mina reportage,  resor,  samarbete

När smaklökarna applåderar

Samarbete

Innehåller afflIliatelänk i från Bonprix

Ännu går jag med bara ben, tänker att man får passa på så länge det går.

Klänning i från Bonprix

I går åt vi helt fantastisk god mat. Ni vet när man inte kan sluta säga superlativ!

En 4 rätters Meny med vinpaket på Hotel Villa Anna

Här kommer ett lite axplock av det vi åt. Jag berättar inte hur allt smakade och vad allt innehöll, det vore inte rättvist mot er om ni skall äta maten med. Att berätta allt vore som att öppna julklappen i förväg. Ni måste få uppleva det själva, så fantastiskt var det!


Tilltugget var så gott, speciellt god var kycklinglevermousseén, den var så mjuk, mild och fin i smaken. Jag äter glutenfritt och jag måste säga att köket hade gjort kvalitativa förändringar i menyn så att jag kunde äta, det uppskattade jag verkligen. Medan mannen åt färskt rostat bröd, njöt jag av hemgjort fröknäcke med Villa Annas egenkärnde smör!
Som andra rätt serverades regnbåge,med picklad lök och ett skum gjort på bl,a krondill. Det här var en smakupplevelse av hög rang. Smakerna gifte sig så bra ihop och man tänkte att det kan inte bli bättre, men håll i er. Det blev det.
Tredje rätten var helt magiskt god. Sejfilén var så välgjord att den skivade sig bara man rörde vid den med gaffeln. Till sejfilén serverades ett vitt vin som var lagrat på ekfat. Smakkombinationerna i maten & vinet var så genomtänkta och perfekta så att de fick mina smaklöckar att hjula av lycka.
Jag äter mycket sällan dessert men här kunde jag inte låta bli. Kolasåsen som ni ser på kanten av skålen var nog det godaste jag någonsin smakat och hade jag kunnat med så hade slickat ur skålen,den var så goooood ler:) Kolasåsen hade en perfekt avvägning mellan sött och salt och var smaksatt med granskott. Ja, ni hör granskott, Åh, det var så gott! Till denna kulinariska efterrätt serverades ett dessertvin i från Ungern, som hade en väldigt intressant smak. Vi fick presenterat för oss att vinet är gjort på sent skördade druvor som har blivit angripna av möglet Botrytis som gör att druvorna blir övermogna och skrumpnar ihop och får en väldigt söt smak, jag kunde ana en smak av russin. Desserten med blåbär och eneris i kombination med dessertvinet var klokren då smakerna harmonierade med varandra och man ville bara ha mer.

Ps. Man behöver inte var gäst för att kunna äta på Villa Anna. Det går fint för vem som helst att boka bord där.

Ha det så gott/Anna

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »