nyår

Att inreda ute med rostiga, slitna väderbitna ting präglade av tiden som varit…

Fyndade baljan på en loppis för några dagar sen..Tänkte att min lillemann skulle få bada i den vid varmt väderlag och svalka behövs…

Har tagit ut några av mina silver brickor..Tycker så mycket om den rostiga patinan..

Bordet från den lokala hembygdsgården fick följa med mig hem..Det blev mitt för 20 kr..Satte det mot en sidan av huset där vår enorma vedhög har legat..

Mannen har arbetat på så..Han har byggt ett stort vedförråd längs baksidan på vårt hus..Kört all ved i skottkärror runt hela huset och staplat veden. Han har verkligen kämpat på…Just nu så målar han förrådet i samma underbara nyans som huset..Vitt ja!!Det visst ni nog!!

I morgon den 23 Juli ,mina kära vänner så har mannen och jag bröllopsdag!!Vi har vart gifta i 14 år !!Tänk vad många det var som inte trodde att det skulle funka för oss..Jag var ju så ung..Bara 18 år ..Men tjejer..Ja, visste vad jag gjorde..Det håller än och kommer att hålla..Äktenskap är som en Ros. Vackert..taggit, ibland lite visset och fantastiskt vackert och väldoftande…. Ni vet hur det är. Livet med någon är som en bergodalbana…

Jag vill tacka för alla fina mejl och meddelande jag får..Jätte kul att ni gillar mina tankar om att inreda till liten peng och använda det man har ….Ja..ni vet man tager vad man haver!!!

Jag är så tacksam för det här med bloggvärden..Tänk så mycket inspiration man finner här..
Man inspirerar och inspireras…Jag är så otroligt glad för att jag hittade hit..Jag har verkligen hittat hem inredningsmässigt..Jag har ju alltid gillat gamla ting..Men i kombination med vitt så blev det så rofyllt.

Älskar dessa gamla saker som berättar en historia..Se på trådrullen längst upp..Tänk vilka hårt arbetande händer som har använt den..Jag hyser stor vördnad och respekt för dessa kvinnor och män som byggt vårt land..

När jag hittar gamla bruksföremål så känns det som om jag får vara en del av historien.Kontakt med det föregångna skapas genom att det gamla tingen får vara kvar..bevaras, ej kastas bort som skräp!!

Vi har mycket att lära från dess människor som arbetade så hårt för att få bröd på bordet..

Jag är självklart tacksam för att vi har det så bra ställt i dag..
Men..jag tror att vi har tappat massa medmänsklighet och hopp på vägen..Det är dags att vi männsikor står tillsammans och visar omtanke omvarandra..Allt är lättare när vi hjälps åt!!
Det är det som är så härligt här på bloggen..vi finns här för varandra och uppmuntrar varandra..
Kram på er alla goa bloggvänner och läsare,där ute som jag delar en stund av mitt liv med varje dag!!
MyLovelyThingsAnna

35 Comments

 • Handplockat

  Hej hopp
  Jag såg dina bilder på Er veranda på allt i hemmets hemsida
  har du fler bilder på den?
  det är så sant det du skriver om bloggandet…
  ha en toppen Torsdag
  kramelikram

 • härliga saker

  Grattis på bröllops dagen åren går så fort vi har varit gifta i 11 år den 2 aug.
  Du beskriver värkligen hur livet i tvåsamhet är i slutändan så är det underbart..
  Kram ylva..

 • Marie

  Hej Anna!

  Ett stort grattis på eran bröllopsdag, hoppas ni har haft en fin dag!
  Du är så bra på att formulera dig Anna, du skriver verkligen jättebra! Jag tycker också att det är spännande med historien bakom alla gamla saker, det finns ju nästan inget roligare än när det t.ex står ett namn bakom en tavla eller ett ”grattis på födelsedagen” i någon gammal bok. Det får iallafall mina tankar att börja fundera kring vem som har ägt sakerna innan.
  Sen håller jag också med om att medmänskligheten har blivit sämre, känns som om många bara bryr sig om sitt eget i dagens samhälle. Bloggvärlden är dock ett väldans trevligt ställe, massor av underbart gulliga människor!

  Ha en bra torsdag!
  Kram Marie

  Nämen, jag glömde ju alldeles av att säga något om dina bilder! Älskar bilden på bordet och de vackra sakerna ovanpå, såååå fint!

 • Romantiska Hem

  Så vacker balja och bordet vart ju hel fint! Vilka fynd!
  Grattis till er bröllopsdag! 14 år, WOW! Det är bra idagen sverige det. Själv är jag har jag snart 5 och tycker det är skoj.
  Du skriver verkligen mkt tänkvärt i ditt inlägg, tack för detta. Håller verkligen med dig om bloggvärlden! Den är verkligen en plats värd och bra att unna sig och andra! Ha det gott vännen! Kram Petra
  http://www.metrobloggen.se/romantiskahem

 • Lockas lilla längtan

  Hej!

  Grattis… Jag är imponerad av alla de fynd du kommer över. Här där jag bor har vi så många helg & sommargäster från Stockholm att priserna just nu är löjligt höga på allt "förtjusande antikt". Jag har fått nys om en guldgruva som jag och min man ska besöka i sommar. Hoppas jag hittar ngt roligt där… och att det visar sig värt att rekommendera.

  Jag vill passa på att tacka dig för en mycket inspirerande blogg, så pass inspirerande att jag nu själv blivit bloggare. Titta gärna in hos mig!!
  Veronica

 • Viola

  Hejsan, hoppas ni haft en härlig bröllopsdag och förhoppningsvis även härligt sommarväder. Helt underbart att läsa dina tankar och funderingar. Här kommer jag att hälsa på framöver, en stor kram från den nya bloggaren Viola

 • LantlivsAnette

  Halloj där …
  nämen du Grattis till bröllopsdagen !!
  Himmel alltså..vad roligt..och vilket fint foto på er där uppe..!!
  Så sant du skriver..blogg världen är fantastisk..och vilken tur att du började blogga så att vi får ta del av ditt vackra hem..
  Kram Anette

 • Nygammalt

  Grattis på bröllopsdagen, Anna! Ja en berg och dalbana stämmer väldigt bra som beskrivning på förhållanden.

  Vilka vackra och tänkbara ord du har skrivit i detta inlägg, instämmer till fullo.

  Hoppas att ni får njuta av sommaren och inte bara jobba.

  Många kramar från mig!

 • Kamomilla

  Vackra tankar i ditt inlägg idag och du har så rätt så rätt.

  Vill bara att du ska veta att det är mig ett stort nöje att läsa din blogg eftersom våra tankar om inredning för en billig slant går så ihop.
  Grattis på bröllopsdagen!
  Kamomilla

 • Goa

  Åhh, Anna så satt som det är sagt…
  Vi dagens människor har mycket att lära från våra föregångare!
  Och du hjärtat…
  Grattis på bröllopsdagen!
  Min dotter fyller 23 år idag, så ni har en gemensam dag…*roligt*

  Ha den bästa dagen min varma Anna!
  Kraaaaaam…

 • Susanne

  Först vill jag gratulera så mycket på er bröllopsdag!!!!!! Hoppas ni får en underbar dag.
  Sedan har jag också tänkt mkt på det här med gamla saker och historien bakom dessa saker.
  Det vi tycker är vackert och pittoreskt var för de som levde då vardag och slit. Kanske just därför som det känns så speciellt och extra?
  Hur som helst man ska vara rädda om varandra som du skriver. Inget är självklart!
  Stor kram
  //Susanne

 • Zizzi

  Grattis på bröllopsdagen! Vi har också bröllopsdag den 23 juli jag och min man. Men vi har bara varit gifta i 3 år än så länge.
  Kram cissi

 • Madeleine

  Hej! Gratulerar på er bröllopsdag. Hoppas ni får en fin dag tillsammans. Kärleken är så härlig. Jag träffade min kille när jag var 16=) Vilket fint bord du har köpt och zinkprylarna gör mig galen. Såååå snyggt, fullständigt klockrent!!! Ha en fin dag imorgon, solen kommer skina för er!! Kram Madeleine

 • Tina

  Vad glatt och inspirerande du skriver!!! Underbar läsning…fortsätt med det du gör…vara du!!! Grattis imorgon till era 14 år tillsammans!!! Du hör hur vi sjunger för er från Västerås va? 🙂 Kramilikram Tina

 • Saramedflera

  Vilket härligt och tänkvärt inlägg! Vad härligt att ni hållt ihop så länge. Jag och min man har snart varit gifta i 9 år och varit ihop i 15. Jag var 17 när vi träffades.
  Kram Sara

 • Morse farm

  Hej vännen!

  Tänkvärda vackra ord du delar med dig av!
  Vackra bilder också.
  Du är absolut en så himla duktig människa och din blogg tillhör absoluta favoriterna och inspirationen man får av dig….tack för den.
  Grattis på er bröllopsdag lite i förskott, hoppas ni får en mysig dag tillsammans.
  Härligt att hör anån som gift sig ungt och fortfarande är lyckligt gift.
  Min äldsta syster firade 33 årig bröllopsdag i midsommras. Härligt!
  De är fortfarande så gulliga och kära.
  Ha det bra och ha en underbar dag i morgon.
  Kram Bodil.

 • Drömmar på V

  Hej Anna!

  Så fint och sant du skriver! Jag blev alldeles varm i hjärtat när jag läste ditt inlägg idag.

  Håller med alla föregående ”talare”. Jag känner också att värmen och vänligheten liksom växer när man delar den, som här i bloggvärlden.

  Ha en underbar bröllopsdag. Var du 18 när ni träffades eller när ni gifte er? Själv var jag 15 när Lasse och jag blev tillsammans, nu har det varit vi i nio år och till vintern gifter vi oss. Visst går det och visst är det härligt…mmm…kärleken, den kärleken.

  Ha det jättegott

  Kram /Maria

 • Hannis

  Men du är då bara för underbar!
  Härligt och sant skrivet!

  Visst har vi tappat medmänsklighet.
  Det är så mycket jakt och stress i dag efter pengar,efter status, efter saker utanför oss själva så det är lätt att glömma bort att det finns viktigare saker.
  Men jag tror också att det går att förändra=))
  Om jag hjälper nån eller stöttar nån så gör förhoppningsvis den personen det för någon annan .

  Ett stort Grattis till eran dag!
  Är det ni på bilden?
  Ser fint ut.

  Kram Hannis

 • Lilla huset på prärien

  Hej Anna! Jag känner precis som du med bruksföremålen – det är spännande att veta att de har en histora som man (många gånger) inte känner till. Vem har använt den saken tidigare, hur levde de? Det finns inte alls när man köper en helt ny sak. Spännande och tänkvärt inlägg idag!

  Kram tebax

 • vitating

  Goaste Anna! Du har så rätt i dina kloka ord! Jag håller med om att alla i bloggvärlden är så snälla, uppmuntrande och empatiska, det är underbart att det finns så många goa människor! Bloggvärlden har gett mig massor oxå, jag har alltid haft vitt hemma men i en kombination av gammalt o nytt, nu har jag hittat min rätta stil som jag bara älskar o det känns som en röd (eller vit kanske *fniss*) tråd genom min inredning här hemma. Jag är oxå såååå glad att jag hittat hit o ”träffat” alla er goa därute!! Du är en helmysig tjej!! Föresten STORT GRATTIS på bröllopsdagen!!!!!!!!

  Kraaam Maria

 • Anonym

  Vilka fina tankar du formulerar så bra. Jag håller verkligen med om att man känner vördnad för de generationer som slitit såå före oss och som banat väg för att vi har det bra. Tänkte på det när jag fotade mitt omslag till bloggen. morfars mamma som vävt, broderat och virkat spets till lakan, kvinnokraft.
  Tänka alla fina grytor och pottor som nutidsmänniskan planterar blommor i. Där har det lagats mycket mat i de, deras bruksföremål….

  Kram Lena

 • Änglahem

  Anna…min härliga kloka vän!!!

  Vilka tänkvärda och sanna ord du skickade med oss på vägen här idag!! Sammar tankar far runt i mitt lilla*hmmm* huvud…..det där med att vi tappat medmänskligheten nu för tiden..!
  Det är väldigt mycket egoistiskt ute omkring känner jag, vanlig hederlig omtanke om sin nästa har försvunnit i vår tids ”ska ha” mentalitet!
  Men som du säger….här i bloggvärlden finns det värme, medmänklighet och glädje för sin nästa!! Ingen avundsjuka och elakhet! Det är ju det som är så härligt…..Värmen och Glädjen!

  Vad fint det blev med ditt lilla bord där istället för baota vedhögen!!!*fniss* jaa du…M har verkligen fått slita om han har fått upp all den veden till vedboden!! Semestern räddad sysslomässigt iaf*fniss*, maken min grejar och har sig för fullt här han med…..rediga och duktiga äkta män vi fann Anna!!*fniss*

  Hälsa M att han gjort ett fantastiskt jobb med den högen!! sen är jag ju nyfiken på hör det blev med vedboden!!!

  Min torkställning finns på bild idag Anna, men inte den bästa, ska göra ett inlägg senare iveckan om ”hålan” som förvandlades…..

  Må så gott kära vän!!
  Kramar, Ulrika

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »