLAD PÅSK vännen!!
  Kramar
  Ulrika

 • Sirkka

  Hej!
  Jag älskar titta din blogi. JÄTTEFINT
  Vit färg är bästa vad jag vet..
  Vilken vacra hem du har!
  Jag kommer snart oc titta.

  Riktig bra påsk.

 • Marie

  Tallrikshyllan är helt underbar och så fint du har dekorerat den! Du är verkligen fenomenal på att fynda!
  Tack för receptet, det måste jag prova!

  Ha en härlig påskhelg!
  Kramar Marie

 • Anonym

  Underbar hylla! Du har gjort så fint på den med.
  alla saker du visar är fina och jag hoppas du får en skön påsk o kan njuta av det du köpt
  Kram LEna

 • me and alice

  Oj, vad fint du gjort. Vad fina saker du har i den också!
  Mums, det var länge sen jag åt fattiga riddare… Ska genast skriva av ditt recept. Har många recept sparade från dig nu…*fniss*
  kramis /Susanne

 • Doften av vanilj

  Hej! Vad skönt att du mår bättre. Så smarrigt det ser ut med fattiga riddare. Mums måste nog prova någon gång. Supersnygg hylla,du har verkligen superkoll vad det gäller loppisfynd… Glad påsk på dig! / Kram

 • Ann-Catrin / finthemma

  oj oj så vacker den blev.. förstår du är glad över dina fynd…den lilla tillbringaren var oxå ljuvlig… inte blir det sämre att du fotar så vackert!!
  fattiga riddare.. härligt recept!!
  kram A-c

 • Guldkant På Livet

  Så gott och mysigt det såg ut på köksbordet, tack för receptet! Vilken fín hylla då, läckert med alla koppar hängande där och så har du en till hylla att hämta sen i april, vilken lycka! Glad Påsk! Mari.

 • Nygammalt

  Du är helt otroligt duktig på att fynda! Hur mkt fint som helst…

  Hoppas jobbet går bra och att du hinner njuta av påsken med familjen.

  Många kramar från mig.

 • latara

  Åh, du gjorde ett riktigt kap när du slog till och köpte den underbara tallrikshyllan! Den är en dröm och pryder sin plats på väggen *gillar*

  Tack för receptet! I alla år har maken pratat om att vi måste låta barnen prova på fattiga riddare, men eftersom jag själv aldrig har ätit det har jag inte tänkt mer på saken. Det kanske är dags nu 🙂

  Ha en glad påsk!

  Kram, Karin

 • Hulda

  Så mye fint! Tallerkenhyllen er nydelig, skjønner at du falt for den. 🙂 Så heldig du er som får en av morfaren din også. Selv er jeg heldig å ha en pappa som snekrer det meste, han har laget meg noen fine kasser og plantebord. Nå holder han på med en blomstertrapp til meg. 🙂

 • Anonym

  Jaa, jag är så glad att jag fick med mej det fönstret från Beirut!
  Det symboliserar Libanon för mej – en blandning av Sydeuropa och arabvärlden som jag älskar…

  Tack för lunchidén!
  Kram
  ingela

 • älskar sött

  OOOh, älskar fattiga riddare!!! =)Vet inte än vad smyckena kostar än blir lite dyra med frakt, tull, moms, rek brev och att det är handgjort!! Ska räkna ut det snarast..Glad påsk vännen!! kramar Malin

 • HannaH i Det stora grå huset

  Hallå Anna!

  Tusen tack för dina gulliga ord, de värmde verkligen!

  Vilken underbar hylla du har hittat. Den var verkligen ”WOW” !
  Lilla turgumma där… 🙂

  Önskar dig och de dina en riktigt underbar påskhelg!
  Kramar Hanna
  P.s har jag tur blir det lite loppis på lördag iaf… 😉

 • Lina

  Hej!
  Vilken fin hylla! Tänk den som ändå hade en tom vägg i stt kök…I vårt pyttelilla kök finns tyvärr ingen plats för en tallrikshylla. Suktar och drömmer om ett utbygge-SNART! Litet kök och liten hall har vi hemma hos oss…

  Önskar dig en GLAD PÅSK! Må så gott!

 • Tidsmästarinnan

  jahapp, det var det. Nu bara SKA jag ha en tallrikshylla också, du gode tid så fint det blev.
  Många andra fina fynd också! och man kan ju tänka sig att riddarna skulle gå hem hemma hos oss också, det får vi nog testa i påsk…
  Kram och ha en riktigt fin påsk!
  S

 • Nina på Kyrktorpet

  Ni verkar ha en riktig skattkammare i byn! Hyllan blev underbar, skulle gärna ha en liknande så jag får nog ta och leta lite..ti-hi…. Vi har en stor loppis i vår by som är öppen dagligen på somrarna, längtar…..

 • Annas skattkammare

  Ojojoj vad fina fynd du hittar! =) Hyllor är så fint.. Jobbar du också inom vården?? =) Känner igen dina uttryck ang hygien, turer o.s.v. Själv ska jag jobba påskaftons natt! Får väl gå, man tjänar ju pengar iallafall.. =) Ha det gott! Kram /Anna

 • MiaMaria

  Hej!

  Då gjorde du samma sak som mig….såg en tallrikshylla men lämnade den….senare en tur tillbaka köpte den. Men vet ej om jag ska ha den kan inte bestämma mig om jag ska ha ett skåp eller tallrikshylla och skänk…..det är frågan.

  Din var ju så fin min är mycket enklare och fotfarande trä ren….men inte länge till…

  HA´det så gott!
  Miamaria

 • lottens vita och gröna

  hallojsan anna! härlig rubrik fattiga riddare men rik…jag vet en ak till du är otroligt rik på värme och glädje, det är få människor som ha r sån utsrälning fast man bara läser och inte ens har träffats, dia fynd är otrliga,hylla är så fin! i helgen ska monteras garedrob…och så ska här ätas massor av gott. ha det gott! kraaaaaaaaam lotten

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »