kök,  renovering,  samarbete

Köksrenovering

Inlägg i samarbete med Benjamin Moore Sverige

 

Vi har valt att måla både matrum och kök i samma kulör – Metropolitan AF-690 i från Benjamin Moore Sverige.   Vi är så nöjda med färgsättningen, tycker att den varma grå nyansen ger ett så mjukt och lugnt intryck i köket. Vi har helt valt bort kakel då det kändes överflödigt att sätta upp kakel då färgen från Benjamin Moore är så tålig. Så tålig att man lätt kan torka bort spill på väggarna utan att kulören mattas av. Skulle det mot all förmodan bli en fläck så kan man måla över den snabbt då det nya lagret färg som man målar på smälter in i den tidigare målade väggen och ger ett helt intryck. Dessutom så är vasken placerad under fönstret och det skvätt som blir, blir på fönstret. Som ni ser så har vi helt valt bort överskåp, då jag tycker att överskåp stjäl alldeles för mycket energi i ett rum. Jag gillar luftiga rum med mycket rymd. Öppna hyllplan är toppen som förvarings möjlighet och ger ett hemtrevligt intryck, där man kan variera utbudet på hyllan. Vi satte upp ett av de gamla hyllplanen som vi hade tidigare som har gamla krokar uppsatta under hyllplanet. (Krokarna hängde tidigare på min farmor och farfars vind. )Uppe på hyllan står favorit porslinet som jag fyndat genom åren på loppisar. Ett nytt tillskott på hyllan är de fian urnorna som är riktigt gamla och som kommer i från Dakabom
Det var lite nervöst innan bänkskiva kom på plats hur kulören på väggen skulle upplevas då bänkskivan är i en kallare grå ton. Men det blev magiskt fint ihop. Köksskåpen kommer i från HTH och heter SHAPE och har ett utseende som gör att det ser ut som om det är platsbyggd. Vi är så nöjda med köket och älskar dess rena linjer, utan en massa krusiduller. Det var inte lätt för snickaren att sätta upp det, då det krävdes en hel del speciallösningar och det har varit en hel del krångel med det också då nya modeller alltid har med sig en massa barnsjukdomar. Det som fortfarande fattas är en list som skall sitta under köksskåpet och så saknas golvsocklarna, som vi beställde i ett senare skede, då vi från början inte hade bestämt hur vi skulle göra med socklarna. Som det ser ut nu så kommer de sättas kant i kant med underskåpen. men trots allt krångel är vi så nöjda. Säg den köksrenoveringen som inte krånglar! Jag brukar se på problem som att så länge de går att lösa så är det inga problem. Dessutom så har vi fått jätte bra service från HTH som skickat ut sina egna snickare att byta ut luckor mm som var skadade.
Bänkskivan heter Storm Gris och kommer i från Inalco -itopker och är en keramisk skiva och är köpt i från Stenskivor.se. Vi hade egentligen valt en annan bänkskiva i komposit, men Stenskivors.se fick problemen med att få fram rätt skiva då deras distributör inte kunde levererar den. Det var inte så kul men det hela slutade bra och vi fick en ännu finare bänkskiva. Vi valde en keramisk skiva för att den är så tålig, då den tål både kyla & värme och då den inte ha några porer så sugs inget främmande material upp i skivan och orsaker fläckar, det är bra det.
Vi valde at även sätta dit en 5 cm hög kant av samma skiva som vi har på bänken längs med väggen. Det ger ett fint och helt intryck tycker jag.
keramiskskiva
Ja det var en liten ”sneak peak ” på vårt kök. . Trevlig kväll/Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »